TV: Fysikken sejrede

Overlegne: Fysikken og hurtigheden var afgørende

Der var masser af mål og jubel i kampen. Foto: Stig Hansen
Der var masser af mål og jubel i kampen. Foto: Stig Hansen

Tirsdag tog Assens Skole imod gæsterne fra Søndre Skole 2, Hobro.

Der gik ikke lang tid af kampen, før solen brød igennem, og det blev rigtig flot fodboldvejr.

For begge hold var det første kamp i den nye sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold, men begge skole har tidligere deltaget.

Se kampfakta her.

Se også: Frosset ude i målfest

Gæsterne var favoritter
- Det bliver en svær kamp for os, idet vi dels skal op mod et hold som fysisk ser ud til at være stærkere end os, og dels har vi flere spillere på holdet, som ikke til daglig spiller fodbold, udtalte træner Brian Svenningsen fra Assens Skole.

Trænerkollegaen Christian fra udeholdet havde følgende kommentar inden kampen:

- Lidt favoritter er vi måske nok, men vi har mange nye ansigter på holdet i forhold til sidste år.

Selvom denne kamp blev spillet af skolernes drengehold, havde begge skoler flere piger med på holdet.

Gæsterne var favoritter inden kampen. Foto: Stig Hansen
Gæsterne var favoritter inden kampen. Foto: Stig Hansen

Se også: Tæt kamp afgjort i straffe

Pres fra start
Gæsterne lagde hårdt ud, og første gode mulighed kom efter kun et par minutters spil. Mikkel Nielsen opfangede en tværaflevering lidt uden for straffesparkfeltet hos modstanderne midt for målet. Men hans afslutning røg forbi målet.

Næste gode mulighed til gæsterne kom nogle minutter senere i forbindelse med et hjørnespark i venstre side. På hjørnesparket kom bolden tæt ind under mål og ved bagerste stolpe dukkede Mads Knudsen op. Han fik panden på bolden, som dog strøg lige forbi målet.

Udeholdet fortsatte deres pres, og et par gange måtte målmand Sebastian Lauridsen fra hjemmeholdet langt ud i straffesparkfeltet og redde situationen for sit hold.

Efter omkring ti minutter lå bolden i hjemmeholdets mål. Men den scorende spiller var offside, så hjemmeholdet slap med skrækken i denne omgang.

Se også: TV: Videre efter hed sejr

Spil til ét mål
Udeholdet fortsatte med at være toneangivende, mest boldbesiddende og førte det ene angreb frem efter det andet.

Nanna Nørlem havde et langskud, som lige netop røg forbi målet. Lidt senere kom Mikkel Nielsen igennem i venstresiden, men blev flot tacklet at hjemmeholdets anfører, Jeppe Henriksen.

Udeholdets pres gav bonus efter omkring 19 minutters spil. En lang aflevering røg frem på midten af banen til Lasse Wangsøe. Efter nogle driblinger med bolden kunne han sende den i mål forbi en sagesløs målmand. 1-0 til gæsterne.

Vi skulle ikke vente længe på næste scoring – faktisk kun det til 23. minut. Mikkel Nielsen løb frem med bolden i venstre side og fik kæmpet sig igennem straffesparkfeltet. Tæt inde under mål kunne han med et behersket skud sende kuglen fladt i målet til en føring på 2–0.

Assens Skole havde nok at gøre med at forsvare sig. Det betød, at der kun lå en enkelt angriber placeret helt fremme. De gange, de kom frem på banen, strandede det kort inde på modspillernes banehalvdel.

Da kampens dommer fløjtede til pause var der således lidt at tale om hos hjemmeholdet.

Kampens prisvindere. Foto: Stig Hansen
Kampens prisvindere. Foto: Stig Hansen

Se også: TV: Byggede bro til anden runde

Fysisk overlegne
Anden halvleg var kun tre minutter gammel, da gæsterne kunne score til 3–0. Lasse Wangsøe fik fat i bolden i kanten af modspillernes straffesparkfelt og fik sig driblet helt fri. I første omgang misbrugte han den store chance, idet målmand Sebastian Lauridsen flot reddede skuddet. Men riposten røg tilbage til Lasse, og denne gang var der mere præcision i hans støvler. Han kunne let og ubesværet sende bolden i mål.

Med omkring ti minutter spillet i anden halvleg kunne gæsterne udbygge deres føring yderligere. Fra højre side blev der sendt et indlæg ind foran mål, hvor Lasse Vangsøe dukkede op. Med hovedet kunne han sende bolden i nettet,

Hjemmeholdets træner kom med en kort kommentar på dette tidspunkt:

- Vi kan som ventet ikke matche dem fysisk. Der er de hurtigere, og de er stærkere end os, og jeg havde måske endda frygtet, det ville være værre, end tilfældet er.

Se også: Hattrick cementerede sejr

Lukkede og slukkede
Assens Skole fik den første chance i en situation, hvor modspillernes forsvar var kommet for langt frem. Hjemmeholdets Jeppe Henriksen erobrede bolden omkring banens midte. Skarpt forfulgt af et par modspillere blev kursen sat mod gæsternes mål. På kanten af straffesparkfeltet fik han afsluttet, men desvære for ham og hans hold strøg kuglen lige forbi den ene målstolpe.

Nogenlunde samtidig scorede udeholdet til 5–0. Efter flere kontramuligheder og tilfældigheder foran værternes mål kunne Lucas Hjort nærmest gå bolden ind i målet.

Med tre minutter tilbage kom der så yderligere en god mulighed til hjemmeholdet. Marcus Jensen sparkede et flot langskud afsted, og kun en flot redning af Kristoffer Christensen i målet hindrede Marcus i at komme på scoringstavlen.

I kampens døende minutter cementerede Lucas Hjort sejren for sit hold med scoringen til 6-0.

Hør fra de to anførerer efter kampen: