TV: Holder traditionerne i live

Lige kamp: Drengene gav hinanden kamp til stregen i tæt dyst

Farsø kunne gå fra banen med en sejr. Foto: Preben Krøldrup
Farsø kunne gå fra banen med en sejr. Foto: Preben Krøldrup

De to deltagende skoler til dagens opgør havde begge stolte traditioner med sig fra tidligere år til tredje runde-opgøret i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Farsø Skole havde vundet deres første kamp sikkert med 5-2 over Sortebakkeskolen fra Nørager. Derimod måtte Bavnebakkeskolen fra Støvring kæmpe hårdt for at hive sejren i land i deres første kamp mod Karensmindeskolen også fra Støvring. Holdet vandt efter en nervepirrende straffesparkkonkurrence, hvor målmand Frederik Rudkjøbing blev den store helt, da han reddede fire ud af syv spark.

De to holds spillere glædede sig meget til at få opgøret fløjtet i gang.

Se kampfakta her.

TV: Jonas og Japhet bag sejr

Glædede sig til kampen
Inden kick-off nåede vi at fange træner Rudi Møller fra Farsø Skole. Rudi kunne oplyse, at to af holdets profiler ikke var med i dag. Det drejede sig om Mads Støttrup, der var skadet samt den sygemeldte midtbane-spiller Andres Drejer. Begge absolut spillere fra øverste hylde, da drengene spiller elitefodbold i AaB.

Derimod kunne træneren fra Bavnebakkeskolen, Mikael Sindholt oplyse om, at hans hold mødte med en enorm selvtillid efter at drengene havde slået bysbørnene fra naboskolen.

En anden af Farsø Skoles elitespillere i AaB Oliver Asutay havde også store forventninger til opgøret:

- Vi glæder os meget til kampen, da jeg tror, der virkelig vil blive gået til den på den glatte bane. Jeg er sikker på, at de mange tilskuere vil få en rigtig god oplevelse.

Hør fra Oliver her:

De to brødre Albert og Noah Skouboe fra Bavnebakkeskolen, der ikke var med i holdets første kamp, udtaler:

- Vi var desværre på ferie, da første kamp blev afviklet. Vort hold har så stor bredde, at et par afbud ikke betyder noget. Dog ser vi meget frem til, at vi denne gang kan bidrage til, at vi atter får sejren hevet i land.

Hør fra brødrene her:

Keeper blev afgørende

Sad på spillet
Bavnebakkeskolen styrede fra første fløjt slagets gang, hvor Farsø-drengene halsede efter, da de ikke var skarpe nok på at dække de områder, som holdets træner havde udmeldt. Det gav flere store muligheder til Bavnebakkolen. Blandt andet fik holdet tilkæmpet sig fire-fem hjørnespark inden for kampens første 14 minutter.

Farsø var under et voldsomt pres i starten af kampen. Foto: Preben Krøldrup
Farsø var under et voldsomt pres i starten af kampen. Foto: Preben Krøldrup

Det var netop efter et hjørnespark, at bolden havnede ved Rasmus Nygaard, der ca. efter et kvarter bragte Bavnebakkeskolen foran på et flot og velplaceret skud helt uden chancer for den ellers velspillende keeper og anfører Niclas Finnerup.

Der skulle kun gå godt et minut, inden de mange tilskuere kunne juble over deres egne helte, da Mads Roed sendte et glimrende indlæg i nettet efter et flot gennemført angreb. Dermed var der atter skabt balance i kampen med det udlignende mål til 1-1.

Næppe var bolden givet op igen, før målmand Frederik Rudkjøbing måtte ud i fuld længde for at klare et hårdt langskud fra Sune Gaardahl. Virkelig flotte aktioner fra begge spillere.

Bølgede frem og tilbage
Kampens nerve og intensitet tog derefter til i styrke, da ingen af holdene havde tænkt at overlade midtbanen til modstanderen. 

Som en følge af at Farsø Skole som anført tidligere manglede deres to største profiler, var Japhet Bamba rykket længere frem på banen end normalt. Via sin gode fysik fik han tilkæmpet sig flere store muligheder for at komme til afslutninger, men det lykkedes ikke for Japhet at bringe sit hold foran.

Halvlegens sidste store scoringsmulighed kom fra Jonas Snefting, Farsø Skole, der sendte et hårdt og velplaceret skud af sted mod det ene målhjørne. Igen viste målmand Frederik Rudkjøbing sin store styrke, da han reddede sparket på fornem vis.

Kamp om bolden. Foto: Preben Krøldrup
Kamp om bolden. Foto: Preben Krøldrup

De to holds spillere kunne således gå til pause, hvor stillingen var 1-1.

Smuk scoring
Bavnebakkeskolen havde i pausen blandt andet fået oplyst, at de skulle forsøge på at lægge et hårdere tryk på Farsø-drengenes mål. Allerede efter et par minutters spil så det ud, som om det ville lykkes, da Lasse Mumgaard havde et glimrende forsøg, som gik lige forbi den ene opstander.

Spillet vekslede igen meget, hvor Farsø-drengene efterfølgende fik et lille overtag. Det resulterede i nogle farlige hjørnespark, hvor Jonas Sneftrup steg højt til vejrs op og pandede bolden mod overliggeren.

I halvlegens 12. minut viste Sune Gaarddahl, at han atter havde en sublim sparketeknik. Efter et par hurtigere antrit trykkede han på aftrækkeren, hvorefter bolden susede ind i det fjerneste målhjørne, som bragte Farsø Skole foran med 2-1. En fantastisk flot scoring til stor jubel for det medlevende hjemmepublikum.

Se den gode opbakning her:

I de følgende minutter måtte målmand Frederik Rudkjøbing atter vise sit store talent, da han flere gange reddede sit hold fra at komme yderligere bagud. Specielt i situationen, hvor Japhet Bamba var sluppet helt fri i feltet i det 22. minut. Japhet headede yderligere bolden på overliggeren efter et hjørnespark, inden tiden løb ud.

Pressede på til slut
Bavnebakkeskolen kastede hele styrken frem mod kampens slutning i håb om at få udlignet, så de atter kunne få mulighed for at komme i straffesparkkonkurrence som sidste gang.

Det var nogle nervepirrende minutter, inklusiv de tre tillægsminutter, der var lagt til kampen, Farsø-drengene måtte igennem. Jubelen ville næsten ingen ende tage, da kampens dommer fløjtede den intense match af.

Konklusionen var efterfølgende klart, at alle de forventninger, der var til kampen til fulde var blevet indfriet, da det netop blev den tætte og intense fight, man havde forudset.

Begge hold havde klart fortjent at gå videre i turneringen. Som vinder af opgøret ser Farsø Skole nu meget frem til, hvem holdet skal møde i næste runde.          

Sejren evalueres frem mod næste kamp. Foto: Preben Krøldrup
Sejren evalueres frem mod næste kamp. Foto: Preben Krøldrup