TV: Spækket med chancer

Fight: Der blev gået til stålet i intenst opgør

Aars Skole lagde et hårdt pres i starten. Foto: Preben Krøldrup
Aars Skole lagde et hårdt pres i starten. Foto: Preben Krøldrup

Aalestrup Realskole og Aars Skole har ofte mødt hinanden i Ekstra Bladet Skolefodbold. Det skete så atter i denne sæson, hvor pigerne fra de to skoler indledte dagen med at afvikle deres indbyrdes kamp.

Anfører Johanne Carøe fra Aars Skole udtalte, at pigerne var meget opsatte og spændte på at komme i gang. Yderligere kunne Johanne berette:

- Holdet består af spillere fra 6. til 9. klasse. Vi vil altså vinde den første kamp i år, da vi tidligere har haft problemer med naboskolen Østermarkskolen.

Værternes anfører Laura Bach var lige så sejrssikker:

- Vi har et fysisk stærkt hold, og vi kæmper godt for hinanden.

Samme Laura kunne i øvrigt oplyse, at hun også er seniorspiller i den lokale serie 2-klub, hvor hun debuterede på holdet i sommer. Det er en spændende udfordring at spille sammen med ældre piger, så hun er efterhånden blevet vant til at bruge sin fysisk i nærkampene.

Se kampfakta her.

Se også: Snød gammel rival igen

Usikkerhed
Det blev en meget nervøs start på kampen, da pigerne havde svært ved at styre spillet. Mange afleveringer løb derfor ud i ingenting. Der kom derfor ikke det flow i spillet, som var blevet efterspurgt.

Efter cirka ti minutters spilletid var indtrykket klart, at de nu forsøgte at spille bolden gennem kæderne. Det resulterede blandt andet i, at såvel Chantal Tshitumba fra Aars Skole samt værternes Laura Bach have et par gode forsøg, som endte på den forkerte side af målrammen.

Spillet havde fortsat en tendens til at blive afviklet på et for lille område, hvorfor der opstod en del klumpspil.

Som halvlegen skred frem satte gæsterne sig på mere af spillet. Blandt andet efter et frispark lige uden for værternes felt, hvor bolden havnede lige ved siden af den ene stolpe.

Umiddelbart herefter var det så igen Laura Bach, der også på et frispark var meget tæt på at bringe sit hold foran.

Josefine Søndergaard og holdkammerater i jubel efter scoring. Foto: Preben Krøldrup
Josefine Søndergaard og holdkammerater i jubel efter scoring. Foto: Preben Krøldrup

Se også: TV: Kørte sejren hjem

To hurtige
Emma Odgaard fra Aars Skole havde et enormt speed i fødderne, når hun først blev sendt afsted på det rette tidspunkt. Ellers arbejdede hun på venstre flanke, hvor hun sendte flere gode indlæg ind i feltet til sine medspillere.

Værterne fik en mulighed et par minutter senere, da det var Laura Bachs tur til at sende bolden forbi stolpen efter netop et hjørnespark.

I kampens 26. minut kom så kampens første scoring, da Josefine Søndergaard blev sendt i dybden og sikkert kunne sparke bolden ind bag den fremstormende keeper Sofie Overgaard.

Umiddelbart inden pausefløjtet kunne Chantal bringe sit hold foran med 2-0. Det skete efter en situation hvor Chantal i første omgang fik sit hovedstød afvist af værternes keeper. På riposten fra målmanden var Chantal meget sikker og sparkede herefter bolden ind i det tomme mål.

Der var mål i begge ender i kampen. Foto: Preben Krøldrup
Der var mål i begge ender i kampen. Foto: Preben Krøldrup

Se også: TV: Weinreich viste vejen

Pausesnak
- Fortsæt med at spille bolden ud på flankerne og slå herefter de giftige indlæg, som de har svært ved at dæmme op for. Vi sætter løbende reserverne ind, så alle får spilletid, lød det fra udeholdet i pausen.

Hos værterne var de ikke i tvivl:

- Såfremt kampen skulle ændre karakter, skal I have mere styr på afleveringerne.

- Fokusér nu på det, vi er gode til.

- Kæmp så videre, vi kan sagtens vende kampens resultat til vores fordel.

Aars Skole havde god grund til at være glade efter kampen. Foto: Preben Krøldrup
Aars Skole havde god grund til at være glade efter kampen. Foto: Preben Krøldrup

Se også: TV: Kronen på værket

Frem og tilbage
Anden halvleg blev indledt med et godt pres fra værterne, da såvel Laura Bach som Mille Dam havde gode forsøg efter gennemspillede angreb.

I det 7. minut lykkedes det hårde pres fra værterne så til fulde, da den fysisk stærke Laura Bach kæmpede sig igennem forsvaret og efterfølgende kunne placerede bolden i det lange hjørne helt uden chancer for keeperen. En fantastisk flot scoring til stor jubel for de mange tilskuere. Stillingen var herefter 1-2.

Spillede bølgede herefter frem og tilbage, hvor de to hold skiftedes til at vise den farlighed, de netop havde drøftet under pausesnakken.

Værternes Anine Kilschow og Chantal fra Aars Skole havde flere gode forsøg. Der blev virkelig tacklet igennem med henblik på at afgøre kampen til egen fordel. Desværre for værterne blev Laura Bach skadet og måtte derfor udgå af kampen, hvilket klart blev afgørende for det videre forløb.

Fem minutter før slutfløjtet bliver Emma Odgaard sendt af sted på flanken, hvor hun efterfølgende dribler ind i feltet og afslutter med at sende bolden ind i det lange hjørne uden for keeperens rækkevidde. En meget flot scoring af Emma.

Efter kampen var der naturligvis skuffelse at spore blandt hjemmeholdets spillere. De kunne dog konstatere, at de havde tabt til en bedre modstander på selve dagen.

Aars Skole er videre i Ekstra Bladet Skolefodbold efter 4-1.

Hør Laura Bach inden kampen: