Annonce:
Annonce:

TV: Glemte at snøre sækken

Fight: Det hele måtte afgøres fra pletten

Alexander brændte på straffe. Foto: Ib Alstrup
Alexander brændte på straffe. Foto: Ib Alstrup
Annonce:

Vi er nu kommet til fjerde runde i Ekstra Bladet Skolefodbold. Drengekampen mellem Aabybro Skole og Klokkerholm Skole skulle vise, hvilken af dem, der skulle nå så langt, som ingen af dem tidligere har præsteret.

Hjemmeholdet kom til kampen med en smal 4-3-sejr i sidste runde, mens udeholdet havde vundet deres seneste opgør med 2-0.

Alle havde glædet sig til at spille på en nyanlagt kunststofbane. Den levede desværre ikke helt op til forventningerne, da der stod temmelig meget vand flere steder på banen.

Se kampfakta her.

TV: Den mindste var den største

Annonce:

Uheldig start
Kampen var kun lige kommet i gang, da der skete et rigtig trist uheld. Hjemmeholdets Mikkel Hemmingsen faldt pludselig om med store smerter. En gammel skade i det ene knæ var brudt op og tilsyneladende gået af led. Fornuftigvis ønskede man ikke at begynde at flytte på Mikkel, så der gik vel omkring 25 minutter, før den tilkaldte ambulance var på stedet.

- Så synd for Mikkel, han har døjet med det knæ i ca. to år, var endelig kommet i gang igen på Jetsmarks U15 Ligahold, og så er uheldet ude igen, kunne hans to trænere Martin og Mads fortælle.

Som en flot gestus blev Mikkel båret fra banen til lange klapsalver fra alle tilstedeværende spillere og tilskuere - rigtig god stil.

TV: Keeperklasse betød alt

Mål på stribe
Så kunne kampen endelig genoptages. Der skulle kun gå mindre end to minutter, før bolden lå i kassen. Der var hjemmeholdets Magnus Folden, der pludselig var helt fri efter, at bolden havde sjuttet i vandet og snydt målmand Jeff i udeholdets mål.

I 14. minut blev det 2-0. Frederik vandt et kapløb med udeholdets anfører Lucas og kunne let placere bolden uden for Jeffs rækkevidde. En noget skidt start for de gæve drenge fra udeholdet.

Annonce:

De fik dog fornyet håb 10 minutter senere, da Lasse med et hårdt skud sendte bolden fladt forbi en sagesløs Alexander i hjemmeholdets mål. Men det håb blev forpurret allerede et par minutter senere, da Frederik igen var på pletten og let kunne score.

Alexander sikrer sig bolden. Foto: Ib Alstrup
Alexander sikrer sig bolden. Foto: Ib Alstrup

Holdt tungen lige i munden

Troede på det
Nu så kampen igen lidt halvskidt ud for gæsterne. I pausen fik udeholdet denne melding fra træner Peter:

- I kan sagtens matche dem her, bare gå ud og spil det spil, jeg ved, I kan. Når de kan lave tre mål i en halvleg, så kan I selvfølgelig også.

Hos hjemmeholdet lød meldingen fra trænerne:

Vi står godt, den skal I nok klare. Og specielt til Rasmus Vingaa, nu sætter vi dig ind, du skal lægge dig helt tæt op til deres venstre kant, han får lidt for meget plads.

Det så ud som om, at udeholdets optimisme var intakt, for der skulle kun gå halvandet minut, før Daniel reducerede til 3-2 på et superflot oplæg fra Lasse på højre kant. Med brug af sin fysik og et korrekt skulderskub erobrede han bolden og serverede den for Daniel, der helt fri foran mål havde let ved at passere Alexander i målet.

Annonce:

Alle kigger efter bolden. Foto: Ib Alstrup
Alle kigger efter bolden. Foto: Ib Alstrup

Tre gange Sofie nettede

Kom helt op
Nu steg kampens intensitet. Den blev mere fysisk, hvilket da også med kort interval kostede en 10 minutters udvisning til begge hold. Kampen bølgede frem og tilbage med flere gode muligheder til begge mandskaber. Blandt andet blomstrede hjemmeholdets Magnus Jensen op. Han tacklede igennem, så det bragede med efterfølgende gode skudforsøg.

Også Markus Hyldahl kæmpede bravt på midtbanen og serverede flere gange gode afleveringer til sine medspillere. Hos udeholdet spillede anfører Lucas en stor kamp som bageste mand. Desuden viste den flittige angriber Jeppe fine takter.

Det blev da også Jeppe, der efter en flot assist fra Silas med et bragende langskud kunne sende sit hold i straffesparkskonkurrence.

Efter de første fire spark førte udeholdet med tre scorede mål mod hjemmeholdets to. Nu skulle hjemmeholdet så score på deres femte spark. Det lykkedes ikke.

Annonce:

Se afgørelsen her:

Så kunne Klokkerholm juble over sejren. To gange så det sort ud for dem, men to gange kom de tilbage. Næste opgave er imod vinderen af kampen imellem Privatskolen i Frederikshavn og Sæbygårdskolen.

Tak til begge hold for en intens og medrivende fodboldkamp. Aabybro måtte desværre lade livet i turneringen, men det skete efter flere flotte præstationer undervejs og må give stor optimisme hen mod næste sæson. 

Og så lige endnu en flot gestus fra de to mandskaber. Da den uheldige Mikkel blev tildelt fairplayhåndklædet, blev overrækkelsen ledsaget af lange klapsalver. Flot gjort.

Hør jublen fra gæsterne her:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: