TV: Matchvinder: Som nat og dag

Vanvittigt comeback: Nibe Skole vendte 0-3 til 4-3 i anden halvleg

Mikkel Høj (tv.) scorede de sidste to mål i kredsfinalen og afgjorde dermed holdets skæbne. Foto: Henrik Schou
Mikkel Høj (tv.) scorede de sidste to mål i kredsfinalen og afgjorde dermed holdets skæbne. Foto: Henrik Schou

Forventningerne til drengenes kredsfinale i Jylland Nord i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold mellem Nibe Skole og Gug Skole var meget store, da de to hold mødtes på Nibe Stadion på en råkold og diset novemberdag.

Det skyldes naturligvis, at de to hold havde vist stabilitet samt en imponerende og opadgående formkurve, som turneringen var skredet frem.

Derudover var der tale om to mandskaber, der havde en solid defensiv base, hvor de to hold hver kun havde lukket to mål ind. At holdene så også kunne score det nødvendige antal mål for at vinde en kamp, var ligeledes medvirkende til, at der netop var meget høje forventninger til de to holds spillere.

Se kampfakta her.

TV: Skrigeballon med løvehjerte

 

Topscoreren var klar
Forskellen på holdenes styrker skulle muligvis findes længere fremme på banen, da Gug Skole, i skikkelse af Jakob Gaardsøe med hele 16 kasser, netop havde turneringens nuværende topscorer i deres trup.

Det var derfor meget forståeligt, at værterne spejdede med spændte blikke for at erfare, om Gaardsøe var med i truppen til denne match, da en skade netop havde holdt ham ude af de rødblusedes seneste kamp.

De to holds trænere, værternes Jari Nielsen og Jacob fra Gug Skole, havde således begge forberedt deres spillere på, hvad såvel modstanderholdets styrker og svagheder var.

Fra værternes side skulle Gaardsøe netop have stor fokus, så han ikke kom på skudhold, hvorfor blandt andre Simon Meling og Benjamin Jensen fik tildelt rollen med at forhindre det.

Kampens dommer var herefter klar til at fløjte kampen i gang på det store Nibe Stadion, hvor det i øvrigt var dejligt at se de glidende tacklinger kom til sin ret i forhold til på en kustgræsbane.

Det fugtige græs blev i høj grad udnyttet til glidende tacklinger. Foto: Henrik Schou
Det fugtige græs blev i høj grad udnyttet til glidende tacklinger. Foto: Henrik Schou

Galleri: Nibe Skole - Gug Skole

Bedst fra land
En kamp består som bekendt af to halvlege, hvilket denne kamp netop var et tydeligt bevis på, da holdene hver især i den grad dominerede hver sin halvleg.

Gæsterne kom klart bedst ud af starthullerne, hvilket resulterede i nogle farlige hjørnespark til holdet, uden det kastede scoringer af sig.

Herefter fik værterne et lille overtag, men spillet fungerede ikke helt optimalt for holdet. Det skyldes især, at anfører Simon Meling blandt andet hver gang sendte nogle lange afleveringer af sted til angriberne, som ikke formåede at få bolden under kontrol.

I sjette minut skete der så noget i den anden ende af banen, hvor der opstod en fejl i forsvaret. Det skal man altså ikke gøre, når en målræv som Gaardsøe er i nærheden. Med et helt usædvanligt kringlet spark sendte Jakob netop bolden ind i målet bag en chanceløs keeper Tobis Hurup. Gæsterne havde dermed bragt sig foran med 1-0.

Hjemmeholdets store profil, Mikkel Høj, havde efterfølgende denne kommentar til scoringen:

- Gug Skole var absolut ikke vores ønskemodstander. Vi havde lige i optakten til kampen sat fokus på netop Gaardsøe, og så sker det her.

- Der er for stor plads mellem forsvaret og midtbanen, det udnytter Gaardsøe naturligvis.

Jakob Gaardsøe udbyggede sin føring på drengenes topscorerliste med sit 17. mål. Foto: Henrik Schou
Jakob Gaardsøe udbyggede sin føring på drengenes topscorerliste med sit 17. mål. Foto: Henrik Schou

Drengenes topscorer er ude

Dårlig stemning
Værterne forsøgte på at få deres ellers gode kombinationsspil til at fungere, hvilket især foregik mellem Anders Studsgaard og Mikkel Høj. Godt nok havde holdet bolden mest, men det blev aldrig farligt. Ofte lossede man bare bolden ind i feltet, hvor der ikke rigtig var nogen adresse på afleveringerne.

Som Mikkel Høj efterfølgende udtalte:

- Vi har ikke den gejst og koncentration, som tidligere har kendetegnet holdet.

- Det går ud over stemningen på holdet, hvor vi har en tendens til at snerre af hinanden.

Denne udmelding skulle vise sig at være helt rigtig, da værterne i 20. minut atter måtte konstatere, at udeholdet kom foran med en enkelt pind på et rigtig flot gennemspillet angreb, hvor holdet anvendte hele banens bredde.

En utrolig flot scoring til 2-0 af Jacob Egtoft, da han fik bolden på venstre kant, hvorefter det gik stærkt ned mod målet. På fornem vis lobbede Jacob så bolden ind i det lange hjørne, da han elegant inden havde tørret en forsvarsspiller.

Anders Studsgaard (th.) arbejdede hårdt, men løb mange meter forgæves i første halvleg. Foto: Henrik Schou
Anders Studsgaard (th.) arbejdede hårdt, men løb mange meter forgæves i første halvleg. Foto: Henrik Schou

TV: Spirevippen tændte håbet

Helt nede i sækken
Holdets topscorer Oscar Strand havde efter kampen denne kommentar til den situation, holdet nu havde bragt sig i:

- Intet fungerer for os. Det er helt vildt, jeg har aldrig oplevet noget lignende.

- De var virkelig gode, men vi gjorde dem også gode.

Det skulle vise sig at blive værre endnu for værterne. Tre minutter før pausefløjtet var der dømt hjørnespark til de rødblusede. Bolden blev sendt præcist ind i feltet, hvor Martin Nielsen på fornem vis sendte bolden ind i målet bag en målløs keeper Tobias Hurup.

Der manglede i den grad opdækning – noget holdet ellers altid har praktiseret i stor stil, da de har flere store forsvarsspillere med en rigtig god springkraft i kroppen. Gug Skole havde herefter bragt sig foran med hele 3-0, hvilket også var stillingen, da dommeren fløjtede til pause.

TV: Her får Nibe guld om halsen

Hjemmeholdets topscorer skiftet ud
Frustrationerne lyste af værterne, da holdets træner Jari forsøgte på at finde en mulig forklaring på, at holdet i den grad var blevet spillet ud af banen af et Gug-hold, der netop besad alle de kvaliteter i forhold til vilje, koncentration og gejst, som værterne i den grad savnede.

Jari sagde til drengene:

- Vi spiller med for mange lange bolde, som angriberne ikke får noget ud af.

- Vi starter nu forfra med en stilling på 0-0. Så skal vi have mere koncentration på selve kampen og spillet uden negative vendinger mod hinanden.

- Så piller jeg holdets topscorer Oscar Strand ud.

Efter kampen spurgte vi netop Oscar Strand om, hvordan han havde det med at blive sat ud af spillet som topscorer, når holdet netop mangler at score mål.

- Det er helt ok, jeg har bestemt ikke leveret optimalt i dag.

- Vi har en rigtig god indskifter i Lucas Pihl, som netop kom ind og scorede to mål i sidste kamp.

Herefter kunne anden halvleg fløjtes i gang.

TV: Indskifter fandt vejen til finalen

Håbet blev tændt
Allerede fra halvlegens indledende fase fornemmede man klart, at værterne ville vise, at det nuværende resultat altså ikke var holdets normale niveau. Her stemplede Mikkel Høj virkelig ind og besøgte i den anledning ethvert græsstrå på banen. Som Mikkel efterfølgende udtalte:

- Vi skulle have scoret et hurtigt mål. Det positive sammenhold med gejst og vilje skulle ind på holdet igen. Det kommer kun gennem hårdt arbejde, lød det.

Resultatet af anstrengelserne så man allerede efter seks minutter, da Anders Studsgaard scorede et fremragende mål, så stillingen nu var 3-1 til Gug Skole. Anders jagtede netop en løs bold med en styrke, som vi ikke tidligere havde set i kampen.

Værternes hårde presspil så i den grad ud til at ryste de rødblusede, da det slet ikke var samme hold i forhold til første halvleg, vi nu så på banen. Holdet begik flere oplagte fejl, hvilket absolut ikke var indtrykket fra første halvleg.

Allerede et par minutter senere kom værterne tættere på et brugbart resultat, da Simon Meling steg højt til vejrs og pandede bolden fra et hjørnespark direkte ind i nettet til 3-2. Markeringerne fra de rødblusede manglede i den grad, hvor indtrykket også klart var, at holdet var rystet.

Simon Meling nettede til 3-2 på hovedet. Foto: Henrik Schou
Simon Meling nettede til 3-2 på hovedet. Foto: Henrik Schou

Se alle de FEDE fotos fra kampen her.

Skabte balance i regnskabet
Mikkel Høj arbejdede fortsat helt vildt for sit hold, hvor han såvel tacklede og fightede om hver bold på en måde, som også tændte egne medspillere. Der var nu en helt anden indstilling fra værternes side, hvor man nærmest kun ventede på, at det ville lykkes for dem at vende det truende nederlag til sejr.

Så tog Mikkel Høj igen sagen i egen hånd samtidig med, at holdet fik langt mere styr på forsvaret, hvor Gaardsøe momentvis fortsat var en farlig frontangriber.

Efter kampen forklarede Mikkel, hvordan han fik udlignet til 3-3 midt i halvlegen:

- Jeg ser, at deres ellers sikre keeper laver en lille fejl, hvorefter jeg når at fat i bolden.

- Da keeperen er kommet langt ud af målet, lobber jeg bolden ind over ham.

- Det var netop en helt speciel fornemmelse at se bolden sejle ind i det tomme mål.

Nu havde holdet virkelig troen på, at det kunne lade sig gøre at få vendt et håbløst pauseresultat til noget positivt. Og det samtidig med, at udeholdet synes bange for at tabe, da man netop ikke så det flydende kombinationsspil, som havde kendetegnet holdet i første halvleg.

Mikkel Høj leverede en stor arbejdsindsats i opgøret. Foto: Henrik Schou
Mikkel Høj leverede en stor arbejdsindsats i opgøret. Foto: Henrik Schou

TV: Nibe Skole klar til kvartfinalen

Lukkede og slukkede
Som kampen skred frem, blev den mere og mere intens samtidig med, at værternes Mikkel Høj fortsat kæmpede en vis del ud af bukserne.

Mod kampens slutning ville jublen ingen ende tage, da Mikkel Højs målnæse havde placeret ham på det rette sted på det rette tidspunkt efter et hjørnespark i højre side. Bolden faldt tilfældigt ned i det område, hvor Mikkel netop stod. Med den selvtillid, anden halvleg havde givet Mikkel, hamrede han bolden ind i det lange hjørne fra kort afstand, hvorfor Nibe Skole havde bragt sig foran med 4-3.

I kampens sidste minutter samt tillægstiden kastede Gug Skole alle mand frem for stillingsmæssigt at komme på omgangshøjde med værterne. Det gav nogle gigantisk store muligheder, hvor værterne måtte kæmpe hårdt.

Holdets topscorer Oscar Strand var atter blevet skiftet ind, hvor han kunne have lukket kampen med yderligere en scoring, men Oscar valgte at spille bolden videre ud på kanten, hvor det hårde skud efterfølgende havnede lige ved siden af målet.

Oscar Strand havde mulighed for at lukke kampen til slut. Foto: Henrik Schou
Oscar Strand havde mulighed for at lukke kampen til slut. Foto: Henrik Schou
 

KAMPFAKTA:

Resultat:

Nibe Skole - Gug Skole, 4-3

Målscorere:

0-1: Jakob Gaardsøe (6.)
0-2: Jacob Egtoft (20.)
0-3: Martin Nielsen (27.)
1-3: Anders Studsgaard (37.)
2-3: Simon Meling (39.)
3-3: Mikkel Høj (48.)
4-3: Mikkel Høj (53.)

Stor lettelse
Da kampens dommer fløjtede for sidste gang, kunne Nibe Skole glæde sig over, at holdet havde vundet med 4-3 efter en hæsblæsende anden halvleg.

Det umulige var sket for holdet, da gejst og koncentration netop var gået op i en højere enhed. Der var naturligvis stor skuffelse at spore hos Gug-drengene efter den fremragende første halvleg.

Tak til begge hold for en særdeles intens og spændende kredsfinale, der klart vil gå over i historien som værende noget helt for sig selv. Som et synligt bevis på præstationen, kunne der efterfølgende uddeles sølvmedaljer til Gug Skole og guldmedaljer til Nibe Skole, som nu er klar til forårets kvartfinaler.

Sådan gik finalerne i Vejle

Skal være klar fra start til foråret
Efter kampen fangede vi kampens store profil Mikkel Høj:

- Det er helt vildt, hvad vi har oplevet i dag.

- Jeg er meget lettet og lykkelig over at hårdt arbejde belønnes.

- Vores spil i de to halvlege var som dag og nat.

- Frem mod forårets kvartfinale skal vi klart arbejde hen imod at bearbejde de humørsvingninger, der er på holdet.

- Vi skal kort sagt være klar fra start.   

Hør fra Mikkel her:

Vi fangede også angriber Oscar Strand efter kampen.

- Det er et helt vildt resultat, hvor vi er helt væk i første halvleg, lød det fra den glade spiller.

Hør fra Oscar her:

Læs her, hvordan forårets program ser ud.

Nibe Skoles vej til kvartfinalen

3. september: Nibe Skole - Karensmindeskolen, 2-1

17. september: Skørping Skole - Nibe Skole, 0-2

24. september: Østermarkskolen - Nibe Skole, 1-5

3. oktober: Nibe Skole - Aars Skole, 2-0

25. oktober: Fjerritslev Skole - Nibe Skole, 0-3

2. november: Nibe Skole - Løgstrup Skole, 3-0

6. november: Nibe Skole - Gug Skole, 4-3

Holdets samlede målscore: 21-5