TV: Frejlevs fodboldfest

Stærkt hold: Fem spillere kom på tavlen, da anfører Freja gik forrest i sejr

Kamp om midtbanen. Foto: Preben Krøldrup
Kamp om midtbanen. Foto: Preben Krøldrup

Pigerne fra Frejlev Skole og Vester Mariendal Skole havde sat hinanden stævne en dejlig efterårsdag til deres første kamp i dette års Ekstra Bladet Skolefodbold. Forventningerne til kampen var store, da holdets anførere begge var sejrssikre.

Se kampfakta her

Sikre på sejr
Freja Dollerup, anfører fra Frejlev Skole, udtalte:

- Sidste år spillede vi med om at komme i kvartfinalen, men tabte desværre til Vester Hassing Skole. Vi skal nå mindst lige så langt i år, sagde anføreren, der til daglig også spiller U16-fodbold i AaB.

Interview med Freja:


Klar til kamp
Hos Vester Mariendal var de også helt klar.

- Vi vandt to kampe sidste år, så vi ved godt, hvad det handler om. Derfor er vi mere end klar til at give Frejlev Skole kamp til stregen, lød det fra Mathilde Johansen, som er anfører for Vester Mariendal.

Interview med Mathilde:


Holdets træner, Jacob Vidmar, bakkede sin anfører op.

- Desværre har vi mistet flere af vores rutinerede kræfter fra holdet sidste år, da ni spillere fra daværende niende årgang ikke er med i år. Desuden må vi også undvære en af holdets største profiler (Christina Bonderup), som er ude med en skade.

Manglende dommer stjal fokus

Meget spil på midten
I kampens indledende fase foregik meget af spillet på midtbanen, hvor der blev kæmpet intenst i de mange nærkampe, der opstod. Efterhånden som halvlegen skred frem, stod det dog klart, at Frejlev Skole svingede taktstokken. Her var Josefine Møller inden for det første kvarter farlig med sine langskud. Vester Mariendals målmand Anne Sofie Vest løste dog sin opgave flot.

En anden dygtig spiller var Victoria Andersen fra Vester Mariendal Skolen, som kæmpede ihærdigt.

TV: 'Nordstjernen' lyser stadig

I det 22. minut opstod der så en stor chance til Frejlev Skole, da Ida Karmisholt slap af sted i dybden. Da hun nåede ind i straffesparksfeltet blev der begået et straffe mod hende.

Freja Dollerup viste stor træfsikkerhed og scorede kampens første mål til stor ærgrelse for Vester Mariendal-pigerne.

Flot mål
Umiddelbart inden pausen blev Mia Levisen fra Frejlev Skole sendt af sted på flanken, hvor hun sendte et perfekt indlæg ind i feltet, som Josefine Møller behandlede efter fortjeneste ved at sende bolden i nette til 2-0. I de sidste minutter af første halvleg opstod der lidt tilfældigheder i Vester Mariendals straffesparkfelt, hvor bolden til sidst havnede hos Ida Karmisholt, der uden betænkningstid sendte bolden hårdt ind i målet bag en chanceløs Anne Sofie Vest.

TV: Ingen chancer før til allersidst

Vester Mariendals træner Jacob Vidmar opmuntrede sine piger i pausen til at fortsætte med at kæmpe. Taktikken blev dog ændret noget i forhold til første halvleg, da Jacob ønskede, at de skulle blive mere dominerende på midtbanen med henblik på at komme frem til flere afslutninger.

Det så ud til, at denne taktik ville lykkes for Vester Mariendal Skole, da Louise Kristensen fik en god mulighed for at bringe spænding ind i kampen igen, men hendes langskud efter 33 minutter endte lige ved siden af målet. Josefine Møller fra Frejlev Skole brændte i løbet af de næste minutter et par chancer.

Satsede fremad banen
Vester Mariendal forsøgte at presse spillet længere frem på banen og satsede herefter mere og mere, hvilket kunne ses i forsvaret.

Her lukkede Frejlev Skole så kampen med yderligere et par scoringer. Først ved Camilla Pedersen på et flot langskudsdrøn helt uden chancer for Vester Mariendal-keeperen. Umiddelbart inden slutfløjtet gjorde Mikkeline Jacobsen det til 5-0, hvilket blev resultatet af kampen.

TV: Double trouble i anden halvleg

Den skadede profil fra Vester Mariendal, Christina Bonderup, havde under kampen mere end svært ved at stå stille. Hun ville gerne ind og spille. Det var tydeligt. Hun måtte dog efter kampen erkende, at Frejlev Skole havde været bedst på dagen.

Hør interview med Christina:

***

Lærer på Frejlev Skole - datter går på Vester Mariendal Skole

Line Sigvarsen er mor til Katrine Sigvarsen, som går på Vester Mariendal Skole og spiller med i årets turnering. Samtidig er Line lærer på Frejlev Skole, så der var lidt en fod i hver lejr.

- Jeg synes, sejren var fortjent, sagde hun efter kampen, inden hun med et smil indrømmede:

- Men jeg holdt nu med min datter.

Den skadede 9. klasseelev Christina Bonderup, V. Mariendal Skole havde under kampen mere end svært ved at stå stille. Hun måtte dog efter kampen erkende, at Frejlev Skole havde været bedst på dagen.