TV: Sikrede guld og kvartfinale

Livredderen i sidste sekund: Fie Andersen forstår at holde på publikum

Fie Andersen i midten tiljubles af medspillere og fans efter at have sikret sejren. Foto: Henrik Schou
Fie Andersen i midten tiljubles af medspillere og fans efter at have sikret sejren. Foto: Henrik Schou

HOBRO (Ekstra Bladet): -Skide godt mål!

Sådan lød det fra en af de yngre tilskuere til årets første kredsfinale i Ekstra Bladet Skolefodbold, der lige ville give hjemmeholdets Fie Andersen et par rosende ord med på vejen efter sidste fløjt. Forståeligt nok, hun reddede sit hold hele tre gange på vej mod guldet.

Den lille knægt var en af mere end 500 tilskuere fra begge skoler, som var mødt frem for at heppe på deres egne darlings. Rosendalskolen tog imod Hjørring Private Realskole om en plads i forårets kvartfinaler.

De medlevende fans fik valuta for pengene i det vilde drama.

Galleri: Rosendalskolen - Hjørring Private Realskole

Aktion, aktion, aktion
For to år siden var Rosendalskolen også i kredsfinalen og vandt. Dengang var det ærligt talt meget lidt kønt at se på som tilskuer, sådan er det ikke længere. Pigerne viste i første halvleg takter, der minder om Brøndbys Superligahold i sidste sæson. Aktion, aktion, aktion, som Zorniger kalder det. Hele tiden sidde på bolden, hele tiden være oppe i hovedet på modstanderen, så de ikke får tid til at bygge noget op.

Det gav en fuldt fortjent 2-0-føring ved pausen. Men netop 2-0 er som bekendt den farligste føring i fodbold. Træneren havde lige sluttet pausesnakken af med at sige, der bare ikke måtte scores mod dem de første ti minutter, så skulle de nok vinde.

31 sekunder gik der af anden akt, så stod der 2-1 på tavlen. Et gigantisk drop fra keeperen på et helt ufarligt skud fra 40-45 meter blev dyrt. Bolden sejlede bare roligt mellem både arme og ben. Det fik gæsterne tændt.

-Det var en mega våd klud i hovedet. Det var som om, der nærmest gik ild i dem. Nu troede de på det, lød det fra midtbane-dynamoen Fie Andersen fra Rosendalskolen.

Det skulle blive værre. Udligningen faldt efter et kiks i forsvaret, der ikke fik dækket godt nok op. 2-2 og forlænget spilletid.

Fie i kontrol på midten af banen, hvor hun kæmpede bravt til sidste fløjt. Bogstaveligt talt. Foto: Henrik Schou
Fie i kontrol på midten af banen, hvor hun kæmpede bravt til sidste fløjt. Bogstaveligt talt. Foto: Henrik Schou

TV: Himmel og helvede

Smillas fornemmelse
Pludselig var der vendt op og ned på det hele, især da gæsternes Smilla Christiansens fornemmelse for mål for anden gang gav pote. Det smukke langskud sad flot ude i siden. 2-3 sagde tavlen.

-Fuck, tænkte jeg bare. Det var så dårligt af os, vi sparkede for meget uden at få noget ud af det, fortæller Fie og fortsætter:

- Nu er det slut, var min første tanke, da hun scorede. Men vi nægtede at give op, også for publikums skyld.

Det var publikum glade for. Hvis de var blevet til det sidste sekund. For ved stillingen 2-3 og med anden halvleg af den forlængede spilletid løbet ud, fik hjemmeholdet frispark små 25 meter uden for feltet.

Her viste Fie nerver af stål og gik frem mod bolden. Alle andre spillere på banen stod mellem hende og buret. Et kort tilløb og spark med venstre ben resulterede i en perfekt bue over muren og forbi keeperen helt ude i venstre side af kassen til 3-3. Ren Ronaldo.

Dommeren fløjtede kampen af, inden bolden ramte jorden. Sidste sekund, sidste spark. Nu skulle alt afgøres fra pletten.

Sådan jubler man efter at have udlignet til 3-3 i sidste sekund. Foto: Henrik Schou
Sådan jubler man efter at have udlignet til 3-3 i sidste sekund. Foto: Henrik Schou

TV: Krumtappen stod fast

Super trøjebyt
Som det første byttede Rosendalskolen målmand. På mål gik Fie, der fuld af selvtillid nu skulle være sidste skanse og måske dobbelt helt.

-Jeg tog den for Løkke (Larsen, red.). Hun ville helst ikke stå efter sit drop i kampen. Men jeg har gjort det før for hende, hvor vi har byttet, så det var ikke min første gang med straffe.

Det skulle vise sig at være en super udskiftning.

En noget utraditionel redning på første skud. Foto: Henrik Schou
En noget utraditionel redning på første skud. Foto: Henrik Schou

-Først reddede jeg den med fødderne, og så scorede de. Den sidste kom næsten lige på mig, så den var nem nok at tage. Og så kom alle de andre bare spurtende ned mod mig, storsmiler den 15-årige heltinde.

Ansigterne siger det hele. Foto: Henrik Schou
Ansigterne siger det hele. Foto: Henrik Schou

Vild jubel og tæt ved en million krammere blev uddelt i minutterne efter afgørelsen. En bitter omgang for gæsterne, men en fortjent sejr til hjemmeholdet, der nu igen for anden gang på tre år er i kvartfinalen i verdens største skoleturnering.

-Men denne gang er det ikke nok med en kamp i foråret, vi skal gå hele vejen, lyder det med forståelig selvtillid i stemmen fra dagens helt i skysovs.

Sådan siger Fie selv om udligningen til 3-3 og straffesparkene:

TV: Rosendalskolen klar til kvartfinalen efter drama

Julie Poulsen var banens bedste spiller og især i første halvleg en evig kilde til uro. Foto: Henrik Schou
Julie Poulsen var banens bedste spiller og især i første halvleg en evig kilde til uro. Foto: Henrik Schou