Annonce:
Annonce:

TV: Storsejr sikrede kvartfinaleplads

Overfaldet: Nordre Skole satte sig på gæsterne fra start og sikrede guldet  

Hjemmeholdet havde meget at juble over i kredsfinalen. Hele fem kasser blev det til. Foto: Henrik Schou
Hjemmeholdet havde meget at juble over i kredsfinalen. Hele fem kasser blev det til. Foto: Henrik Schou
Annonce:

Så oprandt dagen, hvor kredsfinalen i Jylland Nord skulle afvikles mellem drengene fra Nordre Skole i Viborg og gæsterne fra Gistrup Skole lidt uden for Aalborg. Vejret viste sig fra sin absolut flotte side på denne efterårsdag med sol over kunstbanen lige ved siden af Nordre Skole, og som sådan var de ydre rammer for kampen noget nær perfekte.

Se kampfakta her.

TV: Elkær med ægte hattrick i kredsfinalen

Skulle starte forsigtigt
For hjemmeholdet var det holdets sjette kamp i turneringen, og de mødte frem med en samlet målscore i deres hidtidige fem kampe på 22 scorede mål, mens der var scoret syv mål hos dem. Gæsterne havde forud for kredsfinalen spillet seks kampe, og i disse havde drengene scoret 28 mål, mens de havde lukket fire mål ind i modsatte ende.

Før kampen fik vi en lille snak med Niels, som var træner for gæsterne:

Annonce:

- Vi går ind til kampen med en god følelse, Vi er blevet bedre efterhånden, som vi har spillet flere kampe. Ikke mindst på det fysiske synes jeg, vi har udviklet os, så vi i denne kamp står godt.

Hans trænerkollega Kewin hos hjemmeholdet manede til besindighed hos sine spillere:

- Vi skal starte stille og roligt. Vi skal ikke forcere eller løbe nogen risiko på egen banehalvdel. Først når vi kommer helt frem, skal der tages chancer. Ligeledes vil vi heller ikke have 'dumme' advarsler.

De mange tilskuere sørgede for en god stemning hele kampen igennem. Foto: Henrik Schou
De mange tilskuere sørgede for en god stemning hele kampen igennem. Foto: Henrik Schou

Galleri: Nordre Skole - Gistrup Skole

Lynhurtig kasse
At sige at hjemmeholdet startede stille og roligt ville være en sandhed med visse modifikationer, da vi blot skulle frem til knap tre minutter spillet, før den første scoring fra værterne var en realitet.

Fra højresiden spillede Jeppe Andersen bolden ind mod banens midte, hvor Frederik Elkær i en stort set umarkeret placering lidt uden for straffesparkfeltet modtog den. Han tog et par driblinger, inden han med et behersket og fladt skud sendte kuglen forbi en sagesløs Alexander Hansen i gæsternes mål.

Annonce:

Frederik Elkær skulle ikke bruge mange minutter i sin debut, før han var på måltavlen. Foto: Henrik Schou
Frederik Elkær skulle ikke bruge mange minutter i sin debut, før han var på måltavlen. Foto: Henrik Schou

Noget af en chokstart for drengene fra Gistrup, men de følgende minutter kom drengene dog lidt ind i kampen og fik tilkæmpet sig mere spil på banens midte. De kom dog som oftest ikke ret langt frem på modspillernes banehalvdel, før det løb ud i sandet for dem.

Lidt efter driblede Søren Pedersen fra hjemmeholdet frem i venstresiden og sendte bolden højt ind foran mål, hvor en spiller fra hjemmeholdet lige nåede højest og fik bolden headet ud af farezonen, og gæsterne slap her med skrækken.

Det gjorde udeholdet så ikke lidt senere, da Frederik Elkær her kunne score til 2-0. Et flot angreb, hvor Gustav Kankelborg i bagerste forsvarskæde spillede bolden frem til Oliver Henriksen, som stak den videre til en helt fri Frederik Elkær midt på modstandernes banehalvdel. Selvom et par forsvarere fra udeholdet halsede bagefter, kunne Frederik uden større problemer skyde bolden under en fremstormende målmand til scoring for hjemmeholdet.

- Vi kan godt lide at spille bolden ud i bredden til vores kanter med dybdebolde. Det er dem, jeg skal slå. Vi satser nemlig meget på dybdebolde, forklarede Gustav Kankelborg om holdets taktik.

Gustav Kankelborg tager også stor del i det offensive spil, selvom han spiller i midterforsvaret. Foto: Henrik Schou
Gustav Kankelborg tager også stor del i det offensive spil, selvom han spiller i midterforsvaret. Foto: Henrik Schou

TV: Står det rigtige sted

Annonce:

Stod langt tilbage
Drengene fra Gistrup var under hårdt pres, og måske dette var årsagen til, at de holdt mange spillere langt tilbage på banen. Det var i hvert fald en kendsgerning, at deres angribere havde meget svære vilkår, da de manglede støtte omkring sig.

Værterne kom da også til flere muligheder. På et indlæg fra venstresiden headede Abdul Hanan på mål, men Gistrups målmand fik pareret til hjørnespark. Et hjørnespark hvor bolden dansede på selve mållinjen, inden den blev ekspederet op ad banen.  

Udeholdet havde i denne periode af kampen en enkelt afslutning på et frispark midt på modstandernes banehalvdel, uden det dog førte til nogen reel chance.

Med omkring 20 minutter spillet var det uhyre tæt på endnu scoring fra hjemmeholdet, da Nicolai Holse fra venstre fløj sendte en høj bold ind foran modstandernes mål, men Abdul Hanan manglede lige et par centimeter i højden for at kunne nå den.

Helt generelt var værterne stærkt spillende på kanterne, og ikke mindst Søren Pedersen fodrede sine medspillere med mange indlæg fra fløjen.

Annonce:

TV: Anfører: Vi laver for mange fejl

Ægte hattrick før pausen
Er par minutter senere kunne Frederik Elkær fuldende sit hattrick, da han på banens midte ikke langt fra målet blev spillet helt fri af Abdul Hanan. Han udnyttede på flot vis chancen, da han med venstrebenet usvigelig sikkert sparkede kuglen i netter til føring på 3-0.

Tre styks på 22 minutter. Frederik Elkær kunne fejre et ægte hattrick i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Tre styks på 22 minutter. Frederik Elkær kunne fejre et ægte hattrick i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

I øvrigt var kampen Frederiks første i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Fire minutter før pausefløjt kunne hjemmeholdet så score til 4-0. Nicolai Holse sparkede hjørnespark i venstre side, og efter lidt klumpspil foran målet fik Abdul Hanan skubbet bolden den sidste meter over mållinjen. En scoring, som i øvrigt var Abduls syvende i turneringen.

En første halvleg hvor hjemmeholdet havde været klart toneangivende i så at sige alle spillets faser.

Annonce:

Med få minutter spillet af anden halvleg fik gæsterne fra Gistrup en mulighed, da Mads Hvilsom sparkede bolden ind foran mål, men William Dam manglede lige et skridt eller to i at kunne nå bolden.

I modsatte ende af banen fortsatte Søren Pedersen med at servere sukkerbolde fra kanten. Han fik virkelig meget plads af gæsterne. Denne gang med en aflevering til Abdul Hanan, men der manglede lige den sidste præcision i Abduls afslutning. Lidt senere havde Søren selv en afslutning fra venstresiden, men Alexander i udeholdets mål fik klaret.

- Jeg får mange gode bolde ude på kanten fra især Oliver. Så er det egentlig bare med at smække dem indover til Abdul eller Frederik, fortalte venstrekanten Søren Pedersen efter kampen.

Søren Pedersen spillede en god kamp for hjemmeholdet. Foto: Henrik Schou
Søren Pedersen spillede en god kamp for hjemmeholdet. Foto: Henrik Schou

Viborg Folkeblad var også på plads til kredsfinalen.

Lukkede og slukkede
Med knap et kvarter spillet af anden halvleg måtte Christian Hauge i værternes mål i aktion, og det var vel ret beset første gang, han blev udfordret. Gistrups William Dam afsluttede fra distancen, men Christian Hauge fik klaret skuddet.

Annonce:

Med knap 20 minutter spillet af anden halvleg kunne hjemmeholdet så yderligere udbygge føringen, da Jeppe Andersen her scorede til 5-0. Som så ofte før, sendte Søren Pedersen fra venstrekanten bolden ind foran mål, hvor Jeppe blot behøvede at sætte panden på bolden, inden den lå i målet.

Målet til 5-0 er en realitet. Foto: Henrik Schou
Målet til 5-0 er en realitet. Foto: Henrik Schou

Gæsterne fra Gistrup var i den grad presset i bund og havde nok at gøre med at få bolden ekspederet væk for så blot at måtte konstatere at starten til et nyt angreb fra værterne tog sin start.

Jeppe Andersen havde en flot afslutning fra højre side, og lidt senere var han uheldig med ikke at få bolden med sig i et gennembrud på midten.

Vi så igen Søren Pedersen prøve med et skud fra venstre side, men her sneg bolden sig akkurat lige forbi den fjerneste stolpe.

Kampens sidste gode mulighed havde den tredobbelte målscorer Frederik Elkær med et langskud, som Alexander Hansen i gæsternes mål flot fik pareret til hjørnespark.

Annonce:

Da slutfløjtet lød, var det således en flok jublende spillere fra Nordre Skole, der kunne fejre kredsmesterskabet med en sikker og aldeles fortjent sejr i en ganske underholdende kamp. En kamp, hvor drengene fra Gistrup aldrig nogensinde fik gang i det målsøgende spil, der ellers har kendetegnet dem og som har ført dem så langt frem i turneringen, som tilfældet er.

KAMPFAKTA:

Resultat:

Nordre Skole - Gistrup Skole, 5-0

Målscorere:

1-0: Frederik Elkær, Nordre Skole (3.)

2-0: Frederik Elkær, Nordre Skole (7.)

3-0: Frederik Elkær, Nordre Skole (22.)

4-0: Abdul Hanan, Nordre Skole (26.)

5-0: Jeppe Andersen, Nordre Skole (49.)

Prisvindere:

Fidusbamser:

Frederik Elkær, Nordre Skole
Mads Hvilsom, Gistrup Skole

Fairplayhåndklæde:

Celvin Jonsson, Gistrup Skole

Se ALLE de fede fotos fra kampen.

Stærk i opspillet
Hos hjemmeholdet fik Frederik Elkær med sine tre scoringer sat sit tydelige aftryk på kampen, men også Søren Pedersen på kanten skal med sine mange flotte indlæg fremhæves. I bagerste kæde sås Gustav Kankelborg som en sikker skanse, og Gustav var ofte også den spiller, hvor holdets opspil tog sin start.

Hos gæsterne fra Gistrup leverede Mads Hvilsom en flot indsats, og også en travl målmand Alexander Hansen gjorde det godt.

Efter kampen fik vi en snak med Gustav Kankelborg fra hjemmeholdet, hvor han fortalte lidt om sin rolle på holdet:

- Jeg skal støtte op omkring mine medspillere i det bagerste forsvar og lukke de huller, der opstår. I det fremadrettede spil skal jeg blandt andet fodre vores kantspillere med bolden. 

Også Søren Pedersen var godt tilfreds med sin og holdets præstation:

Annonce:

- Vi får skabt godt spil på kanterne, og blandt andet Oliver Henriksen på midten er rigtig god til at spille bolden i dybden til eksempelvis mig.

Hør fra Søren her:

Tak til de to hold for en ganske underholdende og målrig kamp.

Sådan gik finalerne i Odense

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: