TV: Trodsede modvind

Målfest: Der blev scoret masser af mål i kampen

Det var en travl kamp for hjemmeholdets keeper. Foto: Preben Krøldrup
Det var en travl kamp for hjemmeholdets keeper. Foto: Preben Krøldrup

Der var dømt dobbeltopgør på Svenstrup Stadion, hvor Svenstrup Skole og Gistrup Skole afviklede deres første kamp i Ekstra Bladet Skolefodbold. Pigerne fra de to skoler indledte showet.

Inden kick-off fortalte værternes anfører Mathilde Mortensen, hvilke forventninger hun havde til opgøret:

- Jeg er desværre den eneste på holdet, der til dagligt spiller i en klub.

- Vi er også vidende om, at Gistrup Skole har et meget homogent hold, så vi kommer uden tvivl under et hårdt pres fra start af.

- Vi har dog sagt til os selv, at vi alle vil yde en rigtig god indsats, da vi har glædet os meget til kampen, sluttede hun.

Se kampfakta her.

Se også: Fejlene kostede dyrt

Vind var afgørende
Den kraftige vind medførte, at Gistrup Skole lagde et voldsomt pres på værternes mål. Det resulterede i flere hjørnespark, som alle var farlige.

I kampens femte minut var der atter dømt hjørnespark til gæsterne. Et perfekt indlæg faldt ned midt i værternes felt, hvor Nicoline Zimmer resolut sendte bolden ind bag en chanceløs keeper i værternes mål. Gistrup Skole havde dermed bragt sig foran med 1-0.

Det skulle vise sig, at det ikke blev den eneste scoring. Udeholdet formåede at fastholde sit store pres på værterne, da de klart havde overtaget på midtbanen. Josephine Birk fik i den anledning flere gode indlæg serveret i dybden.

I halvlegens 16. og 20. minut fik såvel Thea Poulsen som Josephine Birk serveret et par glimrende stikninger, som de behandlede efter bedste fortjeneste, da de ganske enkelt spurtede fra modstanderne og scorede. Stillingen var herefter 3-0 til Gistrup Skole.

I forbindelse med den sidste scoring blev værternes keeper Sarah Thiemer skadet og måtte derfor lade sig udskifte. Det var ikke lige det, værterne havde brug for i en smal trup.

Værterne med et angreb. Foto: Preben Krøldrup
Værterne med et angreb. Foto: Preben Krøldrup

Se også: TV: Revanchen udeblev

Trak fra
Gistrup Skole var fortsat spilstyrende i den resterende del af første halvleg, hvor værterne dog kæmpede ufortrødent videre. Det lykkedes ikke for nogen af holdene at score yderligere, hvorfor pausestillingen blev 3-0 til Gistrup Skole.

Hos værterne i pausen var budskabet:

- I skal fortsætte med at kæmpe videre. Nu får i den kraftige vind i ryggen, så skyd udefra, hvis det er muligt.

Gistrup Skole havde valgt at sætte værterne under et voldsomt pres allerede fra halvlegens start. Det resulterede i en scoring allerede i det femte minut, da Emma Davids fulgte en bold op, som keeperen ikke kunne holde. Hermed førte Gistrup Skole nu med 4-0.

Dagens prisvindere. Foto: Preben Krøldrup
Dagens prisvindere. Foto: Preben Krøldrup

Samme mønster fortsatte i de næste minutter, da værterne ikke formåede at få det optimale udbytte ud af den kraftige vind. Det skyldes ikke mindst, at udeholdet formåede at fastholde trykket på midtbanen og derfra sende bolden videre til deres kanter.

Det resulterede i tre scoringer mere. Først ved Julie Mandrup samt Johanne Westmark, inden Julie atter kunne score kampens sidste mål. Hermed kunne Gistrup Skole rejse hjem med en sejr på 7-0.

Hør tvillingerne Emilie og Julie fra udeholdet inden kampen her: