TV: Mødte overmagten

Stensikkert: Nibe Skole vandt en solid 5-1-sejr

Intens situation i feltet. Foto: Preben Krøldrup
Intens situation i feltet. Foto: Preben Krøldrup

Der var store forventninger til mandagens kamp i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor Østermarkskolen fra Aars skulle møde Nibe Skole. Det var årets anden kamp for værterne, da de i første runde havde vundet 3-1 over Sortebakkeskolen fra Nørager.

Derimod var Nibe Skole nået fra til tredje runde af turneringen ved først at besejre Karensmindeskolen fra Støvring med 2-1 og senest over Skørping Skole med 2-0.

Østermarkskolen havde i øvrigt gjort rigtig meget ud af at involvere mange om det set-up, der var op til kampen. Elevrådet havde blandt andet nedsat en journalistgruppe, der skulle interviewe relevante personer med henblik på at få de positive historier fra hverdagen videreformidlet i skolebladet.

En lille gruppe af journalister, der stod for dækningen af kampen. Foto: Preben Krøldrup
En lille gruppe af journalister, der stod for dækningen af kampen. Foto: Preben Krøldrup

Vind på dagsordenen
Hos aktørerne fra de to mandskaber forhørte vi os først hos værterne om, hvilke forventninger de havde til dagens match.

Topscorer Mikkel Holm udtalte følgende:

- Det bliver en meget tæt kamp. Vi har en del små spillere, hvor de klart har flere fysisk stærke spillere. Det hold, der forstår at udnytte den kraftige vind bedst, vinder kampen, sagde Mikkel Holm.

Hos topscorer Oscar Strand fra Nibe Skole lød det:

- Gennem vores gode kendskab til hinanden er jeg sikker på, vi trækker det længste strå. Vores lynhurtige frontløbere vil uden tvivl høste stor fordel af den kraftige vind, Oscar Strand.

Måtte ud i straffe

Hurtig start
Det spændende opgør kunne herefter sparkes i gang. 

Der var kun spillet ganske få minutter af kampen, da forudsigelserne om den kraftige vind skulle vise sig at være en ganske god iagttagelse. Værterne lagde eksempelvis ud i et voldsomt tempo, hvor frontangriberne stort set huggede til alt det, de kom i nærheden af. Her var topscorer Mikkel Holm rigtig god til at arbejde i dybden, så han netop kunne blive spillet i det rette øjeblik.

Det skete så allerede i kampens sjette minut, hvor Mikkels målnæse netop havde bragt ham i en position, hvor han var fuldstændig fri. Mikkel lagde sikkert bolden ind i det lange hjørne til stor jubel for de mange fans helt uden chance for keeper Tobias Hurup. Tvillingerne Magnus og Victor Norlyk var i den periode af kampen meget vigtige spillere for værterne, da de kæmpede forbilledligt for holdet.  

Nibe Skole forsøgte sig også med skud udefra, men det var langt sværere, da vinden var en kraftig modstander. Keeper Yaser Raad hos hjemmeholdet viste sig også at være en rigtig god mand for sit hold, da han greb glimrende ind i spillet. Anders Studsgaard, Nibe Skole, stemplede efterhånden ind for sit hold, da han via sit enorme speed virkelig satte gang i løjerne. Kombinationsspillet med Oscar Strand i front fungerede virkelig godt, hvor værternes forsvar gang på gang måtte kæmpe hårdt for at holde angriberne fra fadet.

Tvillingerne Magnus og Victor. Foto: Preben Krøldrup
Tvillingerne Magnus og Victor. Foto: Preben Krøldrup

Buldrede videre

Levede på kontra
Værterne levede på kontraspillet, hvor de gang på gang var farlige. Her var anfører Simon Meling fra Nibe Skole og midtbaneslideren Rasmus Jensen vigtige for holdet, da de var gode til at rydde op og komme i vejen for flere af de kombinationer, værterne spillede sig frem til. Når værterne skød langt udefra var der hver gang stor nervøsitet at spore hos de blåblusede fra udeholdet. Det resulterede også i flere farlige hjørnespark, men ud over den ene scoring til værterne formåede de ikke at bringe sig yderligere foran.

Omkring det tyvende minut havde Nibe Skole formået at overtage magten på midtbanen. De kom frem til flere gode chancer, som keeper Yaser Raad dog pillede ned. Et godt iscenesat angreb til Nibe Skole på højre flanke resulterede i, at Nibe Skole fik tildelt et frispark. Mikkel Høj serverede et højt indlæg ind i feltet, hvor Anders Studsgaards målnæse havde bragt ham i en position, hvor han koldblodigt hamrede bolden ind i det tomme mål. Der var herefter bragt balance i målregnskabet, hvor stillingen nu var 1-1.

Værterne levede fortsat på lange kontrabolde, men de fik ikke det optimale udbytte ud af det. I værste fald var keeper Tobias Hurup på plads og greb rigtig flot ind i spillet.

TV: Kunne intet stille op

Remis ved pausen
Mod halvlegens slutning fik Anders Studsgaard fra Nibe Skole en friløber, hvor bolden netop susede uden om det tomme mål.

Den intense første halvleg sluttede således med en pausestilling til 1-1.

I pausen stillede Nibe Skole skarpt på gæsternes returbolde.

- I skal have større fokus på de returbolde, de får efter diverse dødbolde uden for feltet, sagde træneren.

Hos værterne lød budskabet:

- Mikkel skal have mere støtte oppe foran. Vær nu meget opmærksom på at tackle dem, inden de kommer på skudhold, lød det fra hjemmeholdets træner.

Fight med fight på. Foto: Preben Krøldrup
Fight med fight på. Foto: Preben Krøldrup

TV: Ulven på rov

I front
Anden halvleg startede op i et voldsomt tempo, hvor de blåblusede lagde værterne under et voldsomt tryk. Allerede i det tredje minut kunne Oscar Strand bringe Nibe Skole foran med 2-1, da han fulgte op på en kontra op fra keeper Yaser Raad, som ikke kunne holde Kristoffer Vildsens hårde skud.

Hvilken start på anden halvleg, og det skulle et par minutter senere vise sig, at det ikke var en enlig svale. Mikkel Høj tog et hurtigt indkast, hvor værterne ikke var kommet helt på plads. Indkastet lå i en højde, hvor Jonas Marlo kunne heade bolden ind bag en chanceløs keeper. Nibe Skole havde dermed bragt sig foran med 3-1.

Hårdt kamp på midtbanen. Foto: Preben Krøldrup
Hårdt kamp på midtbanen. Foto: Preben Krøldrup

TV: Sled modstanderen op

Lige ved og næsten
Tacklingerne og kontaktspillet blandt spillerne blev nu hårdere, da ingen af holdene ville tabe kampen. Værterne forsøgte sig med at spille bolden langs græsset over kanterne. Det resulterede blandt andet i, at Magnus Holm blev sendt af sted i dybden og trykkede på aftrækkeren. De fleste havde set denne bold inde, men Tobias Hurup ville det anderledes, da han pillede den store chance i stor stil. Fantastiske aktioner af begge spillere. Det var virkelig muligheden for værterne for at bringe sig tilbage i kampen.

Umiddelbart herefter resulterede hårdheden i spillet så i, at Kristian Berger fra Nibe Skole måtte uden for i 10 minutter, da han fik forevist et gult kort.

Straffede sin modstander

Lukkede og slukkede
Man havde herefter en forventning om, at  værterne kunne drage fordel af en spiller mere på banen. Men stik imod disse odds blev det Nibe Skole, der var lige ved at bringe sig yderligere foran, da Anders Studsgaard atter fik en friløber. Igen viste målmand Yaser Raad sin store styrke, da han på fornem vis reddede den store chance.

Midt i halvlegen udbyggede Anders Studsgaard så igen Nibe Skoles føring, så holdet nu var foran med 4-1.

Værterne lagde afslutningsvis et hårdt tryk på udeholdet med henblik på at få scoret et par kasser. Her var anfører Simon Meling en sikker sidste skanse, da han formåede at lukke mange af angrebene ned samme med sine øvrige forsvarsspillere.

Flot opbakning på lægterne til mandagens kamp. Foto: Preben Krøldrup
Flot opbakning på lægterne til mandagens kamp. Foto: Preben Krøldrup

TV: Fyrede kanonen af

Mønsterangreb
Mod kampens slutning formåede Nibe Skole at bringe sig yderligere foran på et mønsterangreb. Anders Studsgaard servede et godt indlæg ind fra højre flanke, som Oscar Strand omsatte til mål. Stillingen var herefter 5-1 til Nibe Skole.

Der skete ikke yderligere i de sidste minutter af halvlegen, hvorfor Nibe Skole kunne kåres som vinder af opgøret med en sejr på 5-1.

Værterne kunne efterfølgende konstatere, at de havde tabt til en bedre modstander. Yderligere havde de – i modsætning til Nibe Skole – ikke været i stand til at udnytte den kraftige vind optimalt. 

Interview med Nibe Skoles Rasmus Jensen efter kampen: