TV: Målræven Maxwell

Overlegent: Værterne formåede ikke at dæmme op for Maxwell

Ustyrlige Maxwell på bolden. Foto: Ib Alstrup
Ustyrlige Maxwell på bolden. Foto: Ib Alstrup

I fredagens kamp mellem Farsø Skole og Aars Skole strålede knivskarpe Maxwell, der således noterede sig for fire scoringer. Se kampfakta her. På det normalt dejlige græstæppe på Farsø Stadion tog Farsø Skoles drenge mod naboerne fra Aars Skole.

Men i fredagens opgør måtte drengene kæmpe mod regn og en stiv kuling. Men spillerne tog de barske betingelser med godt humør og trods en klar 5-0 sejr til gæsterne endte det alligevel med at blive en ganske god og intens fight. 

Og fight må være den helt rigtige beskrivelse. Hjemmeholdet manglede skarphed, men det, de manglede her, blev opvejet af en flot vilje til i hvert fald at give de dygtige Aars-drenge kamp til stregen.

Klar til kamp. Foto: Ib Alstrup
Klar til kamp. Foto: Ib Alstrup

Indledte målshow
Der skulle kun gå to minutter af opgøret, inden kampens store oplevelse, Maxwell Katompwa, viste sin bemærkelsesværdige målnæse. Mustafa Husen sendte en flad bold ind foran mål, hvor Maxwell sparkede bolden i kassen og indledte sit målshow.

- Det var lidt træls, for jeg gled på den fedtede bane, da jeg prøvede at redde skuddet. Og så er jeg faktisk slet ikke vant til at stå i mål, lød det fra hjemmeholdets keeper, Lasse Roed.

I den næste halve snes minutter var der ikke noget, der tydede på en klar sejr til drengene fra Aars. Især Farsøs tre hurtige og fysisk stærke angribere, Joachim Overgaard, Lucas Hvid og Frederik Skriver, der til daglig er tilknyttet Viborgs elite-trup, slap flere gange igennem fra fløjene, men enten løb mulighederne ud i sandet eller også manglede måske bare den berømte skarphed.

Tilskuere på lægterne. Foto: Ib Alstrup
Tilskuere på lægterne. Foto: Ib Alstrup

Se også: Super Søren slog til

Atter på pletten
Den egenskab var Maxwell til gengæld  udstyret med. Først en scoring fra en spids vinkel og derefter et superflot mål til 0-3. Helt oppe ved midterlinjen erobrede han bolden, afdriblede flere modstandere og endte med at udplacere Lasse i målet. Dermed et ægte hattrick til målræven.

I pausen fik hjemmeholdet besked på at lægge mere pres på udeholdets forsvar.

- Vi er nødt til at gå efter 3-3,. Nu får vi modvind, så hold bolden ved jorden, så er der bestemt stadig muligheder, lød det fra træner Rudi Møller.

Den hårde blæst fik også et par ord med på vejen fra Aars-træner Allan.

- Udnyt vinden og prøv med afslutninger udefra.

Hjemmeholdets pausesnak:


Se også: Buldrede videre

Startede bedst
Hjemmeholdet startede anden halvleg med et flot forsøg fra Frederik Skriver, men en lige så flot refleksredning fra Habert i udeholdets mål gav gode løfter om en god og spændende halvleg. Men uheldet var ude for hjemmeholdet i halvlegens tiende minut. Igen spillede vinden en rolle, da en helt ufarlig bold fra Magnus Svendsen på højre fløj sejlede ind i kassen bag en overrasket målmand.

Et par minutter før tid gjorde Maxwell det så til 0-5. Efter at have afdriblet flere modstandere sendte han bare stille og roligt bolden i mål. Efter fire mål i hver af de første to kampe er han nu oppe på i alt otte fuldtræffere.

- Vi havde nok lidt regnet med et nederlag. Vi har stort set helt nye spillere med, kom det efter kampen fra Rudi.

Hjemmeholdet havde dog stor ære af kampen, men heldet udeblev i nogle afgørende situationer. Omvendt var tilfredsheden naturligvis stor hos det vindende mandskab. Faktisk spiller alle på U16 i Aars IK og de ligger pt. på førstepladsen i deres Liga 3.

Interview med Maxwell og Marius efter kampen: