TV: Indskifter fandt vejen til finalen

Dominerede spillet: Løgstrup Skole havde det svært med det store pres

Nibe Skole lagde et stort pres på gæsterne. Foto: Preben Krøldrup
Nibe Skole lagde et stort pres på gæsterne. Foto: Preben Krøldrup

Der var mødt et talstærkt publikum frem til kredssemifinalen i Jylland Nord mellem Nibe Skole og Løgstrup Skole fredag eftermiddag.

Med en målscore på 14-2 havde Nibe Skole spillet sig frem til kredssemifinalen, hvorimod Løgstrup Skole havde en målscore på hele 35-3.

Der var således tale om to meget stærke forsvar, hvor det kunne se ud til, at Løgstrup Skole var mere træfsikre i den modsatte ende af banen, end Nibe Skole var.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Tro på egne evner
Nibe Skoles træner Casper Hartmann udtalte inden kampen:

- Vi lever på kollektivet, og så er vi et stærkt kontrahold. Vi er fysisk stærke og kæmper til sidste fløjt.

Efterfølgende sagde træneren fra Løgstrup Skole, Kim Borup:

- Vi har klart spillere, der kan afgøre en kamp til vores fordel. Vi giver aldrig op, og vi spiller bolden godt rundt, hvor modstanderne løber mange forgæves meter.

De to anførere Simon Meling fra Nibe Skole og Arne Brent fra Løgstrup Skole gav begge udtryk for, at de havde glædet sig enormt til opgøret. De havde en fornemmelse af, at de to skoler stod godt til hinanden. Yderligere var de ikke i tvivl om, at det ville blive et meget tæt opgør, da begge mandskaber havde fysisk stærke spillere på flere afgørende positioner.

Kæmpede til det sidste

Gik til den
Begge hold lagde ud i et voldsomt tempo. Allerede inden for kampens første par minutter, havde vi fået et par store chancer i hver ende af banen. Først var det gæsternes Søren Krog, der sendte Sebastian Uhre af sted på det rette tidspunkt. Der kom dog ikke en scoring ud af den gode mulighed.

Søren og Sebastian scorede tilsammen 11 mål i kampen mod Solhverv Privatskole, der endte 12-0.

Umiddelbart herefter var det så Oscar Strand, der blev tacklet i allersidste øjeblik efter et godt indlæg fra Simon Meling.

Efterhånden, som første halvleg skred frem, stod det klart, at værterne havde overtaget midtbanen. Her var det især Mikkel Høj, der viste sine medspillere, hvad der var på spil, når man gerne ville nå kredsfinalen.

Der blev virkelig tacklet igennem og sendt mange opmuntrende ord til medspillerne for at gejle dem op til at yde deres bedste.

Omkring det tiende minut lykkedes det netop for Mikkel at vinde en tackling, hvor han efterfølgende sendte et drøn af sted mod målet, som blev clearet til hjørnespark. På det følgende spark steg anfører Simon Meling højt til vejrs og pandede bolden lige over overliggeren.

Værterne havde flere gode forsøg kampen igennem. Foto: Preben Krøldrup
Værterne havde flere gode forsøg kampen igennem. Foto: Preben Krøldrup

TV: Mål efter behag

Ikke vant til presset
Løgstrup Skole havde mere end svært ved at holde værterne fra fadet, hvorfor holdets topscorer Søren Krog ofte måtte helt ned i forsvaret for at hjælpe med at rydde op. Det gjorde naturligvis, at der ikke var så stort tryk på i den modsatte ende af banen, når værterne lagde et så højt tryk.

Yderligere måtte Løgstrup Skole undvære sin vante kantspiller Gustav Bertelsen, der var blevet skadet i løbet af ugen.

Værternes Anders Studsgaard var meget aggressiv i sit presspil. Han jagtede alt, hvad han kunne komme i nærheden af.

Det var tydeligt, at Løgstrup Skole ikke tidligere have været udsat for, at de ikke fik ro til at bygge angrebene op.

Midtbanespilleren Arne Brent, der er holdets anfører, forsøgte ellers at gejle sine medspillere op. Omkring det tyvende minut fik holdet tilspillet sig nogle muligheder, men det kastede ikke scoringer af sig.

Spændingsniveauet hos værterne var til tider lige højt nok, hvorfor kampens dommer måtte sætte sig i respekt over for Jonas Marlo i form af en påtale.

TV: Lukkede ned for målræven

Måtte ændre taktikken
Grundet en skade måtte gæsternes træner ændre lidt på taktikken, tidligere end han havde forestillet sig. Midtbanen havde nemlig svært ved at holde fast i de hurtige blåblusede spillere, når de kombinerede sig hurtigt frem ad banen. Samtidig måtte Søren Krog atter arbejde dybt i banen, hvorfor der ikke kom det tryk på værternes mål, som altid havde været holdets varemærke.

Det lykkedes dog for den hurtige angrebsspiller Sebastian Uhre at slippe fri og komme frem til en rigtig god scoringsmulighed, som keeper Tobias Hurup redede i stor stil til hjørnespark.

Et par minutter før pausefløjtet var den så gal igen med værternes temperament, da Rasmus Jensen fik et gult kort.

Halvlegen endte uden scoringer, hvorfor begge hold var klar til at høre trænernes gode råd.

Hos værterne var det store samtaleemne, at de skulle undgå flere advarsler.

- Ellers kører det fint, hvor vi holder os til gameplanen. Lucas Pihl kommer ind på toppen, hvor han skal jagte alt, lød det.

Hos de gulblusede kunne træner Kim Borup oplyse sine spillere om, at de var kommet bedre med mod halvlegens slutning.

- Men vi er ikke der, hvor vi plejer med hensyn til midtbanen. Udnyt nu, at hjemmeholdet virker frustreret. Vi skal have Søren Krog længere frem på banen, sluttede træneren.

Der var masser af god opbakning på sidelinjen. Foto: Preben Krøldrup
Der var masser af god opbakning på sidelinjen. Foto: Preben Krøldrup

Fortsatte sin målstime

Så kom scoringen
Man kunne ikke umiddelbart fornemme, at værterne manglede en spiller, da anden halvleg blev fløjtet i gang. De sad fortsat på midtbanen og dominerede den intense kamp.

Holdet fik inden for de første fem minutter tilkæmpet sig et par hjørnespark.

I det fjerde minut var der netop atter dømt hjørnespark til værterne. Oscar Strand og Simon Meling havde begge forudset, hvor bolden ville falde ned i feltet. Oscar nåede netop at snitte bolden med låret med det resultat, at den gik ind i målet bag en chanceløs keeper Oliver Petersen. Nibe Skole havde dermed bragt sig foran med 1-0.

Gæsterne forsøgte atter at presse spillet længere frem på banen med henblik på at komme til nogle afslutninger, som i den grad havde været en mangelvare. Den lynhurtige kantspiller Sebastian Uhre fik sendt flere gode indlæg ind i feltet, hvor anfører Arne Brent hver gang kom for sent. Men det var trods alt et skridt i den rigtige retning for holdet.

Topscorer Søren Krog blev pakket godt ind, der blev rykket længere frem på banen af Simon Meling og Mikkel Høj. Efter et kvarters spil opstod der netop en rigtig god mulighed til de gulblusede, men Sebastian Uhre blev tacklet i absolut sidste øjeblik.

Gæsterne måtte kæmpe hårdt i deres eget felt. Foto: Preben Krøldrup
Gæsterne måtte kæmpe hårdt i deres eget felt. Foto: Preben Krøldrup

TV: Mødte overmagten

Indskifter med to mål
Lucas Pihl var blevet indskiftet fra anden halvlegs start – en procedure, træneren ofte har gjort brug af. I denne kamp skulle det vise sig at være en rigtig god idé, da Lucas i den grad gjorde opmærksom på sig selv.

I løbet af midten af halvlegen lykkedes det for Lucas at score to mål stort set efter samme recept. Lucas lurede hver gang på at opsnappe en bold fra en modstander, hvilket lykkedes for ham begge gange. Via sin enorme speed i fødderne løb han fra sine markeringer og sendte begge gange bolden ind bag en chanceløs keeper i Løgstrup målet. Nibe Skole førte hermed 3-0.

Løgstrup Skole kastede herefter alt frem for resultatmæssigt at bringe sig ind i kampen igen. Det blev således en heftig afslutning, der ventede supporterne.

Det var nogle glade drenge fra Nibe Skole efter kampen. Foto: Preben Krøldrup
Det var nogle glade drenge fra Nibe Skole efter kampen. Foto: Preben Krøldrup

Værterne var klart tilfredse med føringen, så de forsøgte på at spille bolden rundt i egne rækker, hvilket de var gode til. Løgstrup Skole tilspillede sig ikke de helt store chancer og dem, der kom, tog Tobias Hurup sig sikkert af.

Da kampens dommer fløjtede for sidste gang, kunne Nibe Skole glæde sig over, at de med sejren på 3-0 havde sikret sig en plads i kredsfinalen mod Gug Skole tirsdag den 6. november. Her spiller Nibe Skole på hjemmebane.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Nibe Skole - Løgstrup Skole, 3-0

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Lucas Pihl, Nibe Skole
Steffen Albrektsen, Løgstrup Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Oliver Petersen, Løgstrup Skole

Hos Løgstrup Skole kunne man kun tage til efterretning, at det bedste hold havde vundet kampen.   

Nibe Skoles vej til kredsfinalen:

3. september: Nibe Skole - Karensmindeskolen, 2-1

17. september: Skørping Skole - Nibe Skole, 0-2

24. september: Østermarkskolen - Nibe Skole, 1-5

3. oktober: Nibe Skole - Aars Skole, 2-0

25. oktober: Fjerritslev Skole - Nibe Skole, 0-3

2. november: Nibe Skole - Løgstrup Skole, 3-0

Hør fra den dobbelte målscorer Lucas Pihl fortælle om sine mål her: