TV: Snuppede smal sejr

Fight: Kampen var ikke ligefrem præget af store chancer

Sejren blev fejret med konfetti. Foto: Stig Hansen
Sejren blev fejret med konfetti. Foto: Stig Hansen

Kunstbanen på Hobro IKs stadionanlæg lagde græs til, da drengene fra Søndre Skole, Hobro skulle dyste mod drengene fra Møldrup Skole. For begge hold var det deres anden kamp i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold. Drengene fra Hobro mødte frem med en sejr i første kamp på komfortable 10-0, mens Møldrup Skole fik hevet en smal sejr i land på 5-4 i deres første kamp.

Se kampfakta her.

Se også: Tog sagen i egen hånd

Stærke piger
Hjemmeholdet havde i deres første kamp en pige Selma Dudakovic med på holdet. Udover at score to gange i kampen fik hun også fidusbamsen for sit hold. Også til denne kamp havde værterne en pige på holdet.

Før kampen spurgte vi Nanna Nørlem om hendes forventninger til kampen:

- Jeg håber selvfølgelig, vi vinder kampen, men jeg ved ikke en hel masse om vores modstandere.

Nanna spiller klubfodbold i IK Rosendal på klubbens U16 pigehold i Liga 1, men Nanna fortalte, at de ikke er kommet alt for godt fra start her i efteråret.

Hos udeholdet mødte vi målmand Jakob Madsen, og han var meget klar i mælet omkring den forestående opgave:

- Hvis vi skal vinde denne kamp, skal jeg være bedre, end det var tilfældet i vores sidste kamp, hvor der røg fire mål ind ved mig.

Nanna var klar til kamp for hjemmeholdet. Foto: Stig Hansen
Nanna var klar til kamp for hjemmeholdet. Foto: Stig Hansen

Se også: Dominerede på grønsværen

Stort talent med troen på sejr
Det blev også til en sludder med Tobias Kristensen fra Møldrup Skole, som fortalte:

- Det er fedt at kunne spille fodbold med dem, man går i skole sammen med. Den her kamp bliver sværere end den sidst, men jeg tror, vi vinder 3-1.

Tobias spiller klubfodbold i FK Viborg på U17 holdet til trods for, at han kun er 15 år.

Læs et større portræt af Tobias her.

Begge hold spillede i kampens lidt forsigtigt. De ville ikke satse for meget, men lige føle hinanden på tænderne. Det blev dog til enkelte afslutninger, men ikke noget der kunne betegnes som større muligheder.

Se også: TV: Talent: Har hjertet med

Så kom chancerne
Efter omkring fem minutter slap hjemmeholdets Martin Kannegaard fri på højrekanten, men i skudøjeblikket var han kommet så tæt på mållinjen, at vinklen blev for lille. Skuddet røg såvel over mål som ved siden af mål.

Få minutter senere fik hjemmeholdet tilkendt et frispark i en gunstig position lidt uden for gæsternes straffesparkfelt, og Christoffer Møller blev sat til at sparke. Det blev et lumsk skud, som var lige ved at snyde Jakob i udeholdets mål, men både han og holdet slap her med skrækken.

Udeholdet havde inden for nogle få minutter to–tre hjørnespark og var vel ret beset lidt uheldige med ikke at få bolden skubbet det sidste stykke over stregen, da bolden faktisk dumpede ned for fødderne af et par angribere.

Med omkring 13 minutter spillet fyrede hjemmeholdets Christoffer Møller kanonen af lidt ude i venstre side, men med en flot redning plukkede Jakob i gæsternes mål flot bolden ned.

Se et hjørnespark fra hjemmeholdet her:

Se også: TV: Forhindrede stort nederlag

Kampen om midten
Ellers var det i denne periode småt med afslutninger, da meget af spillet foregik på midten af banen og tilløbene til angreb som oftest strandede, når drengene nærmede sig modspillernes straffesparksfelt.

Vi skulle helt frem til det 24. minut, før næste mulighed viste sig. Hjemmeholdets Magnus Reiter modtog bolden lidt uden for straffesparkfeltet midt for mål, men valgte trods den gunstige position at sende bolden videre ud i højresiden, hvor det så ikke blev til mere.

Første halvlegs absolut største mulighed kom lige før, at dommer Jann Nielsen kunne fløjte til pause. Hjemmeholdets Magnus Reiter headede til bolden, som sejlede højt over hovedet på udeholdets målmand med retning ind i målet, men i allersidste øjeblik nåede Tobias Kristensen på tværs og fik med hovedet bolden ekspederet væk.

Således slut på første halvleg. En halvleg, hvor hjemmeholdet var mest boldbesiddende og også kom til de fleste afslutninger og da også havde et par gode scoringsmuligheder, hvorimod angrebene fra gæsterne var lidt mere sporadiske.

Tobias Kristensen redder på stregen. Foto: Stig Hansen
Tobias Kristensen redder på stregen. Foto: Stig Hansen

Se også: TV: Simon reddede sejren

Hul på bylden
Første scoring fik vi med ca. fire minutter spillet i anden halvleg. Martin Kannesgaard driblede frem i højresiden og tog et par træk ind mod banens midte, inden han med et behersket skud sendte bolden i mål helt ude ved den ene stolpe udenfor målmandens rækkevidde.

Minutter efter havde udeholdets Casper Mortensen et helhjertet forsøg fra distancen, men desværre for ham røg bolden netop lige forbi hjemmeholdets mål.

Omkring midten af halvlegen var det værternes Marcus Kalala, der prøvede med et langskud, men han havde her ikke indstillet sigtekornet rigtig.

Som tiden gik, var udeholdet jo nødt til at komme frem på banen med flere spillere for at skaffe den udligning, som kunne give dem adgang til en straffesparkskonkurrence, og det var så ved at koste bagude. På et angreb fra hjemmeholdet modtog Jens Justesen bolden tæt ved venstre stolpe og havde let ved at sende kuglen i nettet. Men Jens havde været lidt for hurtig til at løbe frem og var således placeret i en strafbar offside-position, da han modtog bolden. Således stadig 1–0 til hjemmeholdet.

Se også: Fik aldrig brug for regler

Kastede alt frem
I de følgende minutter stod der udeholdet på det meste. Hjemmeholdet havde mere end nok at gøre med at forsvare sig. Gæsterne kom da også til flere afslutninger, men vel reelt ikke noget, der kunne betegnes som åbne chancer. Tobias Kristensen, som nu fra sin normale position i centerforsvaret, var kastet frem i angrebet og havde et godt skud, som Magnus Kristensen i hjemmeholdets mål på flot vis klarede.

Med et par minutter tilbage af kampen fik Jens Justesen en megachance, som han nok stadig ærgrer sig over ikke blev omsat til scoring. Tæt på modspillernes mål og i fri position blev hans afslutning det, der vist bedst kan betegnes som temmelig forkølet.

Da slutfløjtet lød, var det således en flok glade spillere fra hjemmeholdet, som kunne strække armene i vejret, og set over kampen som helhed havde de da også det meste spil og de fleste afslutninger.

Hos gæsterne fra Møldrup leverede målmand Jakob Madsen en rigtig flot indsats, og i forsvaret var Tobias den robuste styrmand. Men også banens mindste spiller Frede Lillelund viste meget energi og figthervilje.

Hos Hobro var målscorer Frederik Kannesgaard en konstant trussel i angrebet, men også Marcus Kalala og Christoffer Møller hørte til blandt holdets bærende kræfter.

Tak til begge hold for en god og spændende kamp og tillykke til drengene fra Søndre Skole, Hobro som i deres næste kamp skal møde Hadsund Skole i det, der bedst kan betegnes som slaget om Mariager Fjord.

1 af 2 God opbakning til hjemmeholdet. Foto: Stig Hansen
2 af 2 Sejren blev fejret med konfetti. Foto: Stig Hansen
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen