TV: Topscorer blev afgørende

Utrolig målnæse: Jakob Gaardsøe viste endnu en gang, hvorfor han er drengenes topscorer

Jakob Gaardsøe har udbygget sin føring på drengenes topscorerliste og har nu scoret 16 mål. Foto: Preben Krøldrup
Jakob Gaardsøe har udbygget sin føring på drengenes topscorerliste og har nu scoret 16 mål. Foto: Preben Krøldrup

Gistrup stadion dannede tirsdag rammerne for en meget vigtig kamp i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold. Drengene fra Gistrup Skole tog imod Gug Skole i kampen om at komme i kredssemifinalen i Jylland Nord.

Før denne kamp havde værterne en målscore på 14-0 og havde dermed ikke lukket et eneste mål ind. Keeper Thomas Høyer havde tænkt sig fortsat at holde nullet, selvom Gug Skole havde en særdeles farlig spiller med i front i skikkelse af Jakob Gaardsøe. Jakob har i de seneste uger ligget nummer et på drengenes topscorerliste og havde før denne kamp scoret 15 mål.

Thomas udtalte i den anledning:

- Det bliver uden tvivl vores sværeste kamp. Jeg vil fortsat forsøge på at gribe ind i spillet på de rette tidspunkter. Så vil jeg også dirigere med mine gode forsvarsspillere, så Jakob Gårdsøe netop ikke får mulighed for at komme på skudhold.

Se kampfakta her.

TV: Begrænsede det ventede nederlag

Drengenes topscorer
Holdets træner gennem de seneste fem sæsoner Niels Kristensen kunne berette om, at årets hold er det hold, der vil det allermest i forhold til tidligere år.

På udeholdet befinder Jakob Gaardsøe sig netop som en giftig frontangriber, da Jakob er denne sæsons topscorer med halvdelen af de 30 kasser, hans hold har scoret.

I den anledning udtalte Jakob, hvorfor det går så godt for både ham og holdet:

- Som spiller på U17-eliteholdet i AaB er jeg vant til navigere, når der er pres på.

- Her på skoleholdet er vores træner Jacob god til at lægge en game-plan for, hvordan vi skal håndtere kampene.

- Så har jeg rigtig gode medspillere på midtbanen, der er gode til at fodre mig med afleveringer på de rette tidspunkter, hvor jeg så kun skal sparke bolden ind i kassen.

Jakob scorede hele ni mål i holdets første kamp mod Mellervangskolen.

Thomas Høyer og hjemmeholdet havde ikke lukket et eneste mål ind før kampen. Foto: Preben Krøldrup
Thomas Høyer og hjemmeholdet havde ikke lukket et eneste mål ind før kampen. Foto: Preben Krøldrup

TV: Et mål var nok

Lukkede ned
Værterne kom bedst fra start, da de havde fordel af den kraftige vind. Her var det især Mick Hommelgaard og Marcus Thomsen, der viste glimrende kvaliteter. De kunne kombinere sig igennem på midtbanen og dermed momentvis komme frem til nogle gode muligheder.

I andre situationer lykkedes det også at få kanterne med, så indlæggene herfra netop blev farlige. Her var keeper Danijel Grgic sit hold en sidste god skanse, hver gang der var optræk til farlige situationer.

Det er ikke den første kamp, hvor Danijel har stået godt i målet. I kampen mod Vester Mariendal Skole leverede han nemlig også flere flotte redninger.

Værternes to midtbanespillere Johan Andreassen og anfører Christian Rosenbeck ryddede rigtig godt op og holdt dermed modstanderne væk fra de helt store scoringsmuligheder.

Gug Skole havde valgt at starte kampen lidt afventende. De håbede på, at Jakob Gaardsøe via sin fremragende målnæse kunne fange nogle løse bolde og så slå til, når mulighederne bød sig.

Jakob havde det imidlertid svært, da værternes to midterforsvarer Emil Jensen og Rasmus Jensen på fremragende vis netop formåede at få lukket Gaardsøe ned.

TV: Var bare bedre

Ventede på scoringen
Midt i halvlegen opstod så den længe ventede mulighed, hvor Jakob fik en friløber. Keeper Thomas Høyer holdt dog sit løfte om at holde buret rent i dette tilfælde, da han stormede ud af sit mål og fik afvæbnet den store mulighed.

De mange tilskuere fornemmede klart den intense stemning, der var inden på banen. Ingen af de to hold ville tabe den vigtige kamp.

Der blev virkelig tacklet igennem og fightet på en måde, som netop viste, hvordan Ekstra Bladet Skolefodbold skal spilles.

Alle ventede således fortsat på den første scoring.

Da det var svært at spille sig frem til de helt store muligheder, forsøgte flere spillere sig med skud udefra. Blandt andet efter et godt gennemspillet angreb til værterne, hvor Christian Rosenbeck havde sendt Asger Simonsen af sted i dybden.

Efter et par træk huggede Asger til bolden et stykke uden for feltet. Atter var Danijel på sin plads og reddede den gode mulighed.

Der var god opbakning på sidelinjen. Foto: Preben Krøldrup
Der var god opbakning på sidelinjen. Foto: Preben Krøldrup

TV: Trak fra til sidst

Hjemmeholdet jublede
Værterne havde fortsat held med at pakke Jakob ind, så han ikke kom til de store muligheder.

Med cirka otte minutter tilbage af halvlegen, så vi endda også Gaardsøe udføre defensive pligter for sit hold.

Med et par minutter tilbage af halvlegen fik de mange supportere fra hjemmeholdet virkelig noget at juble over.

Den hurtige og driblestærke Mick Hommelgaard blev sendt af sted i dybden på det helt rigtige tidspunkt. Mick spurtede herefter fra sine markeringsspillere og sendte bolden ind i det lange hjørne helt uden chance for keeper Danijel. Gistrup Skole havde dermed bragt sig foran med 1-0.

Lige inden pausefløjtet nåede Asger Simonsen også at teste gæsternes keeper på et giftigt langskud, men denne gang reddede Danijel den store chance ved at slå bolden ud til hjørnespark.

Pausestillingen blev derfor 1-0 til Gistrup Skole.

Kneben sejr i hektisk affære

Troede på sejr
Hos værterne var træner Niels Kristensen meget tilfreds med det, han havde set i første halvleg:

- I skal fortsætte med at kæmpe, som I gør nu. Hold fortsat markeringerne, så de ikke får plads til at kombinere sig igennem forsvaret. Sæt gerne mere lyd på.

Gug Skoles træner Jacob kunne fortælle:

- Vi har klart det bedste hold og kan sagtens matche dem på alle parametre. Vi ændrer taktikken til 4-4-2.

Der var således lagt op til en meget spændende anden halvleg.

Allerede efter et par minutters spil blev Anders Broe fra Gug Skole sendt af sted på venstre flanke. Anders fik afsluttet rigtig flot, hvor Thomas Høyer fik viftet det farlige indlæg ud til hjørnespark.

Værterne havde ved alle dødboldsituationer utrolig stor fokus på Jakob Gaardsøe, som fortsat blev pakket ind.

Gæsterne troede stadig på sejren i pausen. Foto: Preben Krøldrup
Gæsterne troede stadig på sejren i pausen. Foto: Preben Krøldrup

TV: Trodsede modvind

Jakob på pletten
I anden halvlegs femte minut opstod så samme situation igen, hvor Gug Skole havde tilkæmpet sig et hjørnespark.

Alle havde fokus på topscorer Jacob Gaardsøe. Men ingen havde observeret, at forsvarsspilleren Jonas Mouritsen var listet med frem i angrebet. Han hoppede højt og pandede bolden ind i krogen helt uden chance for Thomas Høyer. Et fantastisk kraftfuldt hovedstød fra Jonas havde hermed bragt balance i regnskabet, så stillingen nu var 1-1.

Nu fornemmede man, at der opstod stillingskrig mellem de to hold. Ingen af holdene ønskede at komme bagud med en pind.

Omkring midten af anden halvleg havde værterne igen fået overtaget på midtbanen, hvor de rullede flere gode angreb frem af posen. Dog uden, at der kom scoringer ud af det.

Som så mange gange før i denne sæson blev Jakob Gaardsøe utrolig vigtig for sit hold.

Med cirka ti minutter tilbage af halvlegen blev han sendt af sted i dybden. Denne gang lykkedes det for Jakob at sætte sine markeringer af, hvor han efterfølgende sendte bolden ind i det lange hjørne. Gug Skole førte hermed 2-1.

Jonas Mouritsen udlignede på et flot hovedstød. Foto: Preben Krøldrup
Jonas Mouritsen udlignede på et flot hovedstød. Foto: Preben Krøldrup

Så sig ikke tilbage

Kæmpede til det sidste
Gistrup Skole kastede nu alt frem for at komme ind i kampen igen. Det blev således en meget intens afslutning, hvor værterne tilspillede sig flere gode muligheder for at score.

Flere af disse blev afværget af keeper Danijel. Der kom også flere farlige hjørnespark ud af det voldsomme pres, men uden at holdet fik scoret.

Værternes Noah Thomsen sendte et projektil afsted et par minutter før slutfløjtet, som atter blev reddet til hjørnespark.

I overtiden kom Asger Thomsen få millimeter for sent til et indlæg, som kunne have bragt holdet ud i straffesparkskonkurrence.

Da dommeren fløjtede af, var stillingen fortsat 2-1 til Gug Skole, som dermed er klar til kredssemifinalen i Jylland Nord mod Hjørring Private Realskole.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Gistrup Skole - Gug Skole, 1-2

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Asger Simonsen, Gistrup Skole
Jonas Mouritsen, Gug Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Johan Andreassen, Gistrup Skole

Skuffelsen var naturligvis stor hos værterne. Set med neutrale briller kunne de lige så vel have fortjent sejren. Men topscorer Jakob Gaardsøe viste atter, hvorfor han netop er er så vigtig for sit hold

Hør fra målmand Danijel efter kampen her: