TV: Super opbakning til kaptajnen

Styr på det: Alle samarbejder godt i bagkæden hos Karensmindeskolen

'Pandebåndet' (forrest) og Max Nysom (til højre) har et stærkt samarbejde. (Foto: Henrik Schou)
'Pandebåndet' (forrest) og Max Nysom (til højre) har et stærkt samarbejde. (Foto: Henrik Schou)

Karensmindeskolen spillede sig mandag i finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold, efter en tæt og spændende kamp mod Kolding Realskole. Gæsterne fra Nordjylland holdt nullet og scorede selv en enkelt pind, og så var sejren og finalepladsen en realitet.

Nyheder Galleri: Kolding Realskole - Karensmindeskolen

Under pres til sidst
Men det var ikke bare "a walk in the park" for Karensminde-drengene at køre sejren hjem. Det var et dygtigt forsvar og en arbejdssejr.

Casper Dyrholm, også kaldet 'Pandebåndet', gik forrest, men ved sin side havde han Max Nysom, som også leverede en rigtig flot præstation i det centrale forsvar. Max fortæller at han og holdkammeraterne kom under pres til sidst, og at de måske var lidt heldige med ikke at få et mål imod.

- Vi havde talt om at vi skulle trække os lidt tilbage, hvis vi kom foran. Vi var rimelig sikre på støtten i og omkring forsvaret. Vi havde rimelig godt styr på det, men de smed rigtig mange folk frem til sidst, blandt andet deres anfører, som var rigtig dygtig. De var også lidt uheldige med ikke at score, for de havde to kæmpechancer.

Max Nysom kunne ånde lettet op, da 'Jordbærhjelmen' brændte en stor chance. (Foto: Henrik Schou)
Max Nysom kunne ånde lettet op, da 'Jordbærhjelmen' brændte en stor chance. (Foto: Henrik Schou)

Casper 'Pandebåndet' Dyrholm takker de medrejsende tilskuere fra Karensmindeskolen efter sejren i semifinalen. (Foto: Henrik Schou) Jyllandnord TV: 'Pandebåndet' fightede sig i finalen

Godt samarbejde i bagerste kæde
Max har et godt samarbejde med 'Pandebåndet' i forsvaret. De har en god forståelse for hinanden og nyder at spille sammen.

- Vi går i samme klasse og har spillet fodbold sammen længe, selvom jeg ikke selv spiller mere. Vi har et rigtig godt samarbejde og en god forståelse for hinanden, fortæller Max.

De supplerer hinanden godt i det centrale forsvar, hvor de hver især har spidskompetencer. Casper fortæller blandt andet, at Max er rigtig god til at placere sig og læse spillet. Max nyder samspillet.

- Casper er lidt større end mig, så han går frem og tager nærkampene. Når han så går frem, trækker vores backs ind. Så det har vi rimelig meget styr på. Vi har trænet det rigtig meget og jeg føler mig helt tryg ved det.

- Vi ved også, at vores målmand Nicolai kommer ud. Alle er gode til at lytte til hinanden og det er en af vores store styrker. Vi har et godt kollektiv.

Om kollektivet og den stærke bagkæde rækker helt til guldmedaljer, får vi svar på når finalen spilles torsdag 28. april i Odense.

Se også Max' reaktion på at være i finalen: