TV: Kølige Karensminde

Finalist efter smal sejr: Karensmindeskolen skulle kun bruge et enkelt mål for at nå finalen

Karensmindeskolen er klar til finalen efter en 1-0 sejr over Kolding Realskole. (Foto: Henrik Schou)
Karensmindeskolen er klar til finalen efter en 1-0 sejr over Kolding Realskole. (Foto: Henrik Schou)

I drengenes semifinale tog Kolding Realskole imod Karensmindeskolen fra Støvring. 700-800 tilskuere på det hyggelige Kolding Stadion udgjorde en flot kulisse, der var en semifinale værdig.

Se kampfakta her.

Se alle de fede fotos fra kampen her.

Læs om optakten til kampen her.

Vidt forskellige optakter
De to holds spillere havde forberedt sig vidt forskelligt op til semifinalen. Kolding-spillerne havde fået flyttet weekendens klubkampe, så de kunne møde op til kampen med helt friske ben, hvorimod Karensmindeskolen havde haft nærmest hele truppen ude at spille U-16 og U-17 klubkampe i løbet af søndagen.

Hvis spillerne fra Karensminde havde ømme ben fra søndagens klubkampe, så skjulte de det rigtigt godt i kampens indledning, hvor de virkede mere klar på dagens opgave end spillerne fra Kolding.

'Pandebåndet' var i et hav af dueller i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)
'Pandebåndet' var i et hav af dueller i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)

Gustav 'Gusse' Midtgaard i duel om bolden alene i front. (Foto: Henrik Schou) Jyllandnord TV: 'Gusse' endelig på pletten
Udeholdet bedst fra land
Karensmindeskolen fik fordelen af at have en kraftig medvind i kampens første halvleg. Sammenholdt med en god portion nerver hos primært Kolding-spillerne, så var det da også dem, der kom frem til kampens første reelle målchance. En lang bold blev spillet i dybden. Det endte med en løbeduel mellem Koldings forsvarskrumtrap Tobias 'Jordbærhjelmen' Lading og Karensmindeskolens hurtige angriber Gustav Midtgaard.

Duellen faldt ud til Gustav Midtgaards fordel. Han kunne prikke bolden tilbage til den fremstormende Malthe Christiansen, der på kanten af straffesparksfeltet sendte bolden et stykke over mål. Hvis Kolding-spillerne havde været i tvivl om, hvem der primært skulle holdes øje med af Karensmindes spillere, så var de i hvert fald ikke længere i tvivl. Gustav Midtgaard skulle holdes i et solidt jerngreb.

Gustav Midtgaard var god til at holde Koldings forsvar på afstand. (Foto: Henrik Schou)
Gustav Midtgaard var god til at holde Koldings forsvar på afstand. (Foto: Henrik Schou)

'Jordbærhjelmen' kæmpede i vanlig stil i semifinalen. (Foto: Henrik Schou) Fyn TV: 'Jordbærhjelmen' viste stort format
Efter 12 minutters spil var det en streg i regningen for Karensmindeskolen, at Gustav Midtgaards angrebsmakker Kristian Løber måtte lade sig udskifte med en skade og lade sig erstatte af Marius Møller. I denne periode af kampen var det så som så med målchancer, for begge hold spillede med håndbremsen trukket. Ingen turde satse frem af banen med ekstra folk. I begge ender medførte dette, at de to angribere ofte blev overladt til 4-5 forsvarsspillere.

Hjemmeholdet kæmpede sig ind i opgøret
Næsten som en naturlig konsekvens af det defensive spil, så skulle der et frispark til, inden Kolding kom frem til deres første målchance efter 17 minutters spil. Andreas Pagh sendte et præcist frispark lige ind i hovedet på Tobias Andersen, der få meter fra mål headede bolden lige i favnen på Nicolai 'Snydepelsen' Mouritsen i Karensmindes mål.

Dette blev starten på bedre tider for Kolding, der åd sig mere og mere ind i kampen. Ikke mindst godt anført af Martin Riis, der fyldte rollen godt ud som styrmand på midtbanen.

Med fire minutter tilbage af første halvleg fik Martin Riis endda også mulighed for at bringe Kolding på sejrskurs. Efter et godt gennemspillet Kolding-angreb via højre side, så blev bolden slået ind i straffesparksfeltet, men Martin Riis fik ikke ordentlig træf på sit hovedstød.

Martin Riis kom til en stor chance i slutningen af første halvleg. (Foto: Henrik Schou)
Martin Riis kom til en stor chance i slutningen af første halvleg. (Foto: Henrik Schou)

Taktikken var klar
De to hold måtte gå til pause med stillingen 0-0, hvilket efter spil og chancer var meget retfærdigt. I pausesnakken havde træneren for Karensmindeskolen Jesper Sommer primært fokus på, at de to centrale midtbanespillere Nicklas Bucio og Casper Henriksen skulle være bedre til at vende spillet, så man fik bedre muligheder for at angribe ude på kanterne og dermed væk fra Koldings stærke midterforsvar med 'Jordbærhjelmen' og Emil Stokholm.

Samtidig skulle holdet være bedre til at holde sammen i kæderne således, at der ikke blev for langt imellem forsvar og midtbane samt midtbane og angreb. Samtidig blev det nævnt, at kampen var så tæt, at det hele faktisk kunne blive afgjort på lidt af en tilfældighed.

Koldings træner Lars Lildballe benyttede pausen til at forstærke offensiven ved at sætte den meget bevægelige Marcus Holm ind i angrebet. Samtidigt fik Kasper Bugge og Emil Stokholm mere offensive roller.

Jesper Sommer så Koldings kvartfinale. Det gav pote til semifinalen. (Foto: Henrik Schou) Jyllandnord Karensminde-træner: Alt blev bekræftet

Nyheder Galleri: Kolding Realskole - Karensmindeskolen

En spand vand i hovedet på hjemmeholdet
Allerede i anden halvlegs andet minut kom Kolding til en stor chance. Andreas Pagh modtog bolden helt ude ved sidelinjen, skar ind i banen og satte to modstandere af, men afslutningen levede ikke helt op til den flotte dribletur. Næppe var Kolding-spillerne kommet helt tilbage på deres pladser, inden Karensmindeskolen slog kontra. Efter lidt ping-pong endte bolden på kanten af Koldings straffesparksfelt, hvor Gustav Midtgaard dukkede op og sendte bolden ind bag en forgæves sprællende Jonathan Jensen i Koldings mål.

Gustav Midtgaard kunne lade sig hylde efter målet til 1-0. (Foto: Henrik Schou)
Gustav Midtgaard kunne lade sig hylde efter målet til 1-0. (Foto: Henrik Schou)

Gustav havde også tid til at smide en hilsen ud på sidelinjen efter scoringen. (Foto: Henrik Schou)
Gustav havde også tid til at smide en hilsen ud på sidelinjen efter scoringen. (Foto: Henrik Schou)

Med en 1-0 føring i ryggen kunne Karensmindeskolen trække sig lidt længere tilbage på banen og overlade initiativet til Kolding-holdet. Ubevidst kom udeholdet længere tilbage end ønsket. De to midtbanespillere Nicklas Bucio og Casper Henriksen, som skulle binde spillet sammen for Karensminde, endte til tider næsten som ekstra forsvarsspillere.

Nicklas Bucio viste igen fine takter på midtbanen for Karensminde. (Foto: Henrik Schou) Jyllandnord TV: Kreatøren tryllede igen

Satsede alt
Kolding havde ikke noget at miste og spillede med tre angribere med ganske stor risiko. Med 10 minutter tilbage af kampen fik Kolding tilkendt et frispark 25 meter fra mål, da Karensmindeskolen måtte tage hårde midler i brug for at stoppe Koldings Marcus Holm. William Nøhr sendte bolden direkte mod mål og kun en pragtredning af Nicolai Mouritsen hindrede en Kolding-scoring.

Nicolai 'Snydepelsen' Mouritsen måtte ud i fuld længde for at vippe bolden over mål. (Foto: Henrik Schou)
Nicolai 'Snydepelsen' Mouritsen måtte ud i fuld længde for at vippe bolden over mål. (Foto: Henrik Schou)

Karensminde var meget sjældne gæster på hjemmeholdets banehalvdel i kampens slutfase. De forsømte lidt at holde spillere fremme, så de havde nogen at spille bolden op på, når man så endelig erobrede den. De sidste fem minutter af kampen blev således en lang belejring af Karensmindes mål.

Nyheder Galleri: Kolding Realskole - Karensmindeskolen

Først følte Koldings anfører Tobias 'Jordbærhjelmen' Lading sig snydt for et straffespark. Dernæst bragede William Nøhr bolden på den nærmeste opstander fra 20 meters afstand. En Kolding-udligning på dette tidspunkt havde bestemt ikke været ufortjent.

I kampens tillægstid fik Tobias Lading så en gylden chance for at sikre Kolding forlænget spilletid. Et godt indlæg fra venstre faldt ned foran en totalt fri Tobias Lading. Med fem-seks meter ind til målet lod han bolden hoppe en enkelt gang, inden han med hovedet dirigerede bolden hen over Nicolai Mouritsen, men dog også hen over Karensmindeskolens mål.

'Jordbærhjelmen' ville MEGET gerne have scoret på den chance. (Foto: Henrik Schou)
'Jordbærhjelmen' ville MEGET gerne have scoret på den chance. (Foto: Henrik Schou)

Bolden nåede kun lige i spil igen, inden dommerens slutfløjt lød og spillerne fra Karensmindeskolen kunne bryde ud i vild jubel. Karensmindeskolen er dermed i finalen på TRE-FOR Park.

Casper 'Pandebåndet' Dyrholm takker de medrejsende tilskuere fra Karensmindeskolen efter sejren i semifinalen. (Foto: Henrik Schou) Jyllandnord TV: 'Pandebåndet' fightede sig i finalen

Få helt styr på finalen her.

Casper 'Pandebåndet' Dyrholm jublede med hele kroppen efter sejren. (Foto: Henrik Schou)
Casper 'Pandebåndet' Dyrholm jublede med hele kroppen efter sejren. (Foto: Henrik Schou)

Karensminde kunne lade sig hylde af de mange fans efter sidste fløjt. (Foto: Henrik Schou)
Karensminde kunne lade sig hylde af de mange fans efter sidste fløjt. (Foto: Henrik Schou)

Arbejdshesten var lykkelig
Efter kampen fangede vi en meget glad Casper Henriksen, der via en stor arbejdsindsats på Karinsmindeskolens centrale midtbane havde en meget stor andel i sit holds sejr.

Casper Henriksen fortalte, at stort set samtlige spillere spiller sammen på Støvrings U-16 hold og derfor også kender hinanden ud og ind.

- Jeg startede med at spillede fodbold som fem-årig, og flere af mine medspillere har jeg spillet sammen med i flere år, forklarede han efter sidste fløjt.

Casper og resten af holdet havde forberedt sig godt på modstanderen i semifinalen.

- Vi vidste, at Tobias Lading er en meget stærk midterforsvarer, så vi havde aftalt, at vi skulle angribe ud over kanterne for at gøre det svært for Tobias. Han spillede dog en god kamp og gjorde det rigtigt svært for os at komme til chancer.

- Jeg havde fået en meget fri rolle til kampen. Min opgave var primært at vende spillet fra side til side. Det var dog lidt svært, for specielt Koldings nr. 10 (Martin Riis red.) spillede en god kamp på midtbanen, og rent fysisk var jeg lidt underlegen mod ham.

Vi har samlet de bedste TV-klip fra semifinalen. Hør blandt andet Casper Henriksen fortælle om taktikken. (Foto: Henrik Schou) Jyllandnord TV: Se TV-klip fra semifinalen

Ser frem imod finalen
Der var en imponerende stemning til semifinalen. Begge hold havde medbragt mange tilskuere.

- Det er første gang, jeg spiller foran så mange mennesker. Det var meget sjovt at prøve, selvom det gav lidt ekstra nerver på. Vores skoleinspektør støtter meget op omkring skolefodbolden og havde sørget for, at alle 7., 8. og 9. klasser fra skolen kunne komme med bus til Kolding for at se dagens kamp, så det var superflot, lød det fra Casper.

Casper har ikke nået at tænke så meget over finalen. Men han glæder sig bestemt til den.

- Vi skal bare gå ud og give den gas og have det sjovt, men ellers ved jeg ikke rigtig mere endnu, afsluttede den dygtige midtbanespiller med et stort smil.

Set udefra så er der vist ingen tvivl om, at det er holdets stærke defensiv anført af anføreren Casper 'Pandebåndet' Dyrholm, der skal bære holdet frem til en sejr i finalen på TRE-FOR Park på næste torsdag. Casper Henriksen får så atter en vigtig rolle i at styre midtbanen og fodre den hurtige angriber Gustav Midtgaard med bolde. Om det i sidste ende rækker til sejr står foreløbig hen i det uvisse, men optimismen er i hvert fald ikke til at tage fejl af.

Hør Casper Henriksen fortælle om taktikken til semifinalen:

1 af 2 Der var solid opbakning til begge hold på lægterne. (Foto: Henrik Schou)
2 af 2 Karensmindeskolen er klar til finalen efter en 1-0 sejr over Kolding Realskole. (Foto: Henrik Schou)