TV: Kanon comeback

Tog sejren på straffe: Var som forvandlet i anden halvleg og fremtvang straffe, som de vandt

Erik Sumborg var en af kampens bedste. Her lader han op, inden han skal sparke i straffesparkskonkurrencen. (Foto: Kurt Nedergaard)
Erik Sumborg var en af kampens bedste. Her lader han op, inden han skal sparke i straffesparkskonkurrencen. (Foto: Kurt Nedergaard)

I begge lejre var man inden kampen enige om, at det ville blive et spændende og tæt opgør.

Det blev nøjagtig så spændende som forventet. I første halvleg var det Brårup, der var toneangivende og kom foran 1-0, men Vestre fik kæmpet sig tilbage i anden halvleg og fremtvang uafgjort.

Dermed skulle kampen afgøres fra 11-meter-pletten, og her trak hjemmeholdet Vestre det længste strå og sikrede sig videre deltagelse i turneringen.

Se kampfakta her

Brårup godt fra start
Brårup startede godt med holdet topscorer Kevin Christensen i front, men Vestres forsvar sad hele tiden sad tæt på ham. Kevin havde et godt fladt indlæg fra venstre, men Vestres målmand, Daniel Orehøj, dykkede godt ned og sikrede sig bolden for fødderne af en Brårup-angribere.

Brårup sad på kampen og på midtbanen boltrede Thomas Nielsen sig som en fisk i vandet, og driblede uden om modspillerne og spillede mange bolde frem i dybden. Også Søren Møller og Sebastian Gehlert var farlige i angrebet.

Brårup i angreb. (Foto: Kurt Nedergaard)
Brårup i angreb. (Foto: Kurt Nedergaard)

Se også: TV: Flot affære

Se også: TV: Gik til stålet

Der blev gået til stålet
Der blev kæmpet om bolden og midt i første halvleg gav dommer Preben Krøldrup en advarsel til Liban Musse, der kom for sent med en tackling. Begge hold blev ved med at fighte lige til stegen kampen ud, uden at Preben Krøldrup skulle have flere kort op af lommen.

Vestres havde en enkelt chance, men Brårup var stadig toneangivende og efter 23 minutters spil sendte Sebastian Gehlert et indlæg ind til Kevin Christensen, som scorede usvigelig sikkert og bragte Brårup foran 1-0.

I pausen sagde Vestres lærer Lars Scheel:

— De er fysisk stærkere end os, men vi skal bare blive ved med at tro på det. Vi har chancer over for deres backs, som vi har mulighed for at komme forbi, og så score det ene mål. Vi har godt styr på forsvaret.

Vestre i pausen. (Foto: Kurt Nedergaard)
Vestre i pausen. (Foto: Kurt Nedergaard)

Se også: Stor spilleglæde

Forvandlet
Efter pausen var Vestre-spillerne som forvandlet. De kom længere frem på banen og kom til chancer, og i forsvaret dirigerede Kasper Pedersen godt med sine medspillere og greb ind på de rigtige tidspunkter, og han tog nogle gode ryk op ad banen.

Efter ni minutters spil troede alle at bolden gik i mål. Edib Sadikovic spillede bolden forbi Brårup-målmanden, men lige inden den kom over stregen, fik en forsvarspiller sparket væk. Vestres Erik Sumborg havde et godt langskudsforsøg, uden den gik i kassen.

Så det var ikke ufortjent at Abshir Musse fik udlignet, da han stod fri foran mål. Begge hold gav det sidste, men det lykkedes dem ikke at score, så kampen skulle afgøres fra 11-meter-pletten.

Hermed fik de mange tilskuere fra Vestre, der havde trodset regnet og blev ude, spænding til det sidste og kunne juble sammen med spillerne, efter at Erik Sumborg scorede på Vestres sidste spark og sikrede Vestre sejren på 5-3.

Kæmpede forbilledligt
Selvfølgelig var man ærlige i Brårup-lejren. De havde spillet en flot første halvleg, men gik ned i anden halvleg.

— Vi var ikke skarpe nok i angrebet, sagde holdet bedste spiller Anders Jørgensen.

— Vi fik ikke sparket ordentligt væk og stod ikke godt i forsvaret.

Men ros til holdet for nogle gode kampe, hvor de har vist seværdig fodbold og vist fairplay. Også ros til Vestre, der alle kæmpede en vis del ud af bukserne, og blev ved, selvom det så sort ud. Mest fremtrædende på holdet var Kasper Pedersen i forsvaret og på midtbanen arbejdede Erik Sumborg  og Edib Sadikovic godt. I angrebet var Liban Musse og Abshir Musse hele tiden farlige med snævre driblinger. Spændende, om de kan finde den samme fighterånd igen i den næste kamp mod Farsø Skole.

Kasper Pedersen med sin fidusbamse efter kampen. (Foto: Kurt Nedergaard)
Kasper Pedersen med sin fidusbamse efter kampen. (Foto: Kurt Nedergaard)
 

— Vi vandt kampen, fordi vi kæmpede alle mand og fordi vi har et utroligt godt sammenhold. Alle hjælper hinanden, sagde forsvarskrumtappen Kasper Pedersen til Ekstra Bladet Skolefodbold efter kampen.

1 af 2 Mange tilskuere havde trodset regnvejret. (Foto: Kurt Nedergaard)
2 af 2 Erik Sumborg var en af kampens bedste. Her lader han op, inden han skal sparke i straffesparkskonkurrencen. (Foto: Kurt Nedergaard)