TV: Fyrede kanonen af

Solidt: Langskud sikrede sejren

Klar til kamp. Foto: Stig Hansen
Klar til kamp. Foto: Stig Hansen

På SGF's baneanlæg i Svenstrup havde Højvangskolen fra Svenstrup besøg af drengene fra Nr. Uttrup Skole denne torsdag formiddag.

Begge hold havde solide sejre med i bagagen forud for opgøret. Højvangskolen havde vundet med ikke mindre end 12-0 over Lyngbjergskolen, og gæsterne fra Nr. Utrrup Skole havde besejret Filipskolen med 6-3.

Med to så flittigt scorende mandskaber burde der således være grundlag for at have gode forventninger om, at torsdagens kamp skulle blive en underholdende en af slagsen. Se kampfakta her.

Det skulle da også vise sig at blive tilfældet, omend vi ikke nåede op på samme høje antal scoringer, som holdene kunne præstere i deres første kamp.

Ny kamp
Før kampen fik vi en lille snak med Mathias Hybholt, der var målmand hos gæsterne.

- Jeg er ikke målmand til daglig, men jeg har prøvet det før. Vores normale målmand, Patrick, er på ferie, og jeg vikarierer derfor i buret i dag, sagde Mathias Hybholt.

Det skulle så vise, at han fik en forholdsvis travl formiddag i Svenstrup.

Træneren fra Svenstrup manede til besindighed:

- Vi vandt 12-0 i første kamp, men kampen, der venter jer i dag, er en ny kamp, og her kan vi ikke bruge cifrene fra første kamp til ret meget, sagde træneren til sine spillere.

Se også: Straffede sin modstander

Lige ved og næsten
Vi skulle blot et par minutter ind i kampen, før hjemmeholdet kom til deres første gode afslutning. Fra en placering på midten og nogle meter uden for straffesparkfeltet sparkede Sebastian Nielsen på mål. Retningen var god nok, men der manglede saft og kraft i skuddet, og Mathias Hybholt i udeholdets mål havde ikke de store problemer med at sikre sig bolden.

Nogle minutter senere var vi millimeter fra første scoring, da hjemmeholdets Amir Abukar løb frem med bolden på højre fløj og stak bolden videre frem til en medspiller for så selv at søge ind på midten, hvor han efterfølgende i nogenlunde udækket position modtog bolden, og med et brag knaldede den på overliggeren. Drengene fra Nørre Uttrup Skole slap dog med skrækken denne gang.

Lidt efter havde Mussa Al-Shamri en god mulighed, men bolden sjuttede i det halvvåde græs, og afslutningen blev derfor et noget forkølet skud.

Se også: TV: Mødte overmagten

Gæsterne var måske lidt pressede, men var alligevel i stand til at få etableret nogle opspil nede fra egen banehalvdel, men når de nærmede sig en stærkt spillende forsvarskæde fra Højvangskolen, løb det som oftest ud i sandet.

Dog var det lige ved at komme til en god mulighed, da en tilbagelægning fra venstresiden til målmanden hos hjemmeholdet blev lige kort nok. Nano fra udeholdet forfulgte energisk bolden, og kun en kvik reaktion hos hjemmeholdets målmand Jacob Hundebølle gjorde, at han lige nåede at cleare bolden et splitsekund før Nano nåede den.

Jacob i Højvangskolen mål kunne i øvrigt fortælle os følgende:

- Jeg spiller ikke meget klubfodbold, men har ind imellem været med på vores U-16 hold, men det er mere håndbold, der har min interesse.

Hjemmeholdets keeper. Foto: Stig Hansen
Hjemmeholdets keeper. Foto: Stig Hansen

Se også: Trak fra efter pausen

Vaks ved havelågen
Med omkring 22 minutter spillet kom kampens første scoring, og det var hjemmeholdet, der kunne juble. Som så ofte før var det Amir Abukar, der var på spil med et skud på mål lidt ud fra højre side. Målmanden fik flot pareret, men Niklas Binett var hurtig over riposten og havde let ved at sende kuglen i kassen med et fladt skud.

Da kampens dommer kunne fløjte til pause, kunne vi se tilbage på en første halvleg, hvor hjemmeholdet havde haft mest spil og klart flere afslutninger, men da også et udehold fra Nørre Uttrup Skole, som bestemt ikke havde tabt endnu.

Se også: TV: Ulven på rov

Udbyggede føringen
Det første kvarters tid af anden halvleg bød ikke på de helt store muligheder til nogen af holdene. Med omkring 18 minutter spillet kom næste scoring, og som skulle signeres af Mussa Al-Shamri fra Højvangskolen. Mussa modtog bolden i højre side og piskede frem med bolden. På kanten af straffesparkfeltet fyrede han kanonen af, og selvom målmanden havde hånden på det hårde skud, fortsatte bolden ind i mål og dermed til en føring på 2-0 til hjemmeholdet.

Få minutter senere blev Simon Hundebøll fra hjemmeholdet præsenteret for dommerens gule kort for et benspænd og måtte efterfølgende sendes til afkøling i ti minutter.

Et par sporadiske afslutninger fra gæsterne blev det til i denne periode, og i det hele taget var chancerne til begge hold få og små.

Prismodtagerne. Foto: Stig Hansen
Prismodtagerne. Foto: Stig Hansen

Se også: Så sig ikke tilbage

Lukkede og slukkede
Med seks minutter kunne Amir Abukar fra Højvangskolen lukke og slukke med en scoring til 3-0. Han modtog bolden 10-15 meter uden for gæsternes straffesparkfelt og fik sig flot broderet igennem og kunne sluttelig prikke bolden i mål.

Således en sejr på 3-0 til hjemmeholdet fra Højvangskolen i en kamp, hvor der i perioder blev leveret rigtig pænt fodbold.

Hos gæsterne fra Nørre Uttrup Skole stod målmand Mathias Hybholt stærkt i billedet, men også Amir Sharek skal fremhæves for en energisk indsats. Hos hjemmeholdet skilte Sebastian Nielsen sig ud som en af sit holds bærende kræfter, og også Amir Abukar og Mussa El.Shamri stod stærkt i billedet.

Se interviewet med de to anførere her: