TV: Starten på begge halvlege blev afgørende

Kom for sent i gang: Det ene af holdene havde det meget svært i begyndelsen af kampen og lige efter pausen

Der var stort pres på Ferslevs mål efter kampstart. Foto: Preben Krøldrup
Der var stort pres på Ferslevs mål efter kampstart. Foto: Preben Krøldrup

I tredje runde i Ekstra Bladet Skolefodbold stod kampen mellem de to naboskoler Svenstrup og Ferslev. Drengene på de to hold kender således hinanden særdeles godt, da flere af dem til daglig spiller på samme U16 hold i Svenstrup.

Holdenes første kamp blev vundet uden de helt store problemer. Specielt Svenstrup Skoles store sejr over byens anden skole, Højvangskolen, på 8-1 havde givet drengene troen på, at de kunne nå langt i årets turnering.

Ferslev Skole kom videre til næste runde ved at slå Sct. Mariæ Skole fra Aalborg med 2-1.

Se kampfakta her.

Se også: Træner: Håber bare på to kampe

Se også: Vandt håneretten over tvilling

Stor optimisme før kampen
Vi talte inden kampen med et par profiler fra skolernes første kampe.

Den dobbelte målscorer fra den første kamp, Marcus Olsen, der også spiller på AaBs U16-elitehold udtalte:

- Det var specielt dejligt, at vi vandt over Højvangskolen her fra Svenstrup. At sejren så også blev så stor, gør jo ikke oplevelsen mindre. Jeg har i øvrigt selv gået på Ferslev Skole, så derfor ser jeg frem til at møde mine gamle klassekammerater. Jeg er sikker på, at vi vinder i dag.

Hør fra Marcus her:

Midtbanespilleren Jordan Jackson fra Ferslev Skole var også godt tilfreds med indsatsen hos sine medspillere i holdets første kamp, hvor de dog ifølge Jordan skulle have vundet større.

Jordan udtalte:

- Det er altid sjovt at spille skolekampe, hvor vi kender hinanden fra klubholdet. Vi ved godt, at Svenstrup også har spillere med i dag, der spiller på et højere niveau til daglig. Vi har dog lovet os selv at kæmpe det bedste, vi har lært. Så må vi se, om det er nok til at gå videre.

Hør fra Jordan her:

Med disse velmente ord var vi klar til at få kampen fløjtet i gang.

Pressede igennem
Kampen blev i øvrigt meget atypisk, da Svenstrup Skole formåede at presse Ferslev skole helt i bund i såvel starten af både første og anden halvleg. Her havde Ferslev-drengene mere end svært ved at få spillet presset over midterlinjen, men det skulle så senere vise sig netop at blive holdets varemærke.

Inden for de første 10 til 15 minutter styrede Svenstrup-drengene som sagt spillet stort set, som det passede dem. Det ene angreb efter det andet blev rullet frem over de to flanker, hvor Ferslev-drengene ikke fik sat de afgørende tacklinger ind. Træner Finn Christensen, Ferslev skole forsøgte på at råbe sine drenge op med budskabet om, at de netop skulle tættere på deres mand og så spille bolden hurtigere rundt på banen.

Det lykkedes bestemt ikke optimalt for Ferslev-drengene, hvorfor vi også kun ventede på den første Svenstrup-scoring. Den kom så i kampens femte minut, da Marcus Olsen sendte bolden i nettet med et flot langskud uden chance for Jonas Gosmer i Ferslev-målet.

Flere store chancer blev efterfølgende brændt på det skammeligste af Svenstrup-drengene. I det 14. minut opsnappede Marcus Olsen så bolden på midtbanen, hvorefter han i stor fart løb ned mod Ferslev-målet, hvor han med et drømmehug sendte bolden op i det ene målhjørne til stillingen 2-0.

Pludselig vendte det
Atter forsøgte træner Finn Christensen, Ferslev Skole at få noget gejst banket ind i sine spillere samt en opfordring til, at drengene altså bare skulle 'turde spille spillet'.

- Vis nu, at vi vil det her.

På uforklarlig vis ændrede kampen således karakter, hvor det nu var Ferslev, der overtog spillet på midtbanen. Omkring det 20. minut fik Julius Kazlauskas en bold i dybden, hvorefter han tog et par træk og sendte bolden helt op i krydset til stillingen 2-1. En utrolig flot scoring.

Ferslev overtog pludselig midtbanen. Foto: Preben Krøldrup
Ferslev overtog pludselig midtbanen. Foto: Preben Krøldrup

Bare to minutter senere ville en Svenstrup-spiller sparke en bold tilbage til sin målmand. Afleveringen blev dog for kort, hvorfor Rasmus Søgaard smuttede imellem og udlignede til 2-2. Spændingen var igen intakt, da Ferslev Skole havde formået at kæmpe sig tilbage i kampen.

De to hold så herefter hinanden an, hvor indtrykket klart var, at man gerne ville gå til pausen med det uafgjorte resultat, hvilket så også skete.

Træner Finn Christensen forsøgte atter i pausen på at få gjort sine spillere klar til anden halvlegs start, så det ikke skulle gå som i første halvleg. Svenstrup-drengene var derimod meget frustrerede over, at de havde lukket modstanderholdet ind i kampen ved at lade dem score de to mål.

- Kom så drenge, det er nu det gælder, var anfører Peter Bach-Svendsens sidste råb til sine medspillere.

Der var god opbakning til hjemmeholdet:

Historien gentog sig
Anden halvleg startede på nøjagtig samme vis som første halvleg, hvor Svenstrup klart satte sig på midtbanen og derfra fordelte spillet godt. Især Marcus Olsen havde flere gode indlæg fra højre flanke.

Allerede efter to minutter kunne Svenstrup-drengene så atter juble, da Sebastian Godsk udnyttede en fejl i Ferslev-forsvaret, hvorefter han havde let ved at score til 3-2.

Efter ca. otte minutters spil fik Svenstrup tilkendt et frispark lige uden for feltet, som Marcus Olsen sparkede. Keeper Jonas Gosmer kunne ikke holde det hårde skud, så riposten sprang ud til Jarmie Sørensen, der herefter kunne bringe sit hold foran med 4-2.

Som i første halvleg vendte spillet nu atter til Ferslevs fordel. Først havde Rasmus Søgaard et glimrende langskud, som overliggeren måtte klare, da målmand Kasper Valentin ikke kun nå skuddet.

En klassiker
I midten af anden halvleg kom der så atter spænding ind i opgøret, da Jonas Mortensen med et endnu flottere langskudsdrøn reducerede til 4-3.

Omkring det 20. minut fik Jordan Jackson fra Ferslev en gylden mulighed for at bringe balance i regnskabet, men målmand Kasper Valentin reddede sit hold, da han frygtløs dykkede ned i skuddet i det rette øjeblik. En fantastisk flot redning.

Som det så ofte sker i fodbold, når det ene hold er lige ved at skabe udligning, sker så det modsatte. Nicholas Arbarquesn fra Svenstrup lukkede og slukkede kampen ved at score til 5-3.

Efter kampen udtalte flere af spillerne fra Ferslev Skole, at de sad med en vis skuffelse i kroppen.

- Vi er dog tilfredse med indsatsen, da vi spillede mod et hold, der på papiret var stærkere end os.

Svenstrup-spillerne var naturligvis glade over sejren og venter spændt nu på, hvem den kommende modstander bliver.

Hør fra de anførere her: