TV: Stærkest på dagen

Tæt fight: Emma Odgaard og co. er videre til næste runde

Hårdt pres på Løgstør Skoles mål. Foto: Preben Krøldrup
Hårdt pres på Løgstør Skoles mål. Foto: Preben Krøldrup

Torsdagens opgør mellem Aars Skole og Løgstør Skole i tredje runde af Ekstra Bladet Skolefodbold blev afviklet på en kunstgræsbane i Aars. Se kampfakta her.

Begge skoler havde kun spillet en kamp i dette års turnering med vidt forskellige resultater til følge. Værterne havde eksempelvis vundet med 4-1 over Realskolen fra Aalestrup, mens Løgstør Skole måtte ofre alt, hvad de havde for at gå videre til næste runde.

Vanvittig kamp
Udeholdet fra Løgstør måtte nemlig kæmpe med næb og klør, før de sikrede sig en samlet sejr på 14-13 over Farsø Skole. Der skulle således sparkes hele 20 straffespark, inden keeper Nikoline Thomsen fra Løgstør Skole reddede det sidste spark, hvorefter Løgstør Skole netop kunne sendes videre til tredje runde

Pigerne fra de to skoler var meget opsatte på at komme i kamp igen, hvorfor vi spurgte et par repræsentanterne fra skolerne om, hvilke forventninger de havde til torsdagens match.

Først værternes Emma Odgaard, der udtalte:

- Vi har et godt sammenhold på holdet og kæmper meget for hinanden. Vi vil gerne nå længere end drengene, da de blev slået ud af turneringen i går. Vi glæder os meget til opbakningen fra hele skolen.

Klar til kamp. Foto: Preben Krøldrup
Klar til kamp. Foto: Preben Krøldrup

TV: Lukkede ned for målræven

Spændt debutant
Samtidig har holdet en debutant med fra 5. klasse i form af Frederikke Johnsen.

Frederikke udtalte, at hun glædede sig meget til at spille sammen de større elever. Frederikke har kun erfaring som fodboldspiller ud fra 8- mands kampe, hvorfor hun var spændt på, hvordan hun skulle håndtere offside-reglen som angriber.

Hos udeholdet fangede vi Lærke Kristensen, der udtalte:

-Vi tror på en god kamp med stor spænding og intensitet. Sammenholdet har klart hjulpet os videre til denne runde. Så skal vi for alt i verden undgå, at kampen kommer ud i straffespark ud fra det, vi oplevede sidste gang, sagde hun med henvisning til opgøret mod Farsø Skole, der som bekendt endte 14-13.

TV: Mødte overmagten

Pres fra start
Værterne lagde fra første fløjt et stort pres på gæsterne fra Løgstør Skole. Blandt andet fremtvang de flere hjørnespark, som hver gang var farlige. Den lynhurtige Chantal Tshitumba var eksempelvis rigtig god til at forudse udviklingen i spillet, hvilket forsvarsspilleren Sofie Randers fra Løgstør Skole var rigtig god til at dæmme op for.

Omkring det tiende minut formåede de blåblusede at presse spillet længere frem på banen, hvor Nikoline Thomsen fik sendt flere gode indlæg ind fra venstreflanken. Man fornemmede således klart, at den intense kamp kun ventede på, at de helt store målchancer skulle opstå.

Værternes Johanne Carøe ryddede glimrende op på midtbanen og iscenesatte flere gode angreb, der dog ikke resulterede i de ventede scoringer.

TV: Målræven Maxwell

Svingede taktstokken
På udeholdet fra Løgstør Skole fortsatte Maria Rasmussen sit flotte spil fra sidste kamp og viste således, hvordan der skal ryddes op, når der allermest er brug for det. Maria viste i øvrigt gennem hele kampen en imponerende vilje til at kæmpe for sit hold – netop de dyder, der gør det naturligt at bære anførerbindet.

Midt i halvlegen sendte Maria netop en dyb stikning af sted til Olivia Hauerslev på kanten af offside, men den store chance resulterede ikke i mål, da bolden sneg sig lige forbi roden af stolpen.

Der blev fortsat kæmpet rigtig godt, hvor de blåblusede atter måtte se et langskud fra Carola Palm snige sig forbi målet.

Værterne stod ikke tilbage for at vise målsøgende spil i denne periode af kampen.

Buldrede videre

Hul på bylden
Med 20 minutter spillet af første halvleg blev Emma Odgaard sendt af sted på højre flanke i høj fart. Emma driblede et par forsvarsspillere og lagde et hårdt og præcist spark ind i fødderne på Josefine Jørgensen, der resolut huggede bolden ind i det tomme mål, da keeper Nikoline Thomsen ikke kunne holde bolden. Dermed fortsatte Emma Odgaard sin målstime fra første kamp, hvor hun også kom på scoringstavlen.

Til øredøvende stor larm og jubel fra et talstærkt publikum kunne værterne hermed konstatere, at Aars Skole havde bragt sig foran med 1-0.

Umiddelbart herefter var der så i den anden ende af banen, der var pres på værternes mål. Det resulterede blandt andet i et par farlige hjørnespark fra Maria Rasmussen, men det sidste manglede, før bolden kunne sparkes ind over mållinjen.

Første halvleg ebbede langsomt ud, hvor der fortsat var stor kamp om at erobre overtaget på midtbanen. Værterne førte således med 1-0, da kampens dommer fløjtede til pause.

I pausen sagde de blåblusede fra Løgstør Skole følgende:

- Vi er fysisk stærkere, end de er. Det skal vi altså udnytte. Vi flytter nu Maria længere frem på banen for at styrke angrebsspillet.

Hårdt pres på udeholdets mål. Foto: Preben Krøldrup
Hårdt pres på udeholdets mål. Foto: Preben Krøldrup

Første sejr i fem år

Debutanten
Maria Rasmussens placering længere fremme på banen hos de blåblusede bevirkede netop, at angrebsspillet fik mere styrke, og det profilerede holdet klart på af i starten af anden halvleg. Udfordringen for holdet var så blot den, at Maria Rasmussen manglede længere tilbage på banen. Værternes hurtige Chantal fik derfor mere plads at boltre sig på, hvor hun netop viste sit gode blik for spillet. Dog uden det resulterede i flere scoringer.

Efter fem minutters spil i anden halvleg fik Frederikke Johnsen fra 5. klasse så sin debut på holdet. Frederikke blev budt velkommen af et højtlarmende publikum, der gav hende al den opbakning, hun have brug for.

Frederikkes manglende kendskab til offside-reglen, som hun nævnte inden kampen, blev hendes første aktion, da hun netop som frontangriber blev dømt offside.  Den letbenede Frederikke gjorde i øvrigt et rigtig godt indhop i den resterende del af kampen.

Omkring det tiende minut fornemmede man, at der var stillingskrig på de to hold, da de var meget opmærksomme på at holde deres defensive pligter. Dog formåede de blåblusede at sende et par farlige langskud af sted, uden det dog resulterede i scoringer.

Første mål i syv år

Cementerede sejren
Værterne levede klart på kontraspillet, hvilket netop resulterede i en scoring midt i halvlegen. Den lynhurtige Chantal blev sendt af sted på kanten, hvor hun formåede at kæmpe sig igennem et par modspillere. Efterfølgende lagde Chantal et hårdt og præcist spark bolden ind i fødderne på Emma Odgaard, der sparkede bolden ind bag keeper Nikoline Thomsen. Dermed stod den 2-0 til værterne, og Emma Odgaard fortsatte sin målstime.

Omkring det tyvende minut ændrede de blåblusede atter på taktikken og sendte flere spillere frem på banen for resultatmæssigt at komme ind i kampen igen. De største muligheder for at score mål kom atter efter flere farlige hjørnespark, men det sidste manglede.

Værternes debutant Frederikke Johnsen var lige ved at komme på scoringslisten, da de tilspillede sig en stor mulighed. Chantal sendte et hårdt skud mod målet, som Nikoline Thomsen fik pareret lige ud til Frederikke. Hun blev dog tacklet i absolut sidste sekund, så der kom ikke mere ud af den store mulighed.

Hård kamp i feltet. Foto: Preben Krøldrup
Hård kamp i feltet. Foto: Preben Krøldrup

Årets rekord: Sothinarayanasamy

Sikrede sig billetten
Den sidste store chance i kampen tilfaldt Maria Rasmussen fra Løgstør Skole, men bolden endte atter lige uden for mål rammen.

Da dommeren fløjtede kampen af, kunne Aars Skole således glæde sig over en sejr på 2-0. Dermed sikrede de sig billetten til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor de skal møde Havbakkeskolen Als.

Pigerne fra Løgstør Skole var naturligvis skuffede over, at de ikke kunne score på flere af de store muligheder, de til spillede sig. Dog kunne de glæde sig over, at der denne gang ikke skulle skydes 20 straffespark.

Aars Skole, der fejrer sejren. Foto: Preben Krøldrup
Aars Skole, der fejrer sejren. Foto: Preben Krøldrup
 

Se interviewet med Maria og Sofie efter kampen: