TV: Helten i målet

Keeperklasse: Frederik Rudkjøbing fik afgørende betydning i straffesparkskonkurrencen

Stor redning af Lasse Holm. Foto: Preben Krøldrup
Stor redning af Lasse Holm. Foto: Preben Krøldrup

Efteråret havde vist sig fra sin pæneste side, da første runde af Ekstra Bladet Skolefodbold skulle afvikles.

Såvel de to holds spillere som trænerne fra de respektive skoler, Mikael Sindholt fra Bavnebakkeskolen og Lars Hørsman fra Skørping skole,var enige om, at det ville blive en meget lige kamp. Flere af spillerne kender også hinanden fra diverse klubhold, så der var netop lagt op til en intens kamp.

Se kampfakta her.

TV: Sikker sejr

Sikre på sejr
Inden kickoff nåede vi at fange to profiler fra udeholdet, som til daglig spiller U15-elite i AaB på anden sæson. Det drejer sig om Lasse Holm, som er målmand samt Peter Harboe, der er kantspiller i højre.

De to spillere udtalte begge i kor:

- Vi er sikre på, at vi vinder kampen, da vi udelukkende har spillere med fra 8. og 9. klasse. Vi kender alle hinanden rigtig godt, så der skal meget til at slå os ud af kurs.

Hjemmeholdet stillede derimod med et par debutanter fra 7. klasse: wingback Benjamin Krunderup og angriber Magnus Åskar.

Optimismen fra de to drenge fejlede bestemt heller ikke noget.

- Vi er godt nok ikke så fysisk stærke, men vi kan løbe fra dem.

De to debutanter. Foto: Preben Krøldrup
De to debutanter. Foto: Preben Krøldrup

TV: 19 straffespark i gyser

Kamp om midten
Så havde Benjamin yderligere et stort ønske om, at han også kunne få lejlighed til at deltage i finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold som spiller, da han havde oplevet det som tilskuer. Benjamin havde tidligere gået på naboskolen Karensmindeskolen i Støvring, som jo tidligere har prøvet at være i finalen.

I første halvleg foregik meget af spillet på midtbanen, hvor det ikke lykkedes at finde vej gennem de respektive forsvar.

Kantspilleren Peter Harboe fra udeholdet viste dog flere gode eksempler på, hvorfor han spiller på et højere niveau til daglig. Yderligere har han enormt speed i benene, når han arbejder på kanten. Inden for kampens første 15 minutter fik angriberne flere gode indlæg at arbejde med, men chancerne blev ikke omsat i mål.

Tobias Kjær fra udeholdet havde yderligere et drøn af et skud, som keeper Frederik Rudkjøbing reddede i stor stil til hjørnespark.

Hjemmeholdet forsøgte gang på gang at komme til afslutninger via midtbanen, men de mange forsøg kastede heller ingen scoringer af sig. Halvlegen endte derfor 0-0.

God support til udeholdet. Foto: Preben Krøldrup
God support til udeholdet. Foto: Preben Krøldrup

TV: Reduceret nederlag

Ind med mere fysik
Hjemmeholdets træner Michael Sindholt fokuserede i pausen på holdets fight mv., men ønskede at få mere fysisk ind på midtbanen, hvorfor han foretog nogle taktiske ændringer

Udeholdets træner Lars Hørsman var meget tilfreds med sine spilleres indsats i første halvleg.

- Spark hellere bolden væk en gang for meget end for lidt i egen forsvarszone. Udnyt nu, at vi har to lynhurtige kanter. Spil dem i dybden.

- Fortsæt nu anden halvleg, som I sluttede første.

Anden halvleg blev en tro kopi af første halvleg, hvor midtbanen fortsat var overbefolket i store dele af kampen. Midt i halvlegen opstod der således en glimrende mulighed til hjemmeholdet, som keeper Lasse Holm reddede i stor stil. Yderligere ydede angrebsspilleren Henrik Andersen fra hjemmeholdet en stor arbejdsindsats i front, men ind ville bolden ikke.

Mod kampens slutning satsede begge hold noget mere, men det hele ebbede langsomt ud uden scoringer. Den ordinære kamp endte derfor 0-0.

TV: Tacklinger med bid i

Dramatisk slutning
Kampen skulle således afgøres på straffespark, hvor det efterfølgende viste sig, at kampens dommer Stig Hansen måtte diktere hele seks spark, da målmændene fra de to hold dels reddede første og andet spark.

Jublen ville således ingen ende tage, da hjemmmeholdets målmand Fredrik Rudkjøbing scorede på holdets sidste spark. Hjemmeholdet vandt således kampen med 4-3. Udover den afgørende scoring reddede Fredrik også to straffespark, så det var ikke så sært, at holdkammeraterne var yderst glade og tilfredse for holdets målmand. 

Se afgørelsen her:

Afslutningsvis kunne alle således konstatere, at kampen blev lige så intens, som man havde forudset. Skørping Skole var dermed ude af turneringen, men holdet havde absolut stor ære af kampen.  

Hør fra helten Frederik Rudkjøbing efter kampen: