TV: Kantklipperen

Fri leg på kanten: Mathilde Esbensen havde det som en fisk i vandet

Mathilde Esbensen spillede en flot første halvleg på venstrekanten. Foto: Henrik Schou
Mathilde Esbensen spillede en flot første halvleg på venstrekanten. Foto: Henrik Schou

KJELLERUP (Ekstra Bladet): Der er sejre, og så er der de kampe, hvor overmagten kommer på visit. Fodboldklassen fra Muldbjergskolen i Hjørrings besøg i hyggelige Kjellerup hører til sidste kategori. Trods Kjellerup Skoles stolte traditioner med Ekstra Bladet Skolefodbold, kunne de intet stille op og blev blæst væk fra eget kunstgræs med 0-5.

Fysikken og bare en flok langt, langt bedre boldspillere var forskellen. Men andet skulle jo også være underligt, når næsten hele Muldbjerg-holdet hver dag træner sammen både i skolen og i Fortuna Hjørring. Så de kender hinanden ud og ind, hvilket også var tydeligt for alle. Ofte mindede deres sammenspil bare om en træningsøvelse, hvor det handlede om at holde bolden på egne fødder længst muligt.

Også taktisk var forskellen enorm. Hjemmeholdet fortsatte desværre som i efteråret med at spille den farlige formation bagude, hvor holdets bedste, anfører Sara Jensen, lå alene alt, alt for langt tilbage og på egen hånd forsøgte at rydde op. Det gjorde offside utænkelig og åbnede en gavebod op modsat evigt kæmpende Sara Jensen.

Galleri: Kjellerup Skole - Muldbjergskolen

Julen varer til lige efter påske
Gæsterne sagde pænt tak for gaverne, som hurtige Mathilde Esbensen pakkede op på samlebånd i første halvleg. Hun fik oceaner af plads og havde både 10 og 15 meter omkring sig uden modstandere, fordi bagkæden trak sig sammen over mod Sara i venstre side i stedet for at passe på de mulige frispilninger i dybden og på tværs til modsatte side.

- Jeg fik jo vildt meget plads i første halvleg, så derfor kom der også mange bolde over til mig, forklarer Mathilde og fortsætter:

- Vi kendte godt til hende Sara, som vi har spillet mod med klubben, så hende skulle vi passe på.

Sara fightede heroisk, men burde uden tvivl have ligget midt for og ikke helt ude til venstre, da det blev for let at sprede spillet væk fra hende. Der burde også have været styring på bagerste kæde, så alle fire med det samme gik frem, hver gang Kjellerup lossede endnu en bold ud i intetheden for at få bare en pause i presset.

Hjørring-pigerne så naturligt nok tilfredse ud med denne taktik, som de udnyttede fint, men sagtens kunne - og især burde - have gjort endnu bedre. Det yderst gæstfrie forsvar og målmand skulle være straffet endnu hårdere før pausen målt på boldbesiddelsen.

Den afdæmpede jubel efter første scoring. Foto: Henrik Schou
Den afdæmpede jubel efter første scoring. Foto: Henrik Schou

TV: Klasseforskel i første kvartfinale

Mega-skuffet
Mathilde var selv en af synderne:

- Jeg fik først den der bold ude fra højre, hvor jeg stod midt for målet lige på kanten af feltet. Så tæmmede jeg den med brystet og sparkede med det samme, men den røg bare langt over målet, lyder det med ansigtet gemt i hænderne.

Den slags burde være blevet til mere, for hun var så fri som fuglen. Ikke en eneste modstander i nærheden og masser af tid til at tænke sig om.

- Den skulle bare være lagt stille, eller jeg skulle have taget et træk tættere mod mål.

Men presset blev for stort på den 14-årige, som er ved at blive omskolet fra kantspiller til angriber i klubben.

- Alle skreg bare, at jeg skulle skyde, så det gjorde jeg.

Kort efter kom chancen igen på en ripost lige foran buret.

- Den kommer lige hen til mig, og jeg får sat højrefod på, men den rammer stolpen i modsatte side og går ud.

- Man bliver bare så mega-skuffet og sur på sig selv. Det er ikke spor sjovt, lyder det fra Mathilde.

Mål har hun nu ellers scoret en del af, 10 af slagsen er noteret ud for hende denne sæson. Det gør hende til den næstmest scorende på holdet, kun overgået af anfører Julie Andersen med 18 kasser.

Lige her har bolden forladt Mathilde, kort efter rammer den stolpen og går ud. Foto: Henrik Schou
Lige her har bolden forladt Mathilde, kort efter rammer den stolpen og går ud. Foto: Henrik Schou

TV: Kender hinanden ud og ind

Langtfra farlig - eller farlig langtfra
Nummer 10 kom netop i kvartfinalen på et flot langskud fra omkring 23 meter.

- Jeg tager alle frispark omkring buen og udenfor, også i klubben, hvis de ligger til højrebenet.

Det må man sige, hun også gjorde ved stillingen 1-0. Her blev bolden stille lagt til rette før det korte tilløb.

- Den skulle bare ind over målmanden, det var planen. Det var SÅ fedt at se den sejle ind i nettet, storsmiler den unge profil.

Fra de 2-0 og frem så ingen sig tilbage, her var det afgjort, og Muldbjergskolen rykkede en del rundt på en række spillere. Mange ville gerne med frem, hvilket i perioder fik det til at se lidt rodet ud. Der mangler i den grad en kaptajn, en indpisker, til at lede og fordele. Den nuværende anfører siger intet, det bør man få rettet op på.

Semifinalen vil uden tvivl byde på større modstand, og der var i kvartfinalen også for meget spil fra side til side, der aldrig rigtig blev farligt. Her må nogen tage ansvar og dirigere, så ikke for meget igen løber ud i sandet. Næste gang står chancerne næppe i kø på samme måde - og slet ikke i finalen mod de stærke hold fra øst.

En i rækken af bolde, der strøg over keeperen. Her Mathildes frispark til 2-0.Foto: Henrik Schou
En i rækken af bolde, der strøg over keeperen. Her Mathildes frispark til 2-0.Foto: Henrik Schou

Endelig kom smilet frem. Foto: Henrik Schou
Endelig kom smilet frem. Foto: Henrik Schou

Så havde Mathilde gjort sit og viste ikke nær så meget i resten af anden halvleg. Foto: Henrik Schou
Så havde Mathilde gjort sit og viste ikke nær så meget i resten af anden halvleg. Foto: Henrik Schou

Første semifinalist er fundet

Tunge ben og sløj halvleg
Mathilde styrede flot den venstre kant i første halvleg, men havde en meget anonym anden halvleg, hvor pulsen ikke slog mange slag i minuttet.

- Det sad nok i benene, at næsten hele holdet i går kom hjem fra et stort stævne i Prag, så vi har siddet i bus mange timer. Og så i bus igen i dag herned.

For at få nok modstand måtte pigerne spille mod drengene ved stævnet:

- Det gik fint nok, selv om vi tabte to tætte kampe og spillede en uafgjort. Vi vandt en kamp, men det var mod et pigehold.

I næste runde kan alle forhåbentlig holde tempoet hele vejen, så skal det nok blive spændende mod vinderen af de to meget dygtige hold, som spiller deres kvartfinale på fredag.

'Kantklipperen' var naturligvis tilfreds og glad efter sejren i kvartfinalen, der bringer dem i semifinalen, som spilles enten 16 eller 17.april. Finalerne spilles igen i år i Odense torsdag 26.april.

Sådan siger 'Kantklipperen' om (måske) at nå finalen:

Sådan gik finalerne i Odense