TV: Intens fight

Imponerende: Udeholdets Jonas fra 6. klasse stod en flot kamp i målet

Der var kamp fra start. Foto: Preben Krøldrup
Der var kamp fra start. Foto: Preben Krøldrup

Fredag mødtes Sofiendalskolen og Vester Mariendal Skole i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Værternes Marcus Nørager og udeholdets Tobias Ravn var begge enige om, at deres respektive hold havde spillere, der kunne afgøre kampen til egen fordel. Yderligere gav de begge udtryk for, at der på begge skoler havde været talt meget om kampene i Ekstra Bladet Skolefodbold, da det giver et rigtig godt kammeratskab på tværs af de forskellige årgange.

Se kampfakta her.

Foto: Henrik Schou Jyllandnord Videre efter våd straffeduel

Flotte redninger
På den kolde og blæsende efterårsdag havde drengene i starten af opgøret svært ved at få sat struktur på spillet, hvorfor flere angreb løb ud i sandet. Yderligere løb spilerne flere gange i begge ender af banen i offside-fælden, så der var en del spilafbrydelser.

Langsomt men sikkert arbejdede gæsterne sig ind i opgøret, hvor især Tobias Ravn viste sine spidskompetencer i form af en hurtighed, som gav mange store muligheder for holdet.  

Omkring det 10. minut var det så værternes Lucas Lykkegaard, der fik en god mulighed for at bringe sit hold foran, hvilket keeper Jonas Bjørn-Jensen forhindrede i stor stil.

Samme Jonas går i øvrigt kun i 6. klasse, så det var slet ikke planlagt, at han allerede skulle spille i år. Jonas sprang dog til i sidste øjeblik, da skolen pludselig ingen keeper havde. Det skulle vise sig at være et rigtig godt valg, da den klejne gut hev flere store redninger ud af ærmet trods sin lavere højde.

Jonas Bjørn-Jensen stod en pragtkamp. Foto: Preben Krøldrup
Jonas Bjørn-Jensen stod en pragtkamp. Foto: Preben Krøldrup

Dagens mand i skysovs, Shafici Hasan Ali. Foto: Hans Erik Nielsen Jyllandnord Fantastiske Ali slog til

Uafgjort ved pause
Der blev tacklet godt igennem på midtbanen i bestræbelserne på netop at blive spilstyrende her. Ofte blev resultatet dog, at den sidste dribling lige blev for meget, hvorfor bolden ofte endte i modstandernes gab. Den unge keeper Jonas havde den rette selvtillid, hvilket hans holdkammerater også klart medvirkede til via rosende ord.

Omkring midten af første halvleg blev spillet mere organiseret, hvor drengene forsøgte på at bringe bolden frem over kanterne. Det var netop den medicin, der resulterede i, at Tobias Ravn blev sendt af sted i dybden og kunne afslutte med at sende sit hårde langskud ind bag en chanceløs keeper hos værterne. Et meget flot mål.

Otte minutter før pausefløjtet kunne Mads Abel juble over sin scoring, da han løb fra sin direkte markering og efterfølgende kunne lobbe bolden over Jonas, der netop manglede højde for at kunne redde skuddet. Stillingen var herefter 1-1.

Målet gav værterne en stor gejst med henblik på at bringe sig foran inden pausen.

Lige inden pausefløjtet måtte Tobias Ravn indkassere et gult kort, da han kom for sent ned i en tackling. Første halvleg sluttede således med stillingen 1-1.

Der blev tacklet igennem i kampen. Foto: Preben Krøldrup
Der blev tacklet igennem i kampen. Foto: Preben Krøldrup

De røde fra Rosendal sejrede i lokalopgøret i Hobro: Foto: Aage Bach Knudsen Skolefodbold Rosenrød sejr

Så kom afgørelsen
Værternes træner udtalte i pausen:

- Udnyt nu, at vi er en mand i overtal. I må gerne bruge kanterne endnu mere, det er jo her, vi er kommet til de store chancer.

- Udfør indlæggene lidt tidligere og skyd højt op i målet, når I får mulighed for det.

Anden halvleg startede i højt tempo, hvor kanterne eksempelvis blev forsøgt spillet, som de netop havde talt om i pausen. Dog fortsatte en del af spillerne med at løbe i offside. Der var fortsat tale om en rigtig god fight, hvor det stod klart, at ingen havde lyst til at tabe opgøret.

Omkring det tyvende minut opfangede Tobias Hansen bolden lidt uden for værternes straffesparkfelt ved en tilfældighed. Tobias sendte efterfølgende bolden ind bag en chanceløs keeper med et resultat, at Vester Mariendal Skole hermed var foran med 2-1

Kampen bølgede herefter frem og tilbage, hvor værterne kastede flere spillere frem i bestræbelserne på at få det udlignende mål.

Gæsterne kæmpede for at fastholde deres føring, hvor keeper Jonas Bjørn-Jensen atter var en god sidste skanse. Samtidig levede holdet på kontraskabende spil, hvilket netop gav pote i kampens overtid. Her lykkedes det netop for Tobias Hansen at bringe sit hold yderligere foran, så slutresultatet blev 3-1 til Vester Mariendal Skole.

Hør Tobias Hansen fra udeholdet inden kampen: