TV: Fortsatte vild stime

Svær bane: Drengene spillede i et voldsomt tempo igennem hele kampen

Drengene havde noget alternative baneforhold at arbejde med. Foto: Preben Krøldrup
Drengene havde noget alternative baneforhold at arbejde med. Foto: Preben Krøldrup

Løgstrup Skole og Hurup Skole havde uden de helt store problemer kæmpet sig frem til fjerde runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Da begge skoler var oversiddere i første runde, var dette opgør således skolernes tredje udfordring i år.

For hjemmeholdets vedkommende havde de gjort rent bord, hvor de havde vundet 4-0 i begge de udebanekampe, de hidtil havde spillet.

Det var således første opgave på hjemmebane i år for holdet, hvorfor cyklerne kunne blive i skuret. Holdet er jo ellers kendt for, at de cykler ud til udekampene uanset de vejrmæssige udfordringer.

Se kampfakta her.

Se også: Hyldede deres medspiller

Fokus på indlæg
Hurup Skole havde ligeledes vundet deres to første kampe med en samlet score på 10-4.

Med et snit på fire scoringer pr. kamp for hjemmeholdets vedkommende samt et tilsvarende på fem scoringer for udeholdet, kunne det således se ud til, at denne match ville blive meget intens og tæt.

I den anledning forsøgte vi på at få en afklaring af, om dette synspunkt også var gældende i denne kamp.

Det havde holdets topscorer Anders Madsen fra hjemmeholdet naturligvis et svar på:

- Det kræver gode indlæg fra kanterne, hvilket især Mathias Rosenkilde, Axel Andersen og Oliver Andersen plejer at være garant for.

- Yderligere skal vi have nogle tætte og gode kombinationer på midtbanen, hvorefter jeg skal have bolden i dybden.

Hør fra Anders her:

Axel Andersen fra hjemmeholdet nåede også lige at nævne, at han havde Thomas Delaney som sit idol.

- Vi er jo begge vant til at yde en stærk fysisk indsats, hvilket klart også bliver nødvendigt på den vanskelige bane, var kommentarerne netop fra Axel.

Se også: TV: Cyklede, så og sejrede

Skulle udnytte boldbesiddelse
Udeholdet fik også mulighed for at byde ind med, hvordan de ville fortsætte deres målstime.

Her kunne topscorer Mikkel Jensen fortælle:

- Vi plejer at være meget i boldbesiddelse, hvor Frederik Kjær og Mathias Grønkjær arbejder hårdt på midtbanen.

- Vi har et fysisk stærkt hold. Og så har jeg selv et meget hårdt skud, som plejer at volde målmændene problemer.

Hør fra Mikkel her:

Dommer Anna Svendsen kunne herefter fløjte kampen i gang. Det viste sig hurtigt, at spillerne lige skulle vænne sig til den våde bane. Der skulle således sendes nogle hårde afleveringer af sted, hvis bolden ikke skulle standses af vandpytterne.

Frederik Kjær og Mathias Grønkjær er vigtige oplæggere for Mikkel Jensen. Foto: Preben Krøldrup
Frederik Kjær og Mathias Grønkjær er vigtige oplæggere for Mikkel Jensen. Foto: Preben Krøldrup

Se også: TV: Holdt stand længe

Tempo på fra start
Hjemmeholdet lagde ud i et voldsomt tempo, hvor de satte sig på midtbanen. Allerede indenfor de første minutter fik Oliver Andersen et par gode muligheder, hvilket der ikke kom scoringer ud af.

Udeholdet havde derimod mere end svært ved at holde værterne fra fadet, hvorfor de begik nogle frispark lige uden for eget felt.

I kampens femte minut var der netop dømt frispark til hjemmeholdet lidt uden for feltet i højre side af banen. Nicklas Larsson sendte et højt spark ind i feltet, hvorefter bolden sejlede ind i det modsatte hjørne. En utrolig flot scoring til stor jubel for de mange fans.

Hjemmeholdet havde fuldstændig sat sig på kampen, hvor det så ud til, at udeholdet ikke var vant til det pres, de blev udsat for. I de følgende minutter lagde værterne et endnu større pres på og jagtede hver en bold, de kunne komme i nærheden af. Det resulterede blandt andet i flere gode scoringsforsøg til såvel Oliver Andersen som Thomas Christensen. Yderligere var topscorer Anders Madsen en evig trussel for udeholdets forsvar.

Stærk opbakning til hjemmeholdet. Foto: Preben Krøldrup
Stærk opbakning til hjemmeholdet. Foto: Preben Krøldrup

Se også: TV: Angrebenes kamp

Fornuftig taktisk ændring
Det blev i den grad fightet og kæmpet, så også dommer Anna Svendsen måtte vise sin myndighed. Det gjorde hun så et par gange i form af påtaler til de drenge, hvor spændingsniveauet lige var højt nok.

I 18. minut lykkedes det for hjemmeholdet at bringe sig foran 2-0. Denne gang ved Oliver Andersen, der opsnappede en kontra i feltet og sparkede bolden sikkert ind i det tomme mål.

Indenfor kampens første 20 minutter var det således ikke meget, gæsterne havde besøgt hjemmeholdets straffesparksfelt.

Udeholdets træner Gotfred Schmidt ændrede derfor taktik, og satte Thomas Petersen til at følge Nicklas Larsson tæt, da han fik alt for meget plads. Yderligere fik et par andre spillere andre roller på midtbanen.

Denne taktik så ud til at lykkes for udeholdet, da kampen skiftede karakter i de sidste ti minutter af halvlegen. Blandt andet sendte Frederik Kjær et projektil af sted, der testede den ene målstolpe helt uden for keeper Tobias Albertsens rækkevidde. En mulighed, der klart havde fortjent en bedre skæbne.

Yderligere havde Sebastian Hunskjær et godt forsøg, som Tobias Albertsen netop fik pareret til hjørnespark.

Se også: TV: Kom langt med fight

Skulle have momentum tilbage
Afslutningen på første halvleg blev lige så intens, som kampen startede. Blot med modsat fortegn, da det var udeholdet, der klart sluttede bedst.

Der blev dog kæmpet forbilledligt i hjemmeholdets forsvar, hvor især Søren Krog virkelig stemplede ind, da holdet havde allermest brug for det.  

Pausen kom således på et meget belejligt tidspunkt for især hjemmeholdet, hvor træner Jens Willumsen lige havde brug for at få rettet nogle ting.

- Vi har tabt momentum i de sidste ti minutter af første halvleg. Vi har altså ikke vundet endnu.

- Find nu de dyder frem, som I startede kampen med.

I den modsatte lejr kunne træneren kun give sin kollega i den anden lejr ret:

- Vi var jo slet ikke inde i kampen i de første tyve minutter.

- Vi skal starte anden halvleg, som vi sluttede første via den gode gejst, I havde her. Skyd så udefra, hvilket vil give gode muligheder for kontraer.

Se også: Hyldede deres medspiller

Kæmpede for en udligning
Anden halvleg startede, som første halvleg sluttede. Nemlig med et udehold, der lagde et voldsomt pres mod værternes mål. Allerede i de første minutter af halvlegen havde holdet et par gode muligheder i form af langskud, som susede lige forbi mål rammen.

I 34. minut sendte Jesper Møller atter et langskud af sted med det resultat, at bolden susede ind i nettet bag en chanceløs Tobias Albertsen. Udeholdet var med denne reducering til 2-1 atter tilbage i kampen.

I de følgende minutter blev der kæmpet og fightet på en måde, som sjældent ses på dette niveau. Sammenholdt med, at banen blev mere og mere pløret, var det ganske enkelt fantastisk at se det pasningsspil og de hurtige kombinationer, der blev vist.

Udeholdet sad fortsat på midtbanen og pressede på for at bringe balance i stillingen. Eksempelvis havde de flere farlige hjørnespark, som hver gang blev afvist af hjemmeholdet, der kæmpede helt vildt for at fastholde deres føring.

Søren Krog leverede en fremragende indsats. Foto: Preben Krøldrup
Søren Krog leverede en fremragende indsats. Foto: Preben Krøldrup

Se også: Stjal sejren i sidste sekund

Lukkede og slukkede
Man ventede således på, hvornår den næste scoring kom. Det skete så midt i halvlegen, hvor topscorer Anders Madsen fra hjemmeholdet atter viste sin målnæse. Anders opsnappede nemlig en ripost fra keeperen, som ikke kunne holde et langskudsforsøg fra Nicklas Larsson. Hjemmeholdet førte hermed 3-1.

Et par minutter senere kunne hjemmeholdets fans atter juble, da Oliver Andersen scorede sit andet mål i kampen efter et flot gennemspillet angreb, hvor Mathias Rosenkilde sendte den målgivende aflevering af sted på det rette tidspunkt. Stillingen var dermed 4-1 i hjemmeholdets favør.

Udeholdet kastede hermed flere folk frem i bestræbelserne på at komme tilbage i kampen. Det resulterede blandt andet i flere gode scoringsforsøg, men det lykkedes ikke for holdet at få bolden det sidste stykke ind over stregen. Det skyldes ikke mindst, at Oliver Andersen netop nåede helt tilbage og reddede en bold, der netop var på vej ind i det tomme mål i slutminutterne. En fantastisk flot arbejdsindsats af Oliver.

Den intense kamp endte således med, at hjemmeholdet vandt 4-1 til stor jubel for værterne og deres mange fans.

Derimod hang Hurup-drengene lidt med skuffen. De måtte dog erkende, at hjemmeholdets sejr var fortjent på en dag, hvor de ikke bød sig til i kampens første tyve minutter. De havde dog stor ære af kampen.

Det var således hjemmeholdet, der næsten kunne holde sin stime med fire overskydende mål pr. kamp, som de netop havde fokus på inden kampstart.    

Stor jubel hos hjemmeholdet efter sidste fløjt. Foto: Preben Krøldrup
Stor jubel hos hjemmeholdet efter sidste fløjt. Foto: Preben Krøldrup
 

1 af 2 Der var god opbakning på lægterne. Foto: Preben Krøldrup
2 af 2 Drengene havde noget alternative baneforhold at arbejde med. Foto: Preben Krøldrup
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen