TV: Knockout i ensidig boksekamp

Målmassakre: Afklapsning på hele 16-0

Mange spillere i værternes felt. Foto: Preben Krøldrup
Mange spillere i værternes felt. Foto: Preben Krøldrup

Der var højt humør hos pigerne fra Sofiendalskolen og Vester Mariendal Skole, da de skulle afvikle deres indbyrdes opgør efter drengekampen. Det bedste kommer jo altid til sidst, kunne flere af pigerne berette om. Se kampfakta her.

Sofiendalskolen havde haft lidt udfordringer med at finde spillere, der havde kendskab til fodboldspillet. Faktisk lykkedes det kun at finde fire, der til dagligt spiller fodbold i en klub. De øvrige spillere i den udtagne trup var således alle debutanter, hvorfor der var lidt nervøsitet at spore, inden kampen kunne sættes i gang.

Holdets træner var også lidt spændt på, hvordan det hele skulle gå. Han havde eksempelvis undervist pigerne i de meste elementære regler, så de dermed havde et vist kendskab til fodboldlovens finurligheder.

Tradition
Alle var dog enige om at gå ind til kampen med den rette indstilling og dermed få en positiv oplevelse ud af det.

Yderligere havde de glædet sig meget til vise sig selv og omgivelserne, at de altså godt kunne spille fodbold.  

Samme konklusion kunne man ikke give af spillerne fra Vester Mariendal Skolen, da alle stort set til hverdag havde tilknytning til en klub og dermed spillede mere eller mindre fast på et hold.

Holdets anfører Anna Mehlbye kunne også berette om, at de havde set meget frem til dagens kamp.

- For vores skole er det en tradition at deltage i Ekstra Bladet Skolefodbolds store turnering, hvor vi jo møder andre modstandere, end vi gør til dagligt i klubberne, sagde hun.

Se også: Lyn og torden i rette tid

Værternes dominans
Fra kampens indledende fase stod det klart, at værterne havde mere end svært ved at få bolden sparket frem på modstandernes banehalvdel, da man havde nok at gøre med at forsvare. Dette i en grad, så man stort set altid holdt bagkæden med fire spillere langt tilbage på egen banehalvdel.

Inden for kampens første ti minutter tilkæmpede udeholdet sig fire-fem hjørnespark, som hver gang voldte værternes forsvar udfordringer. Man ventede således på, at den første scoring skulle blive en realitet.

Det skete så i kampens sjette minut, hvor den driblestærke Sabirin Elmi trykkede kanonen af et stykke uden for feltet. Bolden sejlede ind i målet uden chance for keeperen. Samme Sabirin har en rigtig god forståelse for spillet, hvor hun også er en fysisk stærk spiller, der er god til at bruge sin krop i nærkampene.

Driblestærke Sabirin Elmi. Foto: Preben Krøldrup
Driblestærke Sabirin Elmi. Foto: Preben Krøldrup

Se også: Fantastiske Ali slog til

Pausesnak
Der var fortsat ikke tegn på, at værterne kunne tilkæmpe sig overtaget på midtbanen, som udeholdet i den grad dominerede. Inden pausefløjtet scorede først Sofia Korsgaard, så Anna Mehlbye og sidst Marika Jensen. Pausestillingen blev således 4-0 til gæsterne. Denne kunne dog været blevet langt større, da mange chancer blev brændt.

Halvlegen bar præg af, at mange spillere var samlet på et forholdsvis lille sted, hvorfor der forekom meget klumpspil

Pausesnakken hos værterne gik på, at pigerne skulle fortsætte med at kæmpe og holde fokus på, at alle skulle have en rigtig god oplevelse ud af deres første fodboldkamp og det uanset, hvilket resultat, det så ville ende med. Alle var i øvrigt gode til at bakke hinanden op via positive råb mv.

Se også: Rosenrød sejr

Massakre
Hos gæsterne var rådet blot, at pigerne skulle fortsætte i samme tempo. Prøv på, om I kan sprede spillet mere ud på kanterne og så send nogle indlæg ind i felterne, var de sidste positive meldinger.

Mønsteret fra første halvleg fortsatte, hvor udeholdet klart dominerede spillet. Værterne kæmpede dog det bedste, de havde lært. De kunne dog ikke forhindre, at gæsterne scorede yderligere 12 mål i anden halvleg. Det hele endte så med, at Vester Mariendal Skolen vandt kampen med hele 16–0.

Hør Selma Foss og Emilie Wrobels reaktion efter opgøret:

Gæsternes sejrsdans. Foto: Preben Krøldrup
Gæsternes sejrsdans. Foto: Preben Krøldrup