TV: Fysikken overvandt teknikken

Intenst: Begge mandskaber havde store chancer og spillede flot

Der var stort pres på værternes mål. Foto: Preben Krøldrup
Der var stort pres på værternes mål. Foto: Preben Krøldrup

Mandagens kamp mellem Skørping Skole og Nibe Skole blev en meget intens forestilling, hvor fysikken og en meget knoldet bane i den grad dominerede spillet.

Begge hold var kommet til 2. runde med forskellige forudsætninger. Værterne havde eksempelvis vundet med hele 7-0 over Bavnebakkeskolen i deres første kamp, hvorimod Nibe Skole havde haft langt større modstand, da de knebent hev sejren på 2-1 hjem over Karensmindeskolen.

Se kampfakta her.

Kneben sejr i hård duel

Troede på sejr
Drengene fra de to skoler var meget opsatte på at gentage de flotte resultater fra første runde.

Først værternes keeper Lasse Holm, der til daglig også huserer på U 17 eliteholdet i AaB. Lasse udtaler,

- Vi var meget overlegne i den første kamp. Der er ingen tvivl om, at vi i dag møder et meget fysisk stærkt hold. Vi skal arbejde hårdt i alle kæder, hvis vi skal videre til næste runde, lød det fra værternes keeper Lasse Holm, der til daglig spiller på Aab's U17-elitehold.

Hos Nibe Skole udtaler midtbanespilleren Jonas Marlo, at:

- Vi møder et teknisk godt hold. Vi viste i den første kamp, at vi har fysikken til at kunne afgøre det til vores fordel. Vi er dog meget spændte på, om vi kan udnytte den speed, vores angribere har i fødderne, sagde Jonas Marlo fra udeholdet.

Der var pres i begge ender. Foto: Preben Krøldrup
Der var pres i begge ender. Foto: Preben Krøldrup

Ensidigt i målfest

Skiftende pres
Begge hold lagde ud i et voldsomt tempo. Blandt andet kombinerede Simon Meling og Anders Studsgaard fra Nibe Skole sig glimrende igennem inden for de første par minutter, hvilket gav et par store muligheder. Værternes keeper Lasse Holm viste hver gang, hvorfor han netop spiller på eliteplan i AaB, da han havde et godt blik for spillet. Yderligere dirigerede han højlydt med sit forsvar med henblik på at lukke hullerne ned.

I den modsatte ende af banen var det så værternes Peter Harboe, der satte udeholdet under et voldsomt pres. Andreas Beltoft var rigtig god til at fodre Peter med bolde i dybden, hvorfor vi så samme mønster her som i det modsatte straffesparksfelt. Samme Peter Harboe var i øvrigt en meget agressiv spiller, der kæmpede hårdt for sit hold.

Eksempelvis i det tiende minut, hvor han fik tacklet sig frem til et hjørnespark på en bold, der ellers var tabt. Efter noget klumpspil modtog Eskild Schaumann riposten og sendte et projektil afsted, som endte på roden af den ene stolpe. Her var værterne således meget tæt på at bringe sig foran med en enkelt pind.

TV: Helten i målet

Så kom målet
I den modsatte ende af banen var der også stort pres på værternes mål. Det skyldes ikke mindst, at både udeholdets Anders Studsgard og Oscar Strand fik store muligheder. Blandt andet lobbede Anders bolden over en fremstormende keeper på en friløber i det 11. minut, men bolden sneg sig lige forbi stolpen. Oscar Strand fik efterfølgende sit skud pareret på mållinjen i sidste øjeblik af den hårdt kæmpende forsvarsspiller August Horsten.

Efterhånden som halvlegen skred frem, stod det klart, at såvel banens beskaffenhed som de hårde fysiske tacklinger medvirkede til at stoppe rytmen i spillet.  Yderligere var der også for mange spillere, der ikke havde offside-begrebet i tankerne, hvorfor kampen netop momentvis manglede det rette flow.

I kampens 16. minut blev udeholdets Oscar Strand spillet i dybden på det helt rette tidspunkt. Herefter han kunne placere bolden i det lange hjørne uden chance for keeper Lasse Holm. Nibe Skole havde dermed bragt sig foran med 1-0 i den intense kamp.

Værterne kæmpede fortsat hårdt for at komme tilbage i kampen igen. Deres tekniske gode spillere var dog hæmmet af de mange spilafbrydelser og den ujævne bane.

Kampens prisvindere. Foto: Preben Krøldrup
Kampens prisvindere. Foto: Preben Krøldrup

TV: Afgjort fra pletten

Klar taktik i pausen
- Vi skal jagte det mål, som kan bringe os tilbage i kampen. Udeholdet har nogle farlige indlæg på dødbolde - her skal I have mere fokus i feltet, lød det fra værternes træner i pausen.

Hos Nibe Skole var budskabet:

- Det har været en hård fysisk kamp, hvorfor vi laver nogle ændringer. Spil bolden mere rundt, hvis det er muligt på den knoldede bane. Brug flankerne noget mere for at få flere indlæg. Her er vi farlige.

Anden halvleg startede atter i et højt tempo, hvor de to hold skiftedes til at præge spillet.

Som så ofte før var det så udeholdet, der i det syvende minut var lige ved at bringe sig yderligere foran. Selve opspillet foregik som aftalt i pausen, hvor Oscar Strand og Anders Studsgaard kombinerede sig fint gennem kæderne via flanken. Men keeper Lasse Holm reddede igen bolden.

De mange spilafbrydelser fortsatte i anden halvleg. Det resulterede i, at værternes anfører Ulrik Kjærgaard blev præsenteret for et gult kort i kampens tiende minut. Det bevirkede så, at værternes øvrige spillere på banen måtte kæmpe endnu mere. Her var forsvarsspilleren Benjamin Tillegren en rigtig god mand, da han virkelig viste, hvordan man skal kæmpe, når der allermest er brug for det.

Pausesnak hos udeholdet. Foto: Preben Krøldrup
Pausesnak hos udeholdet. Foto: Preben Krøldrup

Hattrick cementerede sejr

Lukkede kampen
Midt i halvlegen opstod der to meget store muligheder til Nibe Skole. Atter kombinerede Oscar Strand og Anders Studsgaard sig flot igennem værternes forsvar, hvor Oscar netop fik en ny friløber. Men igen skred keeper Lasse Holm ind på et rette tidspunkt og forhindrede scoringen.

Umiddelbart herefter gentog samme procedure sig, hvor Oscar Strand igen fik held til at score, så Nibe Skole nu var foran med 2-0.  Det viste sig således, at savnet af værternes anfører grundet advarslen havde været for stort.

Mod kampens slutning kastede værterne alt frem i bestræbelserne på at bringe sig tilbage i kampen. Holdet fik også flere gode muligheder på et par gode langskud, men det lykkedes ikke at score. Nibe Skole spillede i den periode af kampen meget klogt og levede på kontraspil, når de ikke stod med mange folk bag bolden.

Kampen endte med, at Nibe Skole vandt med 2-0. Som værternes anfører Simon Meling udtrykte efter kampen, var sejren fortjent. Fysikken havde hermed vundet over et teknisk godt hold.

Hør fra de to anførere efter kampen her: