TV: Presset i bund

Klasse: Der var aldrig tvivl om kampens udfald

Hjemmeholdet sad på kampen fra første fløjt. Foto: Stig Hansen
Hjemmeholdet sad på kampen fra første fløjt. Foto: Stig Hansen

Drengekampen mellem Gistrup Skole og Mou Skole blev i sidste øjeblik flyttet fra banerne ved Gistrup Skole og til banen ved siden af Mou Skole. Gistrups baner var blevet lukket grundet regnvejr. Vi vil dog stadig omtale Gistrup Skole som hjemmeholdet i denne artikel.

For drengene fra Mou var det blot deres anden kamp i Ekstra Bladet Skolefodbold i denne sæson. Den første kamp blev vundet over Kongerslev Skole med 3-2. For Gistrup var der tale om deres tredje kamp. I første kamp vandt de 4–0 over Gudumholm Skole, og i næste kamp sendte de Højvangskolen ud af turneringen med en sejr på 2–1.

Se kampfakta her.

Se også: Gav for hurtigt slip

Forventede hård kamp
Før kampen fik vi os en snak med Malthe Jensen, som var målmand hos udeholdet:

- Vi kender dem ikke ret godt, men jeg tror, det bliver en svær kamp for os, og vi skal i hvert fald spille op til vores bedste.

At Malthe så skulle få ret, og at han i øvrigt ville få en ganske travl dag skulle vise sig senere. Til daglig spiller Malthe klubfodbold i Mou IF på et U15 hold.

Malthe Jensen forudså en hård dyst. Foto: Stig Hansen
Malthe Jensen forudså en hård dyst. Foto: Stig Hansen
 

Målmand hos hjemmeholdet Alexander Hansen fortalte før kampen:

- Jeg var ikke med i den sidste kamp, men jeg tror, vi hiver sejren hjem i denne. Vi har et godt hold, og så har vi også et par individualister, som kan afgøre kampe.

Alexander spiller sammen med tre-fire holdkammerater klubfodbold i LKB Gistrup på U16 holdet i Liga 1.

Alexander Hansen havde stor tro på sit hold inden kampen. Foto: Stig Hansen
Alexander Hansen havde stor tro på sit hold inden kampen. Foto: Stig Hansen
 

Se også: TV: Fightede til sidste fløjt

Hurtige basser
Et minut efter at dommer Aage Knudsen havde fløjtet kampen i gang, lå bolden i målet hos gæsterne. William Dam løb frem langs banens midte, og lidt uden for udeholdets straffesparkfelt fyrede han af, men bolden ramte en forsvarsspiller og hoppede tilbage til William, som efter endnu en kontra sendte bolden i mål med et behersket fladt skud. 

Der skulle kun gå yderligere to minutter, før Mads Hvilsom kunne bringe værterne foran med 2–0. Han modtog bolden lidt ude i siden, tog et par træk ind i banen, inden han afsluttede med et skud helt ude ved den ene målstolpe.

Hjemmeholdet tilspillede sig flere gode muligheder. Blandt andet fik Marcus Thomsen bolden stukket frem på midten, men efter en længere dribletur blev han presset så meget i skudøjeblikket, at der ikke kom mere ud af det.

Se også: TV: Reduceret nederlag

Fortsatte showet
Malthe i udeholdets mål havde i samme periode et par gode redninger.

Med ca. 11 minutter spillet kom William Dam igen på scoringstavlen, da han i en klumpspilsituation fik sidste fod på bolden. Fem minutter senere blev det 4-0 til hjemmeholdet, da Mads Hvilsom scorede sit andet mål.

Inden halvlegen sluttede skulle det blive både 5-0 og 6-0 til hjemmeholdet. Først var det endnu en gang William, der scorede. Et par minutter før halvlegens slutning kunne Mads Hvilsom så også score sit tredje mål.

En første halvleg, hvor drengene fra udeholdet i den grad var sat under pres, og de havde mere end nok at gøre med at ekspedere bolden ud af farezonen, og vel kun en gang eller to kom de i nærheden af straffesparkfeltet hos hjemmeholdet.

Der var således nok for trænerne Thomas og Helene at arbejde med i pausen.

Hør gæsternes pausesnak her:

Se også: TV: Kom langt med fight

Kunne ikke gøre meget
Anden halvleg startede næsten som en tro kopi af første. Med knap to minutter spillet måtte Malthe i gæsternes mål endnu en gang gå den tunge gang ind i målet for at hente bolden, da hjemmeholdets Mick Hommelgaard med et flot skud fra højresiden scorede til 7-0.

Lidt senere fik udeholdet tilkendt et frispark lidt uden for hjemmeholdets straffesparkfelt, men Tobias Kinnberg sparkede bolden over mål.

I løbet af de næste 10 minutter nettede hjemmeholdet yderligere tre gange. Først var det Mick Hommelgaard, der kunne score sit andet mål, senere var det Markus Thomsen, der scorede.

Den eneste scoring fra Markus i kampen, men totalt set havde han hen over kampen seks målgivende afleveringer. Lidt før midten af anden halvleg var det så Celvin Jonsson, der med et flot skud fra distancen sendte bolden i nettet til føring på 10-0 til hjemmeholdet.

Se et af de mange mål her:

Se også: TV: Lukkede giftige angribere ned

Kom lidt længere frem
I det næste korte stykke tid slappede hjemmeholdet en anelse af. Det åbnede muligheden for, at udeholdet kunne komme lidt længere frem på banen, og i det hele taget fik de nu mere spil. Tobias Kinnberg kom fri helt ude i venstre siden af banen, men hans indlæg blev clearet i hjemmeholdets midterforsvar.

Gæsterne fik i denne periode også en mulighed på et frispark på kanten af straffesparkfeltet, men der manglede lidt kraft på skuddet, som Alexander Hansen i hjemmeholdets mål forholdsvis sikkert kunne gribe.

Kort før lukketid kom så kampens sidste scoring, da hjemmeholdets Celvin Jonsson kunne score sit andet og holdets 11. mål.

Lidt af en lussing til drengene fra Mou Skole, men de tog det alligevel med godt humør. Malthe Jensen i målet havde en overordentlig travl dag, og rigtig mange gode redninger fra hans side forhindrede yderligere et antal scoringer. Også Christian Nielsen og Mark Jakobsen fremstod blandt de mere markante spillere.

Hos hjemmeholdet var Markus Thomsen kreatøren med seks assists og en scoring. Med hver tre scoringer kommer vi heller ikke uden, at William Dam og Mads Hvilsom fremstod blandt holdets bedste.

Tak til drengene for en særdeles underholdende kamp. Held og lykke til Gistrup Skole i deres næste kamp, hvor de skal møde Gug Skole.   

De tre prisvindere. Foto: Stig Hansen
De tre prisvindere. Foto: Stig Hansen
 

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen