TV: 'Pandebåndet' fightede sig i finalen

Sand anfører: Casper Dyrholm gik forrest og ledte Karensmindeskolen til sejr

Casper 'Pandebåndet' Dyrholm takker de medrejsende tilskuere fra Karensmindeskolen efter sejren i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)
Casper 'Pandebåndet' Dyrholm takker de medrejsende tilskuere fra Karensmindeskolen efter sejren i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)

KOLDING (Ekstra Bladet): - Det er så vigtigt! Sådan lød det fra Casper Dyrholm, da dommeren fløjtede af og finalepladsen var sikret.

Sammen med holdkammeraterne kunne 'Pandebåndet' juble efter en 1-0-sejr i semifinalen over Kolding Realskole, som i de døende minutter var tæt på at sende kampen i forlænget spilletid.

Men det blev Casper, der kunne lade lokkerne flyve frit efter slutfløjt, og med et kæmpe smil på læben konstatere, at Karensmindeskolen i næste uge skal spille finale i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Nyheder Galleri: Kolding Realskole - Karensmindeskolen

Holdt hårdt
Den smalle sejr var dog få minutter fra at blive byttet ud med forlænget spilletid. Gustav Midtgaard havde bragt Karensmindeskolen foran 1-0 i starten af anden halvleg, men herefter var der ensrettet trafik mod 'Snydepelsens' mål.

- Hver gang vi clearede bolden, fik de fat i den på midten igen. Vi kunne ikke få skubbet frem, og så blev de ved med at angribe. Det hele blev meget hektisk og så fik de nogle chancer, som de nok skulle have scoret på. Der havde vi heldet med os, lyder det fra 'Pandebåndet' efter kampen.

- Vi holdt dem rimelig godt væk ellers. Men når vi bliver presset så langt tilbage, og ikke får clearet bolden ordentligt, er det klart de får nogle chancer. De er også et godt hold, så alt andet havde været underligt.

Casper 'Pandebåndet' Dyrholm (hvid) i infight med et par Kolding-spillere. (Foto: Henrik Schou)
Casper 'Pandebåndet' Dyrholm (hvid) i infight med et par Kolding-spillere. (Foto: Henrik Schou)

Anføreren har egentlig ret, for Kolding Realskole formåede ikke for alvor at spille sig igennem Karensmindes stærke defensiv, før de kastede alt frem og gik benhårdt efter udligningen til sidst. Casper har en del af svaret på, hvorfor det ikke lykkedes Kolding-spillerne.

- Deres problem var, at de meget gerne ville drible op gennem banen. De gange de spillede over kanterne, blev det farligere. Deres nummer 10 spillede en god kamp, men forsøgte at drible for meget. Det var meget lettere for os at dæmme op for, når de spillede gennem midten, end når de var ude på kanten. Det var nemmere at skabe overtal derude, end ved at drible inde på midten.

'Snydepelsen' viste også klassen på kassen, når der var brug for det. Han snuppede et dundrende langskud, hvor han måtte ud i fuld længde, ligesom han var frygtløs og sikker i sine indgreb på indlæg og hjønespark. Han er en sikker og vigtig sidste skanse for drengene fra Nordjylland, som har defensiven som deres allervigtigste våben.

'Snydepelsen' måtte helt ud for at afværge et giftigt Kolding-hug. (Foto: Henrik Schou)
'Snydepelsen' måtte helt ud for at afværge et giftigt Kolding-hug. (Foto: Henrik Schou)

Nicklas Bucio viste igen fine takter på midtbanen for Karensminde. (Foto: Henrik Schou) Jyllandnord TV: Kreatøren tryllede igen

Kan godt lide at gå med frem
Som Ekstra Bladet Skolefodbold tidligere har skrevet, skal man spille uden om 'Pandebåndet', hvis man vil gøre sig forhåbninger om at score mod Karensmindeskolen. Han er simpelthen for stærk i duellerne, hvis der spilles lige på ham inde centralt. Det viste han endnu en gang i semifinalen, hvor han gang på gang fik clearet og brudt.

Han har dog også en tendens til at gå med frem i banen og dermed efterlade resten af sin bagkæde. Det er han opmærksom på, og det er kun noget han gør, når han føler der er plads til det.

- Det er bare noget jeg gør. Jeg kan godt lide at være på bolden, så jeg tror bare, det er noget jeg gør automatisk. Hvis de kommer forbi mig, ligger der stadig tre bagved, som de skal forbi, fordi vores backs trækker ind og Max (makkeren i det centrale forsvar, red.) også ligger der. Det fungerer rigtig godt.

- Men da vi blev presset tilbage i anden halvleg, kunne jeg ikke gå med frem. Så blev jeg nødt til at blive tilbage, ellers blev der åbnet, så de kunne spille sig igennem. Det var lidt mere defensivt disciplineret i anden halvleg. I første halvleg var vi lidt mere på bolden og de lå lidt længere tilbage på banen, så der gjorde det ikke noget, at jeg gik lidt med frem, lyder det reflekteret fra anføreren.

Casper Dyrholm fører bolden frem, som han godt kan lide. (Foto: Henrik Schou)
Casper Dyrholm fører bolden frem, som han godt kan lide. (Foto: Henrik Schou)

Casper er også opmærksom på, at han nogle gange kan blive lokket lidt for meget med frem. Næsten alle drengene fra Karensmindeskolen spiller til daglig sammen i Støvring. Dagen inden semifinalen spillede de alle kamp mod AaB - og vandt - og var derfor lidt trætte i kampen mod Kolding Realskole. Karensmindeskolens træner, Jesper Sommer, forklarede efter kampen, at en af grundene til at 'Pandebåndet' gik meget med frem og brød ud af sin forsvarskæde, var fordi han ville kompensere for sine trætte holdkammerater. Det er altså en rigtig anfører, der ofrer sig på den måde.

Jesper Sommer så Koldings kvartfinale. Det gav pote til semifinalen. (Foto: Henrik Schou) Jyllandnord Karensminde-træner: Alt blev bekræftet

Kriger og kæmper
Han bærer anførerbindet på armen, men et anførerbind gør ikke en anfører. Det er alt det andet. Casper Dyrholm besidder de egenskaber. Han er en leder for sine holdkammerater og går forrest - ikke bare i duellerne, men også verbalt. Det kommer ganske naturligt til ham, fortæller han.

- For mig er det en naturlig ting at snakke til de andre inde på banen og løfte dem med op. Jeg tænker ikke så meget over, at jeg har anførerbindet på armen. Det er naturligt for mig at hive de andre med op, så vi ikke falder sammen. Kolding kunne let have fået et mål til sidst i dag, hvis vi bare var knækket.

- Det er vigtigt for et hold at have en leder, men der er ikke nogen på holdet, der bare giver op. Vi er gode til at fortsætte, uanset om vi er foran eller bagud.

Han er virkelig også en iøjnefaldende skikkelse hos Karensmindeskolen. I dag var han med til at holde et vigtigt clean sheet, som gav en finaleplads, og i kvartfinalen trak han selv med frem til sidst og sendte den afgørende scoring i nettet, som betød, at Karensminde overhovedet stillede til kamp i Kolding i dag.

Men hans lederevner er ikke noget, han altid har haft. Faktisk fortæller han, at det først er noget der er kommet til ham i de senere år, for da han var mindre, var han ikke blandt de bedste. Men det er han nu - takket være hård og intensiv træning, samt masser af selvtræning - så nu kommer det helt naturligt til ham.

'Pandebåndet' går virkelig til stålet på banen. Han kæmper for hver en centimeter på banen. (Foto: Henrik Schou)
'Pandebåndet' går virkelig til stålet på banen. Han kæmper for hver en centimeter på banen. (Foto: Henrik Schou)

Det er ikke altid lige kønt, når 'Pandebåndet' og holdkammeraterne spiller, men det er de ligeglade med. Det er sejrene der tæller og de er ikke kommet sovende til finalepladsen.

- Vi er ikke kommet hertil bare ved at slappe af. Vi har virkelig kæmpet og stået sammen. Det har ikke været lige pænt i alle kampe, men så har vi forsvaret den hjem. Det er jeg glad for. Det er en sejr i sig selv at holde nullet, synes jeg.

Karensminde-holdet løb med en snæver sejr i semifinalen og skal nu kæmpe om guldet i Odense. (Foto: Glenn Vittrup) Jyllandnord Karensmindeskolen er klar til finalen

Vil styre mere selv
Gustav Midtgaards ene træffer i semifinalen var nok for Karensmindeskolen til at sikre sig en af de eftertragtede pladser i finalen i verdens største skolefodboldturnering. Men Casper Dyrholm er helt klar på, hvor holdet skal forbedre sig frem mod finalen.

Stor Karensminde-jubel efter Gustav Midtgaards scoring til 1-0. (Foto: Henrik Schou)
Stor Karensminde-jubel efter Gustav Midtgaards scoring til 1-0. (Foto: Henrik Schou)

- Vi snakker meget om, at vi skal prøve at tage lidt mere fat i bolden og ikke bare lade de andre styre det hele. Det skal vi være bedre til i finalen. Vi skal ikke nødvendigvis bare stille os tilbage. Nu har vi ikke lukket så mange mål i de seneste kampe, men vi kan heller ikke bare satse på, at vi bliver ved med ikke at lukke mål ind, så vi skal være bedre med bolden.

I semifinalen blev det meget lange bolde op mod Gustav, som skulle tage den fysiske kamp med Kolding-forsvaret og 'Jordbærhjelmen' i særdeleshed. 'Pandebåndet' understreger dog også, at de ikke går efter at spille poleret fodbold bare for fodboldens skyld. Han og holdkammeraterne er vindere og det er sejrene, der tæller.

- Vi slår tit de lange bolde, men det er også en del af vores måde at spille på. Det har virket indtil videre, og det gælder jo om at vinde kampene. Vi sørger for at gøre det der virker.

'Jordbærhjelmen' og 'Pandebåndet' i duel. De to forsvarskrumtapper gav den begge gas. (Foto: Henrik Schou)
'Jordbærhjelmen' og 'Pandebåndet' i duel. De to forsvarskrumtapper gav den begge gas. (Foto: Henrik Schou)

'Jordbærhjelmen' kæmpede i vanlig stil i semifinalen. (Foto: Henrik Schou) Fyn TV: 'Jordbærhjelmen' viste stort format

- Det er surrealistisk
Drengene fra Nordjylland er allerede begyndt at glæde sig til finalen i Odense i næste uge. Det er virkelig kæmpestort og svært at sætte ord på for Casper Dyrholm.

- Det er surrealistisk. Vi var også med sidste år, hvor vi egentlig synes vi havde et bedre hold end  i år. Men nu har vi gjort det, og det er næsten ikke til at beskrive. Det er fuldstændig sindssygt.

- Vi er blandt de to bedste skoledrengehold i Danmark. Det er mega fedt. Det bliver så sindssygt at spille finale.

Slutfløjtet har lydt og jublen kan bryde ud. (Foto: Henrik Schou)
Slutfløjtet har lydt og jublen kan bryde ud. (Foto: Henrik Schou)

Med fra Støvring havde drengene i dag to bussers opbakning, som heppede lystigt fra lægterne, men i næste uge, når stadion i Odense skal fyldes op, håber han at der bliver sendt et par busser ekstra.

- Vi håber at få endnu flere tilskuere med til finalen. Omgivelserne bliver helt perfekte og det bliver så fedt at spille den kamp.

'Pandebåndet' er en rolig fyr uden for banen, men kæmper, kriger og råber inde på banen. Nu er han gået forrest hele vejen og er klar til at lede sine tropper i kamp i finale nummer 54 i verdens største skolefodboldturnering.

Hør hans umiddelbare reaktion efter semifinalesejren her:

Du kan også høre hvad han sagde inden det spændende opgør her

 

1 af 3 Da dommeren fløjtede af, brød jublen løs., (Foto: Henrik Schou)
2 af 3 'Jordbærhjelmen' ærgrer sig over en spildt chance, som kunne have sendt kampen i forlænget spilletid. (Foto: Henrik Schou)
3 af 3 Casper 'Pandebåndet' Dyrholm takker de medrejsende tilskuere fra Karensmindeskolen efter sejren i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)