TV: Genfandt spilleglæden

Lokalbrag: I et hidsigt opgør var det enlige mål nok til sejr

Kasper Niss greb godt ind i mange situationer. Foto: Preben Krøldrup
Kasper Niss greb godt ind i mange situationer. Foto: Preben Krøldrup

Da solen havde fortrængt den tætte tåge over kunstgræsbanen i Støvring, var byens to store skoler Karensmindeskolen og Bavnebakkeskolen klar til 'årets kamp'. For de blåklædte spillere var der tale om langt mere end en almindelig fodboldkamp, da det i den grad handlede om, hvem der fremadrettet havde håneretten i byen.

Indledningsvis fangede vi de to trænere, hvor Mikael Sindholt fra Bavnebakkeskolen havde denne kommentar:

- Vi spiller altid meget tætte kampe, når vi mødes. Det er jeg heller ikke i tvivl om, bliver tilfældet i den her kamp.

- Jeg har et par taktiske ting gemt i ærmet, hvilket jeg er sikker på kan medvirke til, at vi vinder kampen.

I den modsatte lejr hos Karensmindeskolen kunne træner Jesper Sommer tilslutte sig budskabet om, at det ville blive en meget tæt og dermed lige kamp, da ingen af holdene ville tabe.

Yderligere var de seneste kampe begge endt 0-0, hvorfor det hele skulle afgøres fra 11 meter pletten.

Se kampfakta her.

Endnu en redning fra udeholdets keeper Marius Thorsen. Foto: Preben Krøldrup Jyllandnord TV: Tidligere finalister godt fra land

Har fyldt meget
Herefter fangede vi dem, det hele drejede sig om, nemlig de meget spændte spillere. Man kunne sagtens mærke på dem under opvarmningen, at der stod meget på spil.

Firemålsskytten fra holdets første kamp Nikolaj Christiansen fra hjemmeholdet udtalte eksempelvis:

- Ekstra Bladet Skolefodbold har godt nok fyldt rigtig meget de seneste dage på de to skoler, da vi jo kender hinanden på kryds og tværs af skolerne. Yderligere spiller vi jo også i samme klub til daglig, så ingen vil tabe.

- Sammen med min angrebsmakker Fredrik Bargmann har jeg en klar forventning om, at vi kan score de afgørende mål og dermed vinde kampen.

Hør fra Frederik Bargmann her:

Hos udeholdet fangede et par af de spillere, som træner Mikael Sindholt tidligere havde nævnt, kunne gøre en forskel. Det drejede sig om Mads Boie og Viktor Korsgaard. De to drenge havde netop fået glæden ved fodbold tilbage igen og havde i den anledning set meget frem til at deltage i Ekstra Bladet Skolefodbold. Ellers havde de ikke spillet fodbold over en længere periode. Det skulle vise sig senere, at denne taktik var rigtig god.

Stor redning af Lasse Holm. Foto: Preben Krøldrup Jyllandnord TV: Helten i målet

Tempo fra start
Hermed kunne kampen fløjtes i gang.

Selve indledningen på matchen blev meget hektisk, da begge hold lagde ud i et voldsomt tempo. Her stod det allerede klart, at ingen af holdene ville tabe 'årets kamp'.

Allerede i første minut opstod den første store mulighed til Matias Aldahl fra udeholdet, som keeper Kasper Niss i absolut sidste øjeblik nåede at få det yderste af handskerne på. Umiddelbart herefter var det så i den modsatte ende af banen, det brændte på. Ingen af de mange fremmødte var herefter i tvivl om, hvad der stod på spil.

I kampens indledende fase var det specielt Frederik Bargmann fra hjemmeholdet, der via sin enorme speed formåede at skabe uro i udeholdets forsvar. Dog blev Frederik hver gang afvist af et stærkt kæmpende forsvar, der altid lige nåede at få sat en tackling ind.

På udeholdet var det især Albert Skouboe, der via sit gode blik for spillet og fine evne til at fordele spillet til kantspillerne satte sit præg på kampen.

Angriberen Matias Dahl sendte midt i halvlegen et projektil af sted, som keeper Kasper Niss pillede ned i fin stil.

Her har Jakob Gaardsøe lige scoret til 4-0. Foto: Ib Alstrup Jyllandnord TV: Forudså hård modstand

Snuppede føringen
Hjemmeholdet fik, som halvlegen skred frem, flere gode muligheder for at komme foran efter en række hjørnespark. Det sidste manglede dog lige i skarpheden eller måske nærmere koncentrationen, for mulighederne havde de absolut.

Fem minutter før pausefløjtet blev Daniel Sejr fra udeholdet sendt af sted på højrefløjen, hvor han lagde et glimtende indlæg ind i benene på Benjamin Krunderup. Benjamins skud gik lige forbi roden af den ene stolpe.

Man fornemmede klart, at udeholdet gerne ville komme styrket ud af første halvleg. Resultatet af dette pres så man så et par minutter før pausefløjtet. Her lykkedes det nemlig for Mads Boie, spilleren der lige havde genoptaget sin fodboldkarriere, at sparke bolden det sidste stykke ind over stregen efter en ripost eller måske snarere en kontra. Udeholdet var dermed foran 1-0 ved pausen.

Sebastian har scoret til 3-0. Foto: Anders Vinther Larsen Jyllandnord Målscorer: En kamp ad gangen

Skulle investere mere
Pausesnakken hos netop udeholdet gik på, at de skulle fortsætte de gode takter fra første halvleg.

- Kæmp lige så meget i anden halvleg, som I har gjort i første, så er jeg sikker på, vi kører sejren hjem, var trænerens afsluttende kommentar.

I den anden lejr hos hjemmeholdet var træner Jesper Sommer derimod ikke helt tilfreds med sine spilleres indsats i første halvleg.

- I skal investere noget mere gejst og vise, at det er jer, der vil vinde kampen.

- Gå nu hårdere ind i tacklingerne med henblik på at få overtaget på midtbanen.

Hjemmeholdet i angreb. Foto: Stig Hansen Jyllandnord TV: Nat og dag

Fortsatte voldsomt tempo
Anden halvleg startede også i et meget opskruet tempo, hvor man momentvis spillede hurtigere, end teknikken kunne følge med.

Magnus Åskar fra udeholdet sendte et langskud af sted, som dog ikke voldte keeper Kasper Niss de helt store problemer.

Kasper Niss læste igen spillet godt. Foto: Preben Krøldrup
Kasper Niss læste igen spillet godt. Foto: Preben Krøldrup
 

I den modsatte ende af banen var det Sylvester Jensen fra hjemmeholdet, der havde et par rigtig gode forsøg. I specielt det sidste forsøg blev han tacklet i allersidste øjeblik, så den store mulighed kun blev til et hjørnespark. Som i første halvleg havde hjemmeholdet en del farlige hjørnespark, men de formåede ikke at få sat den afgørende scoring ind.

Midt i anden halvleg blev Nicklas Christiansen fra hjemmeholdet kastet ind for at styrke angriberne. Taktikken viste sig at være god, da værterne havde flere gode afslutninger, som dog ikke mundede ud i nogle scoringer.

I de sidste minutter kastede hjemmeholdet flere spillere frem i udeholdets felt, hvor der blev gode scoringsmuligheder til såvel Nicklas Christiansen som Sylvester Jensen. Dog manglede den sidste skarphed i de afgørende situationer.

Det var lige ved at gå galt for udeholdet til slut. Foto: Preben Krøldrup
Det var lige ved at gå galt for udeholdet til slut. Foto: Preben Krøldrup

Der var trængsel i feltet. Foto: Ib Alstrup Jyllandnord TV: Gav stor modstand

Brødredyst
Mod kampens slutning var det så Mathias Aldahl fra udeholdet, der på et kontraangreb fik en gylden mulighed for at bringe sit hold yderligere foran, hvilket dog ikke lykkedes. Den lidt hektiske afslutning endte så med, at 'slaget om Støvring' blev vundet af Bavnebakkeskolen, som dermed er videre til næste runde.

De mange supportere havde haft en dejlig formiddag i forbindelse med den intense fodboldkamp. En mor til to drenge, hvor Benjamin spillede for Bavnebakkeskolen og Johannes spillede for Karensmindeskolen, var meget spændt på, hvordan Johannes tog nederlaget, når nu lillebror Benjamin fra 7. klasse havde vundet.

Johannes fra Karensmindeskolen, mor Bodil og Benjamin fra Bavnebakkeskolen. Foto: Preben Krøldrup
Johannes fra Karensmindeskolen, mor Bodil og Benjamin fra Bavnebakkeskolen. Foto: Preben Krøldrup
 

Som flere af drengene fra Karensmindeskolen efterfølgende konstaterede, var sejren til Bavnebakkeskolen denne gang fortjent.

- Vi føler det, som om vi ikke lige var klar på dagen og dermed havde investeret det, der skal til for at vinde en så vigtig kamp, lød det.