Annonce:
Annonce:

TV: Måtte ud i straffe

Manglende skarphed: Kamp afgjort fra pletten

Hjemmeholdets målmand fik en hovedrolle, da han sendte sit hold videre. Foto: Stig Hansen
Hjemmeholdets målmand fik en hovedrolle, da han sendte sit hold videre. Foto: Stig Hansen
Annonce:

De to viborgensiske skoler, Vestervangskolen og Søndre Skole, havde sat hinanden i stævne denne formiddag på kunstbanen på Kirkebækvej i Viborg.

Begge hold mødte frem til opgøret med solide sejre i deres første kamp i dette års udgave af Ekstra Bladet Skoleturnering. Vestervangskolen havde vundet 6-0 over Mønsted Skole, mens Søndre Skole i deres første kamp havde besejret bysbørnene fra Houlkærskolen med 4-0, og noget tydede så på, at også denne kamp kunne blive en målrig affære. At vi så senere måtte revidere denne opfattelse, var så en anden sag.

Før kampen fik vi en lille snak med Vestervangskolens træner Malthe Gaardsø, og han nævnte følgende:

Annonce:

- Vi har et godt og homogent hold med spillere fra 8. og 9. klasse, og hvor alle spillerne også spiller klubfodbold forskellige steder, men primært i Viborg FF. Mine forventninger er gode, og mon ikke de også kan indfries, lød det fra træneren.

Søndre Skoles målmand, Ali Najbi fortalte følgende før kampen:

- Jeg har indtil for et par år siden også spillet klubfodbold, men mistede så lysten lidt. Nu er jeg så med på skoleholdet, og det kan godt være at jeg igen begynder at spille på klubhold.

Se kampfakta her.

TV: Stolpe ind

Godt tempo
Begge hold lagde ud i et frisk tempo, og vi skulle blot et par minutter ind i kampen, før kampes første mulighed tilfaldt Vestervangskolens Frederik Kjærulf. Fra venstresiden sendte Kåre Knudsen bolden ind mod banens midte, hvor Frederik hårdt presset på kanten af straffesparkfeltet fik afsluttet, men bolden røg ved siden af målet.

Annonce:

Lidt senere fik hjemmeholdet fra Vestervangskole tilkendt et frispark i højre side midt på modstandernes banehalvdel, og her var det Frederik Kjærulf der sparkede, og ved bagerste stolpe dukkede Kåre Knudsen op og fik pandebrasken på bolden der strøg tæt forbi stolpen på den forkerte side.

Med omkring 14 minutter spillet var Lucas fra Søndre Skole på spil. Han udnyttede lidt usikkerhed eller misforståelse i modstandernes bagerste forsvarskæde, men afslutningen fra ham manglede den sidste præcision.

Hattrick i herrefight

Skarpheden manglede
Det var et par yderligere afslutninger i løbet af første halvleg fra Søndre Skole. Dels fra venstre side hvor et flot skruet skud lige netop gik over mål, og lidt senere var det Passan Tammang der afsluttede med et fladt skudt fra kanten af straffesparkfeltet. Vestervangskolen fik også ført et par angreb igennem til afslutning. Dels havde Kåre Knudsen et nærgående forsøg, og også Jakob Kjær havde en god afslutning.

Annonce:

Kort før halvlegspausen havde gæsterne hjørnespark. Et hjørnespark som blev sendt tæt ind under mål, og hvor Jonas Marston kun med det yderste af fingerspidserne fik bolden viftet væk.

Jonas Marston fortalte os i øvrigt før kampen følgende:

- Jeg spiller klubfodbold i Viborg FF og er målmand på klubbens U16 Liga 2 hold, og hvor jeg er holdkammerat med flere af de øvrige spillere, der er med på vores hold. Hos vores modstandere er der i øvrigt også et par spillere, som jeg i Viborg FF er på hold med.

Det skulle så senere vise at netop Jonas Marston på mere end en måde skulle få en afgørende indflydelse på kampens resultat.

Da dommeren ganske få minutter senere kunne fløjte til pause, kunne vi se tilbage på en særdeles underholdende halvleg, hvor hjemmeholdet lagde bedst ud, men hvor gæsterne ganske hurtigt kom ind i kampen og også fik tilspillet sig gode muligheder.

Der blev kæmpet i samtlige dueller, men skarpheden manglede hos begge hold. Foto: Stig Hansen
Der blev kæmpet i samtlige dueller, men skarpheden manglede hos begge hold. Foto: Stig Hansen

TV: Afgjort fra pletten

Chancefattigt efter pausen
Anden halvleg skulle så vise sig at blive ganske anderledes, hvad chancer og afslutninger angik.

Annonce:

Vi skulle helt frem til omkring ti minutter spillet, før der skete noget på den front. Søndre Skole førte bolden frem i højresiden, men på indlægget var der ikke kommet spillere med frem inde under mål.

Midt i halvlegen havde Søndre Skoles Abdullah Hallak vel nok kampens bedste afslutning med et drønhårdt skud affyret lidt uden for straffesparkfeltet, men Joians Marston i hjemmeholdets mål fik sig kastet og flot pareret bolden forbi mål.

I den resterende del af kampen kom der stort set ikke afslutninger. Begge hold var gået i `safe mode' og turde ikke satse meget frem på banen, men spillede i stedet konstant med mange spillere bag bolden. Der var dog stadig tale om flot spil og opbygning af angreb på egen banehalvdel, men det hele strandede som oftest når man kom lidt ind på modstandernes banehalvdel.

Udefra set forekom det lidt som om, at begge hold allerede mentalt var begyndt at forberede sig på straffesparkkonkurrence.

Gav den en Skalle

Annonce:

Afgørelse fra pletten
Da dommer Morten Sevelsted kunne fløjte kampen af, var stillingen som ved kampens begyndelse. 0-0. Dermed skulle der findes en vinder i en straffesparkskonkurrence.

Begge hold scorede på deres to første straffespark. Søndre Skole brændte deres tredje ved at sparke bolden på stolpen, og efterfølgende bragte Vestervangskolen sig så i spidsen ved at udnytte deres tredje spark. Fjerde spark fra Søndre Skole blev flot reddet af Jonas Marston i hjemmeholdets mål, og han stod generelt en stor kamp.

En efterfølgende scoring til Vestervangskolen på deres fjerde spark ville så sikre dem sejren, og målmand Jonas skulle eksekvere straffesparket. Til stor jubel for ham selv, holdet og rigtig mange tilskuere fra Vestervangskolen, sendte Jonas bolden sikkert i mål, og dermed tog Vestervangskole sejren med 4-2.

Målmand blev helten

Hør hvad de to holds anførere sagde efter kampen:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: