TV: Taktikken gav plads i kredsfinalen

Effektivt: Højt pres blev afgørende

Hjørring Private Realskole kunne efter kampen juble over, at de er videre til kredsfinalen. Foto: Preben Krøldrup
Hjørring Private Realskole kunne efter kampen juble over, at de er videre til kredsfinalen. Foto: Preben Krøldrup

Kampen i pigernes kredssemifinale i Jylland Nord i årets udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold stod mellem Hjørring Private Realskole og Gl. Hasseris Skole. Se kampfakta her.

Første kredsfinalist fundet

Havde spillet tætte kampe
Historikken fortalte, at hvert hold havde spillet to meget tætte kampe og vundet stort i de to andre, hvorfor der var en stor forventning om, at denne match kunne blive meget intens.

Hos værterne fra Hjørring består holdet udelukkende af spillere, der til daglig huserer på Fortuna Hjørrings U16-hold, hvorimod udeholdet har relation til U16-holdet i Aalborg KFUM.

Set ud fra de tidligere afviklede kamp i årets turnering har værterne en bred vifte af spillere, der kan score mål. Hele ni spillere har bidraget til de 26 scoringer, holdet tidligere har scoret.

Hos udeholdet er der derimod kun tale om 4 spillere, der med 25 scoringer har fundet vej til netmaskerne. Her har midtbanespilleren Nicoline Kristensen med hele 13 scoringer blandt andet vist, at hun altså godt ved, hvordan man skal omsætte chancerne til scoringer.

I den anledning forsøgte vi at indhente nogle oplysninger om, hvilke forventninger spillerne havde til den spændende kamp.

Først værternes solide keeper Mathilde Vestergaard:

- Vi har en rigtig god forståelse for hinanden fra klubholdet, så skal vi lukke topscoreren ned fra udeholdet. Hun er stærk. Det bliver uden tvivl en tæt kamp, hvor fysikken bliver afgørende for, hvem der vinder.

Efterfølgende fangede vi angrebsspilleren fra udeholdet Caroline Bach, der i denne anledning var flyttet ned i forsvaret

- Sammenholdet har bragt os så langt frem i turneringen. Vi giver aldrig op, hvor vi altid forsøger på at hjælpe hinanden. Vi håber alle på, at topscorer Nicoline Kristensen igen scorer hattrick som sidste gang, vi spillede, sagde Caroline Bach altså.

Der var chancer i begge ender i opgøret. Foto: Preben Krøldrup
Der var chancer i begge ender i opgøret. Foto: Preben Krøldrup

TV: Lige ved og næsten

Intensitet fra start
Værternes mange supportere havde indtaget deres pladser rundt om kunstgræsbanen, hvorfor dommeren kunne sætte kampen i gang.

Allerede fra første fløjt fornemmede man, at pigerne godt vidste, hvad der stod på spil. Allerede i første minut havde værternes Clara Andersen et langskud, der susede lige forbi stolpen. De hvid-blusedes Julia Buus benyttede samme opskrift et par minutter senere med samme resultat. Som forudset blev fysikken netop det tema, der blev det gennemgående træk for kampen, da der virkelig blev tacklet igennem og kæmpet om hver bold.

Værterne havde enorm stor fokus på venstre kantspiller Nicoline Kristensen fra Gl. Hasseris Skole, da de pakkede hende godt ind.

Dog ikke så meget at der ikke var plads til at angribe i den modsatte ende. Det skule vise sig at være en rigtig god ide, da Clara Andersen pludselig opsnappede en løs bold uden for straffesparksfeltet. Clara tog et par hurtige træk, hvorefter hun fyrede kanonen af med en styrke, så bolden havnede i nettet bag en chanceløs keeper Andrea Bagger til stor jubel for de mange fans. Hjørring Private Realskole havde således bragt sig foran med 1-0.

I det 10. minut forsøgte Nicoline Kristensen så at anvende værternes medicin på samme måde, da hun i stor fart fik frit løb mod værternes mål. Keeper Mathilde Vestergaard læste spillet rigtig godt og kastede sig frygtløs ned i skuddet og reddede den store mulighed. Rigtig flotte aktioner af begge piger, med da Mathilde blev liggende i græsset, var der bange anelser for, om hun kunne fortsætte. Efter nogen tid kunne kampen dog sættes i gang igen.

Hjemmeholdet lagde et højt pres på gæsterne, og derfor måtte de oftest sparke bolden ud af egen zone. Foto: Preben Krøldrup
Hjemmeholdet lagde et højt pres på gæsterne, og derfor måtte de oftest sparke bolden ud af egen zone. Foto: Preben Krøldrup

Kæmpede til det sidste

Kamp på midtbanen
Omkring midten af halvlegen fornemmede man, at pigerne havde svært ved at bruge hele banens bredde, da der opstod en del klumpspil henover midtbanen. Her lå både Nicoline Kristensen og værternes lynhurtige Helene Lund, der også går til atletik, på lur efter at samle de løse bolde op, der netop kunne give dem gode scoringsmuligheder. Det lykkedes dog ikke i første omgang.

De hvidblusede forsøgte sig også med nogle langskud. Her var det især Julia Buus og Nicoline Kristensen, der forsøgte sig. Værternes keeper Mathilde Vestergaard var dog hver gang klar, hvor hun afmonterede skuddene.

Værternes hurtige Helene Lund viste med ca. fem minutter tilbage af halvlegen, at hun har et speed i fødderne udover det sædvanlige. Helene blev sendt af sted på højre flanke af Smilla Christiansen, hvor hun netop spurtede fra sine direkte markeringer. Da keeperen gik ud mod hende, formåede Helene fra en meget spids vinkel at sende bolden ind i det tomme mål. Hjørring Privatskole Realskole havde herefter bragt sig foran med 2-0.

Den fysisk stærke midtbanespiller Smilla Christiansen var i øvrigt rigtig god til at fordele spillet og rydde op, når der var allermest var brug for det.

TV: Ingen slinger i valsen

Forsøgte uden held
Udeholdet forsøgte atter at komme tilbage i kampen i de sidste minutter af halvlegen, hvor de også kom frem til et par gode scoringsmuligheder. Udfordringen for holdet var blot den, at de ikke kunne score på de muligheder, de til spillede sig.

Pausesnakken hos værterne gik på, at holdets træner Tobias var meget tilfreds med, hvad han havde set i første halvleg.

- Vi spiller meget disciplineret. Taktikken virker perfekt. Vi skal bare fortsætte i samme spor.

Hos udeholdet ville holdets  træner Mikkel gerne have midtbanen længere frem på banen.

- Vi skal satse alt uden at åbne ladeporten bagude. Skyd udefra, når muligheden byder sig, lød det fra gæsternes træner.

Gl. Hasseris Skole indledte anden halvleg netop ud fra devisen om, at de hurtigt skulle have en scoring. Midtbanespilleren Caroline Dahl kæmpede forbilledligt for sit hold, hvor hun nu netop forsøgte på at bringe bolden frem til topscorer Nicoline Kristensen. Nicoline havde det dog fortsat svært, da de to forsvarsspillere Emma Ketilssons og Maria Storgaard matchede hende fysisk, hvorfor Nicoline ikke kom frem til de helt store åbne muligheder.

Omkring det tiende minut kombinerede værternes Katrine Panum og Helene Lund sig godt igennem henover midtbanen, hvilket resulterede i en meget stor scoringsmulighed. Helene blev dog netop tacklet i sidste øjeblik, da Martine Borrisholdt satte sin glidende tackling ind i det rette øjeblik.

Hjørrings Helene Lund er lynhurtig og går til atletik i fritiden. Hun var en evig trussel i opgøret. Foto: Preben Krøldrup
Hjørrings Helene Lund er lynhurtig og går til atletik i fritiden. Hun var en evig trussel i opgøret. Foto: Preben Krøldrup

TV: Uden chance

Misbrugte chancerne
Midt i halvlegen blev udeholdet tilkendt et frispark ude i venstre side lidt uden for feltet. Sinne Buus trykkede kanonen af, men atter var keeper Mathilde Vestergaard sit hold en god sidste skanse.

Gl. Hasseris Skole ændrede med et kvarter tilbage af kampen på det taktiske oplæg. Nicoline Kristensen skulle fordele spillet fra midtbanen til blandt andet Julia Buus, men det gav ikke det ønskede resultat.

Værterne kørte stille og rolig bolden rundt i egne rækker, hvilket de var rigtig gode til, hvorefter de praktiserede kontraspillet rigtig godt. Det kom der en række farlige hjørnespark ud af, som vi nærmede os kampens afslutning.

Værternes Smilla Hundevadt kæmpede rigtig flot for sit hold, da hun udførte et stort defensivt arbejde samtidig med, at hun var meget spilstyrende på midtbanen.

TV: Topscorer blev afgørende

Holdt stand trods pres
Man fornemmede som udenforstående, at værterne med ca. fem minutter tilbage af kampen kunne holde hele vejen hjem. Gl. Hasseris Skole gav dog aldrig op. Tættest på en reducering kom vi et par minutter før slutfløjtet, da Caroline Dahl sendte et flot langskud af sted, som Mathilde Vestergaard atter pillede ned. 

Da dommeren fløjtede af, kunne Hjørring Private Realskole således glæde sig over, at holdet havde vundet med 2-0. Kredsfinalen spilles mandag den 5. november, hvor enten Havbakkeskolen, Als eller Rosendalskolen, Hobro venter.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Hjørring Private Realskole - Gl. Hasseris Skole, 2-0

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Ida Stephansen, Hjørring Private Realskole
Julie Dissing, Gl. Hasseris Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Caroline Sørensen, Gl. Hasseris Skole


Skuffelsen var naturlig stor hos pigerne fra Gl. Hasseris Skole. De måtte dog erkende, at værternes sejr var fortjent, da de ikke selv formåede at score på deres chancer. Det havde været en stor oplevelse at være med i årets udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Hjørring Private Realskoles vej til kredsfinalen

18. september: Hirtshals Skole - Hjørring Private Realskole 0-14

25. september: Hjørring Private Realskole - Vrå Skole 1 1-0

2. oktober: Privatskolen i Frederikshavn - Hjørring Private Realskole 0-8

25. oktober: Sæbygårdskolen - Hjørring Private Realskole 2-3

31. oktober: Hjørring Private Realskole - Gl. Hasseris Skole 2-0


Snuppede to og gik videre

Hør hvad Josefine Mølgaard fra Hjørring Private Realskole sagde efter kampen: