TV: Lige ved og næsten

Masser af chancer: Uskarphed og velspillende forsvar holdt de fleste mål væk

Der var god opbakning til hjemmeholdet i den tætte kamp. Foto: Stig Hansen
Der var god opbakning til hjemmeholdet i den tætte kamp. Foto: Stig Hansen

Banen ved Nibe Stadion lagde mandag formiddag græs til kampen mellem pigerne fra Nibe Skole og Havbakkeskolen Als i 5. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Ud fra holdenes tidligere kampe kunne det på papiret ligne en meget lige kamp. Det skulle da også vise sig at blive tilfældet. Det var ikke blot en lige kamp, men også en kamp som indeholdt al den spænding, man kunne ønske sig.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Chancer fra start
Før kampen havde Nibes træner Kasper Hansen en kommentar:

- Jeg synes, vi har et godt og homogent hold. Stort set alle pigerne spiller til daglig på Nibes U15-pigehold i ligarækken. Der er ikke i de hidtidige kampe scoret ret mange mål mod os. Jeg håber, at vi også i dag får lukket godt af i bagerste række.

De skulle ikke mere end nogle få minutter ind i kampen, før Nibe Skole havde den første gode mulighed. Midt for målet dumpede bolden ned for poterne af Caroline Lund. Men presset af et par modspillerne blev hendes afslutning ikke præcis nok.

Lidt senere kom gæsterne til deres første afslutning. Et lille stykke uden for straffesparksfeltet fik Mathilde Damm afsluttet med et hårdt skud. Men hun måtte se bolden gå ved siden af målet. 

Med 15 minutter spillet kom kampens første scoring, og det var med hjemmeholdet i den scorende rolle. Midt på banen i højre side modtog Kristina Brutsaert bolden. Hun tog et langt løb op i højresiden for så at dreje ind i banen. Et par meter inde i straffesparksfeltet blev kanonen så affyret. Trods en forholdsvis skarp vinkel fik Kristina drejet bolden i mål ved fjerneste stolpe til føring for Nibe Skole på 1–0.

Afgjort på marginaler

Balance i regnskabet
Knap var bolden givet op, før udligningen var en realitet.

Efter et par kontraer midt på modstandernes banehalvdel sikrede Mathilde Damm sig bolden. Efter nogle fikse driblinger kom hun fri af såvel forsvarsspillerne som målmand Catrine Bruhn. Tæt ved mållinjen kunne Mathilde prikke bolden i mål til udligningen 1–1. 

Kort tid efter var Nibe Skole meget tæt på at kunne bringe sig i spidsen igen.

Et indlæg fra venstre side endte helt ovre ved fjerneste stolpe, hvor Mille Nielsen styrtede frem og fik hovedet på bolden. Men hun måtte se sit forsøg gå lige forbi målet. 

Det var koldt og blæsende på den åbne bane i Nibe, men ikke desto mindre måtte Louise Thuesen fra udeholdet til yderligere afkøling mod slutningen af halvlegen. Hun måtte ty til et benspænd af den grovere slags for at stoppe Kristine Brutsaert, der piskede frem med bolden i højre side. En forseelse, der kostede Louise et gult kort, og det kunne der ikke indvendes noget imod.

Da dommeren kort tid efter fløjtede til pause, kunne holdene se tilbage på en meget lige første halvleg med gode muligheder til begge hold. Måske med en lille overvægt i spillet til hjemmeholdet.

Catrine Bruhn stod en rigtig flot kamp. Foto: Stig Hansen
Catrine Bruhn stod en rigtig flot kamp. Foto: Stig Hansen

TV: Afgjort fra pletten

Rigeligt med muligheder
De to hold skulle ikke langt frem i anden halvleg, før en rigtig god mulighed tilfaldt Havbakkeskolen Als.

Ellen Skov afsluttede fra venstre fløj, Catrine Bruhn i målet fik halvklaret, og en forsvarsspiller nåede lige for næsen af et par fremstormende modspillerer lige at sende bolden ud over mållinjen til hjørnespark.

Før kampen nævnte Catrine i værternes mål følgende:

- Jeg er til daglig målmand på U15-pigeholdet på klubholdet her i Nibe. En meget stor del af spillerne er identiske med spillere på vores hold i dag.

Med knap ti minutter spillet kom næste gode mulighed til udeholdet. Myreflittige og godt kæmpende Pernille Truong løb frem med bolden i højre side for så at sparke den indover. Mathilde Holst fik afsluttet, men desværre for hende og holdet gik bolden over mål.

Lidt senere havde Lærke Holm i gæsternes mål begivet sig på en længere skovtur ud sin venstre side. Det udnyttede Kristine Brutsaert til en følt afslutning, som imidlertid ramte overkanten af overliggeren. Pigerne fra Havbakkeskolen Als slap her med skrækken.

Kampens tre prisvindere. Foto: Stig Hansen
Kampens tre prisvindere. Foto: Stig Hansen

TV: Kant sled sig igennem

Så kom føringen
Med godt 20 minutter spillet fik Ellen Skov afsluttet med et hårdt skud, som voldte Nibe Skoles målmand lidt problemer. I første omgang fik hun kun pareret, men fik sikret sig bolden inden andre angribere hos gæsterne kunne nå at følge op.

I de følgende minutter havde pigerne fra Nibe Skole et par gode afslutninger. Først var det Ida Meling, der fik muligheden midt inde på banen lidt uden for straffesparkfeltet. Lidt senere var det Kristine Brutsaert, der afsluttede fra højre side.

Som tiden gik, begyndte mere og mere at pege frem mod, at kampen skulle afgøres på straffespark. Noget som begge hold i øvrigt havde prøvet i tidligere kampe.

Ellen Skov ville det imidlertid anderledes. Med tre minutter tilbage af kampen landede bolden pludselig for fødderne af hende tæt på mål. Hun kvitterede prompte med at sende bolden de sidste meter over stregen til en føring på 2–1 til gæsterne.

Ellen Skov har tidligere scoret i denne sæson. Det gjorde hun senest i kampen forinden, der blev afgjort på straffe.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Nibe Skole - Havbakkeskolen Als, 1-2

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Nanna Bruhn, Nibe Skole
Pernille Truong, Havbakkeskolen Als

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Mille Toft, Nibe Skole

Så sig ikke tilbage

Velspillet opgør
Nu var der kun én vej for hjemmeholdet, og det var frem over stepperne med alle spillere. De håbede på at kunne få scoret det mål, som kunne give adgang til straffesparkskonkurrence.

Det skete imidlertid aldrig, og da slutfløjtet lød, kunne de hvidtrøjede spillere fra Havbakkeskolen Als jublende række hænderne i vejret.

Tak til alle pigerne for en spændende og ganske velspillet kamp, hvor sejren reelt kunne være gået til begge sider. Der var chancer til flere mål end det, der nu engang blev tilfældet.

Hos hjemmeholdet stod Nanna Bruhn stærkt i billedet, men også Mille Toft og Kristine Brutsaert hørte til holdets bærende kræfter.

På udeholdet leverede Pernille Truong en formidabel indsats, men også Ellen Skov og målmand Lærke Holm stod stærkt i billedet.

Havbakkeskolen Als er nu videre til en af kredssemifinalerne i Jylland Nord, hvor de skal møde Rosendalskolen.

Hør fra de to anførere efter kampen her: