TV: 'Gusse' endelig på pletten

Skød Støvring i finalen: Gustav Midtgaard fik hul på bylden med kanonhug

Gustav 'Gusse' Midtgaard i duel om bolden alene i front. (Foto: Henrik Schou)
Gustav 'Gusse' Midtgaard i duel om bolden alene i front. (Foto: Henrik Schou)

KOLDING (Ekstra Bladet): Yderst sjældent får en angriber genvalg mange gange i streg uden at gøre sig fortjent til pladsen. Her i ottende kamp er en nærmest historisk måltørke brudt. Og nej, det er ikke Bendtner.

Det er Gustav Midtgaard, som ikke har lavet bare et eneste lillebitte mål i Ekstra Bladet Skolefodbold siden 5.oktober 2015. I holdets tredje kamp blev det til en enkelt pind i en 2-0 sejr. Før det mål var det blevet til tre i 4-1 sejren i første runde. Siden har der været tørke i hele fire runder. Ingen scoringer i resten af de indledende runder samt både kredsfinale og kvartfinale. Nul.

Men på Kolding Stadion foran en fyldt tribune i semifinalen mellem Kolding Realskole og Karensmindeskolen blomstrede han op og sendte sit hold i finalen i verdens største skoleturnering med et langskud fra små 20 meter. 'Gusse' er tilbage og blev dagens helt hjemme i Støvring tæt ved Aaalborg.

Nyheder Galleri: Kolding Realskole - Karensmindeskolen

Fandeme godt
Chancerne har ellers været der. I kvartfinalen brændte han på samlebånd og burde have lavet både tre og fire mål. Holdet var også frustrerede:

- Her i semifinalen scorer vi på den eneste chance, vi har. Men vi viser kynisme i begge ender. I sidste kamp kunne vi have scoret fire gange, hvis Gustav havde ramt den hver gang. Men selv om han så ikke scorer, så gør han andre gode ting for holdet ved at trække forsvarere med sig og skaber plads til os andre, forklarer holdets anfører Casper 'Pandebåndet' Dyrholm og slutter kontant:

- Det var fandeme et godt mål, han lavede i dag!

Kaptajnen har helt ret, det var et kanonhug, der sejlede over en ikke helt uskyldig keeper. Han stod for langt ude og burde havde taget den, men bolden fløj bare ind bag ham til vild jubel hos de mange tilrejsende fans fra det nordlige Jylland.

Sådan scorede han:

Kolding Realskole kunne juble efter kvartfinalen. Nu er det tid til semifinalen. (Foto: Henrik Schou) Fyn ZOOM: Kolding Realskole - Karensmindeskolen

100 procent
Taktikken i semifinalen var såmænd klar og let at forstå for de fleste:

- Vi skulle tro på det og spille vores eget spil. Det er at fighte og give os alt, hvad vi har i os. Og så score et mål mere end de andre, kommer det rapt fra den 16-årige helt.

Det er altid en gangbar plan. Så står man tilbage som vinder - også selv om det ikke er stor underholdning. For det er det ikke at se Karensmindeskolen spille. Den ville give underskud på pay-per-view.

Der er for mange af de lange bolde og desværre alt for lidt spil over kanterne. De lader ganske enkelt de andre have bolden for meget, den slags kan koste dyrt.

- Man kan vel godt kalde det for effektiv fodbold. Vi scorer jo på vores eneste rigtige chance i kampen. Det er jo 100 procent udnyttelse. En fin statistik, som kun de færreste kan prale med. Vi klager i hvert fald ikke lige nu, storsmiler den stolte knægt.

De lever livet farligt. Forhåbentlig bruger de tiden frem mod livets dyst til at træne på alternativer.

Casper 'Pandebåndet' Dyrholm takker de medrejsende tilskuere fra Karensmindeskolen efter sejren i semifinalen. (Foto: Henrik Schou) Jyllandnord TV: 'Pandebåndet' fightede sig i finalen

Vild jubel hos Karensmindeskolen efter det pludselige mål ud af ingenting. (Foto: Henrik Schou)
Vild jubel hos Karensmindeskolen efter det pludselige mål ud af ingenting. (Foto: Henrik Schou)

Så I det derude? (Foto: Henrik Schou)
Så I det derude? (Foto: Henrik Schou)
 

Karensminde-holdet løb med en snæver sejr i semifinalen og skal nu kæmpe om guldet i Odense. (Foto: Glenn Vittrup) Jyllandnord Karensmindeskolen er klar til finalen

Motiveret af Ekstra Bladet
Man har også pligt til at være glad, når man har sikret sig en billet til finale nummer 54 i Ekstra Bladet Skolefodbold. Siden 1961 har de bedste af de bedste øst og vest for Storebælt mødt hinanden i den sidste knaldhårde dyst om vandrepokalen og den evige hæder. Præcis som sidste år spilles finalen i Odense - denne gang 28.april.

- Det var et rigtig godt hold, vi mødte. Kolding Realskole havde især et forsvar, hvor især ham 'Jordbærhjelmen' var svær at komme forbi, forklarer 'Gusse' og fortsætter:

- Men han kom heldigvis ikke helt frem til mig, da jeg skulle til at skyde. Jeg havde tre mand foran mig og trak den over til højrebenet for at hugge til. Jeg har aldrig været den store skytte med venstre ben, så den skulle lige ligge det rigtige sted.

De meget synlige ar efter den voldsomme skade, han fik som 10-årig. Det forreste ledbånd og dele af knæskallen blev revet over og krævede et helt års pause fra fodbolden. (Foto: Henrik Schou)
De meget synlige ar efter den voldsomme skade, han fik som 10-årig. Det forreste ledbånd og dele af knæskallen blev revet over og krævede et helt års pause fra fodbolden. (Foto: Henrik Schou)


Hele det tætpakkede stadion kunne se bolden forbi venner og fjender og ind i kassen. Endelig var den der. Gustav blev tiljublet fortjent.

- Det havde motiveret mig at læse, hvad Ekstra Bladet har skrevet om mig. Så nu skulle jeg bare score, jeg skyldte vist også lidt, siger han med endnu et smil og uddyber:

- Som angriber er man jo med for at score. Det hænger meget på mig. Derfor var det også en kæmpe forløsning at se den gå ind. En dejlig befrielse endelig igen at bevise, at jeg altså har mål i støvlerne.

Hvis nogen var i tvivl, så scorede han. Endelig var den der. (Foto: Henrik Schou)
Hvis nogen var i tvivl, så scorede han. Endelig var den der. (Foto: Henrik Schou)

Gustav Midtgaard (i hvidt) havde mange store chancer i kvartfinalen. Alligevel blev Karensmindeskolen klar til semifinalen. (Foto: Henrik Schou) Nyheder TV: Brændte direktører gav semifinale

De små gik amok
Trods glæden over billetten til finalen kan han godt se, at der er plads til forbedringer:

- Vi skal støtte mere op om angrebet og have flere offensive løb. Hvis vi får flere bolde ind i feltet, så bliver vi farligere. Nu her er vi ikke farlige nok. Vi fik jo kun den ene chance, som også bare var en tilfældighed kombineret med en lidt uheldig keeper. Bliver det ikke bedre, er der en stor risiko for, at turen hjem til Støvring bliver meget lang efter finalen.

Kloge ord fra matchvinderen. Han glæder sig dog i første omgang til at komme hjem til skolen:

- Vi bliver helt sikkert modtaget som helte. Sidste gang efter kvartfinalen gik de små børn helt amok og ville have autografer og alt muligt. Det bliver nok bare endnu vildere nu. Men det er bare om at nyde det her den ene gang i livet. Den finale i Ekstra Bladet Skolefodbold bliver jo helt sikkert det vildeste, vi nogensinde kommer til at opleve i vores fodboldkarrierer.

'Gusse' og drengene fik deres drømme opfyldt:

- Vi har allesammen drømt om den her finale. Jeg turde ikke helt tænke på finalen, men det var jo umuligt at lade være. Det var også lidt svært at falde i søvn i aftes. Først nu er det endelig virkelighed. Det er bare så sindssygt, slutter knægten med finalehugget.

Hør 'Gusse' fortælle om finalen her:

Fremragende opbakning til Ekstra Bladet Skolefodbold på Kolding Stadion. (Foto: Henrik Schou)
Fremragende opbakning til Ekstra Bladet Skolefodbold på Kolding Stadion. (Foto: Henrik Schou)

Ekstra Bladets Henrik Schou - kaldet Mr.Skolefodbold - har fulgt turneringen tæt gennem 12 år og set mange hundrede kampe. (Foto: Thomas Sjørup) Schou Mr. Skolefodbold: De vinder mandag
'Gusse' i luften. (Foto: Henrik Schou)
'Gusse' i luften. (Foto: Henrik Schou)

'Jordbærhjelmen' kæmpede i vanlig stil i semifinalen. (Foto: Henrik Schou) Fyn TV: 'Jordbærhjelmen' viste stort format
'Jordbærhjelmen' og 'Pandebåndet' - kampens to bedste spillere - i duel mod slutningen. (Foto: Henrik Schou)
'Jordbærhjelmen' og 'Pandebåndet' - kampens to bedste spillere - i duel mod slutningen. (Foto: Henrik Schou)

Nyheder Galleri: Kolding Realskole - Karensmindeskolen

1 af 3 'Snydepelsen' på ryggen af 'Gusse' efter sejren. De glæder sig vist til en finale. (Foto: Henrik Schou)
2 af 3 Ægte helte husker selvfølgelig sine fans og siger tak for støtten efter en lang rejse. (Foto: Henrik Schou)
3 af 3 Gustav 'Gusse' Midtgaard i duel om bolden alene i front. (Foto: Henrik Schou)