Annonce:
Annonce:

TV: Snuppede føringen i undertal

God fight: Pigerne gik til stålet fra første fløjt

Hvem når bolden først? Foto: Stig Hansen
Hvem når bolden først? Foto: Stig Hansen
Annonce:

Pigerne fra Østermarkskolen i Aars mødte i dette lokalderby pigerne fra Aars Skole en halvfugtig torsdag formiddag på kunstbanen ved Aars Stadion. Kampen her var den første for begge hold i dette års udgave af Ekstra Bladets Skolefodbold.

Det skulle vise sig at blive en ganske jævnbyrdig kamp, hvor der indimellem blev gået til stålet en grad, som også førte til et par advarsler.

Før kampen spurgte vi målmanden hos hjemmeholdet Aars Skole Stine Pedersen om hendes forventninger til kampen:

- Vi er oppe mod en rigtig svær modstander, som i deres første kamp sidste år vandt megastort, mens vi i vores første kamp løb ind i en ordentlig 'snitter' mod Hadsund Skole.

Se kampfakta her.   

Der var godt med tilskuere på plads. Foto: Stig Hansen
Der var godt med tilskuere på plads. Foto: Stig Hansen

TV: Nettede ti gange

Annonce:

Lige start
Kampen startede ganske jævnbyrdigt med meget spil omkring midten af banen, som om de to hold lige skulle se hinanden an, men et par afslutninger blev det da til.

Med omkring fem minutter spillet blev bolden lidt ude i højre side spillet frem mod Emma Victoria Østergaard fra hjemmeholdet, men en forsvarsspiller fra udeholdet kom på tværs og fik clearet, inden Emma kom helt frem til bolden.

Få minutter senere huserede Emma igen tæt på udeholdets mål, idet bolden efter lidt tilfældigt spil landede for fødderne af hende lidt ude i straffesparkfeltet. Desværre for Emma og hjemmeholdet var sigtekornet ikke indstillet ordentligt, idet skuddet endte en meter eller to ved siden af målet.

Pigerne fra udeholdet havde også et par afslutninger, uden man dog kunne betegne det som målchancer.

TV: Spænding til det sidste

I tvivl om kontakt
Midt i halvlegen klarede målmanden fra udeholdet Stephani Sørensen et langskud fra hjemmeholdets Fredderikke Naur på en noget uortodoks facon – pudsigt så det ud, men det virkede.

Annonce:

Med godt 20 minutters spillet måtte Laura Thomsen fra udeholdet ty til lidt grovere midler for at stoppe en modspiller omkring banens midte, og belønningen her kom prompte i form af en advarsel. Mens Laura var til afsoning, spurgte vi lidt ind til den forseelse, hun lige havde gjort sig skyld i:

- Jeg spiller badminton til daglig og var i tvivl om, hvor meget man gå til den i en kontaktsport som fodbold, og det her var åbenbart for meget.

Vindblæst debut

Kæmpede bravt
Det at skulle spille i undertal i 10 minutter påvirkede åbenbart ikke udeholdet. Måske bed de i stedet bare tænderne ekstra sammen, og det skulle give bonus nogle minutter senere.

Ida Ebbensgaard driblede frem i venstre side og spillede bolden ind mod midten til Sofie Elkjær, som fra en placering lidt uden for straffesparkfeltet sendte bolden i kassen med et fladt skud. Kort efter havde udeholdets Ida Ebbensgaard en rigtig god chance midt for målet, men afslutningen blev upræcis.

Just som første halvleg var ved at være færdig, var det Jennifer Kamba fra hjemmeholdet, som måtte se dommer Torbens Nielsen gule kort. En advarsel som ikke kom helt bag på Jennifer:

Annonce:

- Jeg havde over en periode på 10–15 minutter lavet tre eller fire frispark, og nu var tidspunktet så kommet, hvor bægeret løb fuldt.

Var bare bedre

Slukkede og slukkede
Da pausefløjtet lød var stillingen således 1–0 til gæsterne i en halvleg, som egentlig havde været ganske jævnbyrdig.

Hør hjemmeholdets pausesnak her:

Anden halvleg kom i gang, og første mulighed tilfaldt udeholdet efter omkring fem minutter, hvor Ida Marie kom til afslutning, men bolden sneg sig akkurat forbi stolpen.

Det næste kvarters tid foregik spillet på midten af banen, og egentlige afslutninger fra de to mandskaber var der ikke tale om. Vi skulle frem til halvlegens 19. minut, før der skete noget.

Efter lidt klumpspil foran hjemmeholdets mål landede bolden for fødderne af Laura Byrialsen, som havde nemt ved at sende bolden i mål til føring på 2–0.

TV: Spillede sig til ny spilledragt

Annonce:

Stærke præstationer
I den resterende del af kampen havde Josefine Søgaard fra udeholdet en god afslutning, og kort før slutfløjt var det Frederikke Naur fra hjemmeholdet, som fra venstresiden havde et skud, som dog gik forbi mål.

Da kampen kort efter blev fløjtet af, kunne Østermarkpigerne således strække armene i vejret og glæde sig over sejren og se frem til deres næste kamp i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Hos hjemmeholdet var det helt specielt Camilla Nielsen, som skilte sig ud med en ypperlig indsats. Men også Sofie Tindal og Johanne Carøe Nielsen var blandt deres holds bedste.

Hos vinderholdet fra Østermarkskolen gjorde Ida Ebbensgaard en rigtig god figur tæt fulgt af Laura Byrialsen og Sofie Elkjær.

De tre prisvindere. Foto: Stig Hansen
De tre prisvindere. Foto: Stig Hansen
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: