Annonce:
Annonce:

TV: Udnyttede overtaget

Lossede løs: Mikkel Høj var kampens bedste i rodet kvartfinale

Mikkel Høj leverede en fremragende præstation i kvartfinalen og var banens bedste. Foto: Henrik Schou
Mikkel Høj leverede en fremragende præstation i kvartfinalen og var banens bedste. Foto: Henrik Schou
Annonce:

Det var drengenes tur til at sparke gang i kvartfinalerne med kampen imellem Hovedgård Skole og Nibe Skole. I ZOOM-artiklen kort før kampen var der en tydelig favorit at aflæse. Hele 74 procent havde stemt på Hovedgård Skole, mens kun 26 procent havde stemt på Nibe Skole.

Se kampfakta her.

TV: Anfører udgik i smertehelvede

Gæsterne satte sig på det
Men i kampens indledning var det diametralt modsat. For Nibe satte sig tungt på opgøret i starten. Nibes 3-5-2 formation var overlegen i forhold til hjemmeholdets 4-1-4-1 taktik.

Efter de første to minutter havde udeholdet haft to giftige indlæg i feltet, hvor Hovedgård-forsvaret med nød og næppe fik clearet ud af farezonen.

Annonce:

Udover den store boldbesiddelse var Nibe også stærkere i duellerne, og det strålede ud af spillerne, at de ikke ville afgive en eneste meter. Der var enorm tænding og høj intensitet, men de store chancer udeblev i første halvdel af kampen.

Dog skal nævnes, at det blev ved lige ved og næsten for de to holds angribere. Den enlige angriber hos hjemmeholdet, Caspar Christensen, fik sig næsten slidt igennem, men blev tacklet lige før afslutningen. Caspar var med sine 160 cm klart underlegen kontra de garderbrede centerforsvarere fra Nibe.

I den anden ende var det lige sådan. Oscar Strand, den mest fysiske af de to angribere fra Nordjylland og Anders Studsgaard, som var den lille og hurtige, var også kun sporadisk lige ved og næsten.

Galleri: Hovedgård Skole - Nibe Skole

Sparker langt
Intensiteten varede ved, og udeholdet veg ikke fra deres taktik med at pumpe bolde efter Oscar og den lille hurtige Anders. Forunderligt at det kan blive ved med at holde med sådan en destruerende spillestil. Nibe besidder egentligt en del habile boldspillere på midtbanen, men de kommer ikke til sin ret, for boldene flyver omkring ørene på dem langs banen.

Annonce:

Anders Studsgaard forklarede efter kampen om taktikken med at sparke langt:

- Jeg syntes faktisk godt, vi kunne havde gjort det lidt mere i første halvleg. Vi havde ikke så meget at arbejde med deroppe, men i anden halvleg efter vi havde scoret skulle vi bare sparke den op, for de var et godt hold. Og så skulle vi bare pakke os, efter vi kom foran, så det er fint.

Det er sigende, at de to største profiler på udeholdet er dem med den bedste sparketeknik.

Mikkel Høj og Simon Meling kan nemlig losse. Simon med højre og Mikkel med venstrebenet. Så også på den facon komplimenterer de hinanden yderst flot. Mikkel Høj har godt blik for sin anfører. Når Simon er med fremme, hvilket sker ret ofte, så bakker Mikkel af bagude og omvendt.

Simon Meling (th.) med fuld fokus. Foto: Henrik Schou
Simon Meling (th.) med fuld fokus. Foto: Henrik Schou

TV: Hoften gjorde udslaget

Annonce:

Måtte ud for første gang
Som første halvleg skred frem, kom hjemmeholdet mere med i kampen. Dette skete grundet en skade hos profilen og udeholdets store stjerne og oprindelige anfører, Simon Meling.

Første gang Meling forlod banen var, da han skulle have smidt et støttebind omkring knæet. Han havde fået et brandsår fra en tidligere kamp på kunstgræs, som han havde pakket ind, men som åbenlyst generede ham de første 10-12 minutter.

Simon Melings knæ var udstyret med et ret solidt brandsår. Foto: Henrik Schou
Simon Melings knæ var udstyret med et ret solidt brandsår. Foto: Henrik Schou

Da han udgik for at få bindet af knæet, ændrede Nibe-holdet formation til 4-4-2. Og det var ikke den eneste ændring, for anførerbindet strøg over på Oscar Strands overarm. Så nu var det altså viceanføreren, der skulle trække læsset.

Savnet af Simon var udtalt, selvom firbackkæden fungerede nogenlunde. Simon kom ind igen efter fire minutter udenfor og da han løb på banen, skete det, der bare ikke måtte ske for gæsterne. Simon blev ramt af en fibersprængning og kunne kun spille de næste par minutter, inden han måtte lade sig udskifte.

Nibe Skole klar til semifinalen

Annonce:

Total kaos i pausen
Denne gang fik han behandling af en forælder fra Nibe, men det blev aldrig helt godt. Han kom ind igen i slutningen af første halvleg og humpede rundt. Det var tydeligt, at han ikke kunne løbe, men Hovedgård Skole formåede ikke at udnyttede situationen. Derfor stod der stadig 0-0 ved pausen.

Trods spilovertaget burde Hovedgård havde smidt en ekstra angriber op, som ville kunne tage duellerne med en humpende Simon og derved med stor sandsynlighed havde været tættere på en føring.

I pausen herskede total kaos i gæsternes lejr. Den ene foreslog noget, den anden kom med dennes mening om, hvordan Nibe skulle spille, og sidst brød Mikkel Høj ind og fortalte, at det var bedst, at Simon spillede de første 10 minutter, da han stadig var varm i stedet for at blive kold og herefter få de sidste 10 minutter af anden halvleg. Her savnedes topstyring og tydelig ledelse fra træner Jari.

- Simon kunne kun spille i 10 minutter. Og jeg sagde, at så skulle det være de første 10 minutter, for hvis vi skulle slå dem, skulle det være i de første 10 minutter af anden halvleg, og så skulle vi lægge et hårdt pres, forklarede Mikkel om pausesnakken.  

Annonce:

Mikkel Høj ligger nærmest ned bag bolden og kæmper igennem. Foto: Henrik Schou
Mikkel Høj ligger nærmest ned bag bolden og kæmper igennem. Foto: Henrik Schou

Se alle de FEDE fotos fra kampen her.

Overtallet gav pote
Løsningen blev, at Anders Studsgaard blev taget fra angrebet og blev sendt ned i centerforsvaret som en del af en firback-kæde, og Simon Meling, som stadig var humpende, blev placeret på den defensive midtbane. Årsagen var, at han så havde støtte og sikring bag sig, så skulle han blive løbet over ende, var der folk til at løfte opgaven.

Anders Studsgaard forklarede efter kampen om situationen:

- Ja vi ændrede om til en firbackkæde, og jeg kom ned i midterforsvaret, fordi jeg er vant til at spille back, og det gik fint nok. Og så fik vi ham den skadede ind på midtbanen, så han kunne ligge og bryde nogle bolde. Så spillede vi med en angriber og satsede på dødbolde og lange bolde.

Annonce:

Det skulle vise sig at give pote, for seks minutter inde i anden halvleg sparkede han en lang bold afsted centralt op til Oscar Strand, som fremtvang panik hos Benjamin Møller i Hovedgård-målet.

Det resulterede i, at han tog bolden med hænderne lige uden for feltet. Gult kort, udvisning til keeperen, som blev afløst af en markspiller, og det skulle vise sig at blive afgørende. For minuttet efter fik Hovedgård ikke clearet bolden uden for feltet, og Mathias Svendsen fra Nibe kunne køligt med højrebenet placere bolden langs jorden til højre for den vikarierende målmand. 1-0 til udeholdet.

Mathias Svendsen tiljubles efter målet til 1-0. Foto: Henrik Schou
Mathias Svendsen tiljubles efter målet til 1-0. Foto: Henrik Schou

ZOOM: Hovedgård Skole - Nibe Skole

Blev meget defensive
Minuttet efter lod Simon sig udskifte, og så var det en tredje spiller, som overtog anførerbindet. Denne gang var det Anders Studsgaard, som fik ansvaret. Hvorfor mon det ikke var Oscar Strand? Det står hen i det uvisse. Igen et tegn på et strejf af kaos på Nibe-holdet.

- Jeg er glad for, at jeg fik det. Jeg bar det med ære og førte holdet i semifinalen, lød det fra Anders Studsgaard efter kampen.

Annonce:

Anders Studsgaard overtog anførerbindet som den tredje spiller i kampen. Foto: Henrik Schou
Anders Studsgaard overtog anførerbindet som den tredje spiller i kampen. Foto: Henrik Schou

Efter udskiftningen af Simon var det som om, at Nibe blev meget defensiv i deres udtryk. De stod ekstremt langt tilbage på banen og levede på hurtige omstillinger.

- I starten prøvede vi at komme langt frem og spillede med tre i forsvaret og så mig lidt defensivt sammen med vores midterforsvar. Det blev en hårdere og hårdere kamp, og så blev Simon skadet, og der blev det en mindre fysisk kamp, fordi der er meget fart i ham, og han går gerne ind i duellerne, forklarede Mikkel Høj.

Det var også tæt på at blive farligt med den meget defensive tilgang.

- De får en masse angreb, og de er tæt på at score flere gange. Det var nok ikke det rigtige valg, vi skulle nok være blevet ved med at holde på bolden og løbet med dem i stedet. Men det gjorde vi ikke, vi blev presset til sidst, understregede Mikkel Høj, der var her, der og alle vegne i kampen. En sand fighter.

Annonce:

Det var dog en af holdets omstillinger, som udmøntede sig i et hjørnespark. Guderne må vide, hvorfor begge hold på samtlige standardsituationer, det være sig hjørnespark og frispark, virkede uhørt uforberedte. Der var mange frispark, men udførelsen lod meget tilbage at ønske i forhold til kvalitet, og det var under alt kritik – så lige der er noget at træne til næste kamp.

Fem skarpe til Simon Meling

Udnyttede hjørne til at lukke og slukke
Det var dog et sådan elendigt hjørnespark, som fik lov at passere forreste område. Den efterfølgende clearing fra Hovedgård var lige så elendig. Det resulterede i, at bolden tilfældigt blev skudt ind på Oscar Strand, som med syv minutter tilbage af opgøret lukkede opgøret definitivt til 2-0.

Oscar Strand (tv.) fik skovlet bolden i nettet med hoften. Foto: Henrik Schou
Oscar Strand (tv.) fik skovlet bolden i nettet med hoften. Foto: Henrik Schou
 

Lidt spænding i overtiden blev det til, da banens bedste spiller, Mikkel Høj fra Nibe, i en ganske ufarlig situation blev præsenteret for et gult kort, da han hånende og usportsligt klappede af en modspiller. En 10 minutters udvisning, der var helt på sin plads.

Mikkel Høj måtte ud med et gult kort helt til slut i opgøret. Foto: Henrik Schou
Mikkel Høj måtte ud med et gult kort helt til slut i opgøret. Foto: Henrik Schou
 

Kampfakta:

Resultat:

Hovedgård Skole - Nibe Skole, 0-2

Målscorere:

0-1: Mathias Svendsen (36.)
0-2: Oscar Strand (53.)

Sådan gik finalerne i Vejle

Lettet efter sidste fløjt
Anders Studgaard var tydeligvis lettet, da kampen var ovre.

- Det er egentlig ret dejligt at sidde her og have slået et godt hold.

Annonce:

- Det var jo et ret godt hold, vi mødte, og det blev en fysisk kamp, udtalte Anders.

- Vi fik lagt et godt pres fra starten, men blev desværre ramt af skaden til Simon, så vi måtte sadle om til firbackkæde. Efter pausen kom Simon ind igen for at få lagt et pres, selvom at han ikke kunne løbe så meget. Og så fik vi scoret på et langskud nede i hjørnet, og så var det egentlig bare et tilfældigt mål til sidst.

Måske er Anders Studsgaard ikke det oplagte valg som angriber, da han jo ikke scorede i denne kamp og blev rykket ned i forsvaret, men han var fortrøstningsfuld og udtalte:

- Jeg gemmer målene til næste kamp, afsluttede Anders.

Hør fra Anders her:

ZOOM: Tønder Overbygningsskole - Nymarkskolen

Tror på finalen
Mikkel Høj var også tilfreds efter kampen. Han fortalte om taktikken med lange bolde:

Annonce:

- Det har vi gjort i alle kampe, da vi har en hurtig angriber, og så scorer vi på det. Og så ligger jeg og Simon, som så blev skadet, og tackler igennem. Der er ikke så meget god fodbold over dét. Det er ikke pænt at se på altid, og vi kan godt spille god fodbold, så det er lidt ærgerligt.

Nu venter så en semifinale. Det betyder, at der blot står en enkelt kamp imellem holdet og finalerne på Vejle Stadion torsdag 25. april.

- Jeg tror sgu på, at vi godt kan komme i finalen. Nu har vi vundet så mange. Jeg tror på finalen, lød det afsluttende fra Mikkel Høj.

Hør fra Mikkel Høj og se ham tegne og fortælle om kampen her:

Nibe Skoles vej til semifinalen

3. september: Nibe Skole - Karensmindeskolen, 2-1

17. september: Skørping Skole - Nibe Skole, 0-2

24. september: Østermarkskolen - Nibe Skole, 1-5

3. oktober: Nibe Skole - Aars Skole, 2-0

25. oktober: Fjerritslev Skole - Nibe Skole, 0-3

2. november: Nibe Skole - Løgstrup Skole, 3-0

6. november: Nibe Skole - Gug Skole, 4-3

26. marts: Hovedgård Skole - Nibe Skole, 0-2

Holdets samlede målscore: 23-5

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: