TV: Keeperklasse betød alt

Suverænt: Intens dyst måtte afgøres på straffespark

Jublen brød løs efter sidste fløjt. Foto: Stig Hansen
Jublen brød løs efter sidste fløjt. Foto: Stig Hansen

Kampen i Ekstra Bladet Skolefodbold på banen ved Østermarken var et rent vesthimmerlandsk opgør mellem hjemmeholdet fra Østermarkskolen i Aars og gæsterne fra Aalestrup Realskole.

For begge hold var det deres anden kamp i turneringen. Aalestrup Realskole havde i deres første kamp vundet over Sortebakkeskolen med cifrene 2–1 i et meget tæt opgør, mens værterne fra Østermarkskolen mødte frem med en mere overbevisende sejr på 5–2 i et lokalopgør mod Aars Skole. 

Se kampfakta her.

Se også: TV: Fik ret i optimismen

Forudså en hård dyst
To af spillerne i kampen havde hver især en central rolle i deres holds første sejr, og forud for denne match fik vi os en lille snak med dem begge.

Først Victor Schack fra udeholdet, som i holdets første kamp scorede begge målene:

- Jeg tror, vi får det svært. De vandt en meget sikker sejr i deres første kamp, men vi vil kæmpe så godt, vi har lært for at få sejren.

Hjemmeholdets Mikkel Holm scorede i holdets første kamp fire mål, og omkring den forestående kamp nævnte Mikkel følgende:     

- Vi vinder da, men de har et godt hold, og let bliver det nok ikke.

Til daglig spiller Mikkel klubfodbold i Aars IK på klubbens U14 Liga 1 hold.

Mikkel Holm forventede bestemt modstand i opgøret. Foto: Stig Hansen
Mikkel Holm forventede bestemt modstand i opgøret. Foto: Stig Hansen

Se også: TV: Afgjort ved sidste fløjt

Vild fight
Med disse par udsagn kunne vi så gå i gang med kampen og hvilken kamp. Der blev kæmpet, og der blev fightet. Der blev givet, og der blev taget af et godt hjerte. Der sås neglebiddende trænere, og der herskede en fortættet spænding om det endelige resultat lige indtil sidste fløjt, og endda længere end det.

Kampens første afslutning kom efter ganske få minutter, hvor Mads Sørensen fra udeholdet spillede bolden ud i højre side til Mike Søndergaard, men skuddet fra Mike røg over værternes mål.

Få minutter senere sparkede hjemmeholdets Mikkel Holm fra kanten af straffesparkfeltet bolden mod mål, men den ramte en modspiller og røg over mållinjen til hjørnespark. Lidt senere blev bolden på en lang fremlægning stukket frem til samme Mikkel, men han var kommet for langt frem og modtog bolden i offside position.

Gæsterne havde kort efter et hurtigt kontraangreb, som dog løb ud i sandet midt på modspillernes banehalvdel.

Omkring midten af halvlegen kom Mikkel fra hjemmeholdet igen fri midt for mål i en ganske gunstig position, men afslutningen fra ham blev hverken særlig præcis eller hård.

Der var god opbakning til hjemmeholdet. Foto: Stig Hansen
Der var god opbakning til hjemmeholdet. Foto: Stig Hansen

Se også: Tre gange Sofie nettede

Fandt vejen til mål
Efter 17 minutter kom så kampens første scoring, da Oliver Nørgaard fra udeholdet med meget energi kæmpede sig igennem og fik skudt på mål lidt ude i den ene side. Et lumsk skud, der røg i nettet helt ude ved stolpen bag en sagesløs Yaser El-Djanaby i hjemmeholdets mål.

I denne fase af kampen stod der Aalestrup Realskole på det meste, og med godt 20 minutter spillet var gæsterne meget tæt på at øge føringen. Arkadiusz Malek sendte fra højresiden en sukkerbold ind foran mål, men just som en af hans medspillere lige skulle til at heade til bolden, stormede hjemmeholdets målmand frem og fik bolden slået væk.

Udeholdet fik yderligere en chance med fire minutter tilbage af halvlegen og endda en chance af de helt store. En af hjemmeholdets spillere spændte i en helt ufarlig situation ben for en modspiller i straffesparkfeltets alleryderste hjørne, og dommeren dømte straffespark. Fredrik Sommer blev sat til at sparke, men på det ellers velplacerede spark kastede Yaser El-Djanaby sig til siden og fik flot reddet til hjørnespark.

Se straffesparket her:

Holdene kunne således gå til velfortjent pause, og hvor stillingen var 1–0 til gæsterne. En første halvleg, hvor udeholdet havde haft teten det meste af tiden som det mest boldbesiddende hold, men hvor drengene fra hjemmeholdet da bestemt også havde haft deres muligheder.

Se også: Smækkede godt igennem

Kom længere frem
Fra starten af anden halvleg havde hjemmeholdets træner Jonas flyttet lidt rundt på tropperne for at styrke offensiven, og det førte da også til, at de fik skubbet spillet lidt længere fremme på banen.

Med langt den overvejende del af spillet foregående midt på banen var det meget småt med afslutninger fra begge hold de første 10–12 minutter af halvlegen, og ingen af holdene havde større muligheder.

Midt i halvlegen kom så udligningen for hjemmeholdet. Efter flot opspil hele vejen frem ad banen blev bolden fra højresiden sendt ind foran mål, hvor en stort set fri Marcus Tøttrup med pandebrasken havde let ved at sende kuglen i rusen bag Mikkel Kyllingsbæk i gæsternes mål.

Kort efter udligningen tilspillede udeholdet sig en mulighed af de absolut større, da Victor Schack løb fra hjemmeholdets forsvar og fik afsluttet med et fladt skud helt ude ved stolpen, men på mirakuløs vis fik Yaser El-Djanaby i hjemmeholdets mål endnu en gang kastanjerne raget ud af ilden for sit hold, og det skulle ikke blive sidste gang, han optrådte i rollen som redningsmand for sit hold.

Se også: TV: Fysikken til forskel

Chance på chance
Kampen skiftede nu karakter, da hjemmeholdet uafladeligt pressede på for at afgøre kampen til deres fordel, og holdet fik da også produceret muligheder og chancer. Først var det Marcus Tøttrup, der fra en god placering fik afsluttet men uden den nødvendige præcision i skuddet. Noget senere fik Mikkel Holm en megachance for at bringe sit hold i spidsen.

Fra en stort set fri placering midt foran målet ramte han bolden helt skævt, og drengene fra udeholdet kunne ånde lettede op.    

Nogle få minutter før kampens afslutning fik Mikkel fra hjemmeholdet endnu en god mulighed, men denne gang var det Mikkel Kyllingsbæk i udeholdets mål, der fik reddet.

Umiddelbart inden dommer Jann Nielsen fløjtede af, havde gæsterne kampens sidste mulighed, da bolden fra Mike Søndergaard i venstre side blev sparket ind mod midten af banen, hvor Magnus Jensen blev presset så meget, at han ikke kom til skud.

Se også: Sen afgørelse

Afgjort fra pletten
Vi skulle således have afgjort kampen på straffespark. Da holdene hver havde sparket den obligatoriske ration på fem, stod der stadig uafgjort, da begge hold brændte to af deres spark.

Heller ikke det sjette straffespark skabte nogen afklaring, men da så udeholdet brændte deres syvende mulighed, stod hjemmeholdets Frederik Mathiassen nu pludselig med muligheden for at afgøre kampen. En mulighed han ikke lod gå til spilde, da han sikkert sparkede bolden i mål til endelig sejr for drengene fra Østermarkskolen, som efterfølgende kunne hylde Frederik.

Se afgørelsen her:

Hos hjemmeholdet Østermarkskolen bør man sende taknemmelige tanker til målmand Yaser El-Djanaby, som i særklasse var banens bedste spiller. Også Magnus Tøttrup og Munga Uria hørte til blandt de mere fremtrædende på hjemmeholdet.

Hos gæsterne fra Aalestrup Realskole stod Jeppe Bisgaard stærkest i billedet, men også Bertram Thybo og Oliver Nørgaard hørte til blandt holdets bærende kræfter.

Tak til drengene på begge hold for en meget spændende kamp, hvor vi måtte vente meget længe på den endelige afgørelse.

Aalestrup Realskole sluttede bestemt deltagelsen i Ekstra Bladet Skolefodbold med manér.

Drengene fra Østermarkskolen møder i næste runde Farsø Skole.

De tre prisvindere. Foto: Stig Hansen
De tre prisvindere. Foto: Stig Hansen
 

1 af 2 Udeholdet var klar til kamp. Foto: Stig Hansen
2 af 2 Jublen brød løs efter sidste fløjt. Foto: Stig Hansen
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen