TV: Vågnede op efter sidste fløjt

Var i dvale: Pigerne fra Rosendalskolen skulle bruge 60 minutter på at spille sig i gear

Da pigerne endelig fik hul på bylden, væltede målene ind. Foto: Henrik Schou
Da pigerne endelig fik hul på bylden, væltede målene ind. Foto: Henrik Schou

Under 24 timer efter kampen i sjette runde stod Rosendal klar til kredsfinalen på hjemmebane imod Klokkerholm. Derudover havde mange af pigerne også spillet turneringskamp søndag. De spiller nemlig næsten allesammen for IK Rosendal U15 Vest.

Den store profil fra mandagens dyst Laura Kristensen kunne da også mærke det på sin egen fysik før kampen. 

- Jeg kan godt mærke, at mine ben er tunge, lød det med et smil på læben.

Se kampfakta her.

TV: 'Rosen' matchvinder for anden dag i træk

Blev skubbet til side
Rosendal så også tunge eller måske nærmere for lette ud, da kampen startede. Holdet er bygget op omkring syvende og ottende klasses spillere. I flere situationer blev de unge spillere fra hjemmeholdet bare flyttet væk af de fysisk stærkere spillere fra udeholdet.

Samtidig var der bidende koldt. Snefnug kom susende over det hele. Disse faktorer havde hjemmeholdet det tydeligt svært ved at indordne sig under. Der stod i hvert fald Klokkerholm på det hele i kampens indledning.

Galleri: Rosendalskolen - Klokkerholm Skole

Bunden opgave
Ifølge anfører og forsvarsdirigent Maja Bøgh skyldtes dette en ny opstilling.

- Vi havde generelt godt styr på vores forsvar kampen igennem, men i starten var vi sårbare på vores midtbane. Det tog lidt tid, før vi fandt løsningen på dette.

- Det skyldtes, at Fie Andersen, som plejer at ligge derinde, var blevet sat som mandsopdækning på Lærke (Christiansen red.)

Netop Lærke fra udeholdet havde værterne haft meget fokus på op til kampen. Det forstår man også godt, for når udeholdet blev farlige, var det via hendes aktioner. Udover mandsopdækningen havde Maja som bagerste mand fået yderligere instrukser på at forholde sig til Lærke.

- Træneren bad mig lægge mig længere tilbage på banen og holde øje med, hvor Lærke var. Simpelthen for at sikre, at hun ikke fik lov at løbe fra os.

Maja Bøgh startede ikke godt, men fik spillet sig op i løbet af kampen. Foto: Henrik Schou
Maja Bøgh startede ikke godt, men fik spillet sig op i løbet af kampen. Foto: Henrik Schou

Opgaven lykkedes med at give Lærke mindre plads. Men havde modstanderen haft flere strenge at spille på ved at flytte bolden hurtigt modsat og løbe i ryggen af deres backs, så kunne Majas dybe position, som ophæver offsiden, have givet Rosendal store problemer.

TV: Angriber: Vi manglede flow

Se alle de fede fotos fra kampen her.

Fik bedre fat
Midt i første halvleg begyndte hjemmeholdet at få bedre fat. Laura var i denne periode en af årsagerne til dette. Via sin fysik var hun en af dem, som kunne stå imod, når udeholdets piger forsøger at skubbe hjemmeholdets fysisk mindre spillere væk. Men Laura havde bestemt ikke sin bedste kamp.

- Jeg forsøgte at opmuntre holdet i denne periode, men spillede ikke min bedste kamp. Jeg var træt efter de forrige dages kampe og døjer også med smerter i lysken.

- Det må være grunden til, at jeg ikke præsterede over hele kampen.

Laura kom mere og mere ind i kampen, som tiden gik. Hun var dog meget træt til slut. Foto: Henrik Schou
Laura kom mere og mere ind i kampen, som tiden gik. Hun var dog meget træt til slut. Foto: Henrik Schou

Men netop midt i første halvleg fik Laura fat. Det udnyttede hun til at sende nogle bolde af sted til kanterne. Sisse Frost på venstrekanten og især Julie Poulsen på højrekanten havde fuldstændig taget på en svag venstre back for Klokkerholm.

TV: Fandt den gyldne opskrift

Havde det svært
Maria Bolander, der senere blev den helt store helt, havde det dog noget sværere overfor udeholdet fysik. Hun var lagt alene på toppen, hvor hun ellers plejer at have en mere tilbagetrukket rolle inde mellem kæderne. Men Bolander blev lukket helt ned og lykkedes ikke rigtig med noget i første halvleg.

Hjemmeholdet blev ikke farlige i første halvleg. Tættest var de i to situationer, hvor Klokkerholms målmand gav nogle returbolde, som dog ikke førte til afslutning. Men hjemmeholdet følte sig ovenpå, da de gik til pause.

Hør pausesnakken her:

Anden halvleg blev dog en tung omgang for hjemmeholdet. Sisse Frost, som var småskadet, så man intet til. Emma Hajder afløste Sisse Frost. Hun har tidligere vist, at hun kan komme fra bænken og lave mål. Men hende så man heller ikke noget til.

Laura så mere og mere træt ud, som kampen skred frem. Julie på højrekanten kæmpede fortsat bravt og spillede godt, men da udeholdet havde skiftet deres venstre back i pausen, var det meget sværere for hende at finde plads.

Julie Poulsen imponerende med fight og fint spil igennem hele kampen. Foto: Henrik Schou
Julie Poulsen imponerende med fight og fint spil igennem hele kampen. Foto: Henrik Schou

Sådan gik finalerne i Odense

Galleri: Rosendalskolen - Klokkerholm Skole

For mange bolde sparket væk
Rosendal havde en skidt anden halvleg. Det var tæt på at koste allerede i starten. Det lignede forvirring i forbindelse med mandsopdækningen, som gjorde, at der var et kæmpe bagrum i hjemmeholdets venstre side.

To gange lykkedes det udeholdet at skabe panik. Den ene gang skulle have givet mål, da Lærke var helt alene med målmanden. Men hun fik ikke placeret sin afslutning og sparkede i stedet lige på Josefine Vandborg i hjemmeholdets mål, som klarede med en benparade.

Rosendal fik dog rettet op på fadæserne i venstresiden. De defensive spillere begyndte at stemple ind fysisk, hvilket holdt modstanderen fra de store chancer. Men offensivt kørte det ikke. Rosendal er et teknisk dygtigt hold, som plejer at spille sig ud af de fleste problemer, men i dette opgør blev der losset alt for mange bolde væk.

TV: Enligt mål var nok til kredsfinale

Chancer i vente
Efter de to gange 30 minutter var stillingen fortsat 0-0, så kampen skulle i forlænget spilletid. Hjemmeholdet kom noget mere slukøret ud til 'pausesnakken' denne gang. Men enkelte lyspunkter var der dog.

Bolander var, som kampen skred frem, begyndt at blive mere og mere synlig og begyndt at lykkedes med sine aktioner. Samtidig havde Klokkerholm grundet en skade igen indskiftet venstrebacken. Det gav Julie plads i dybden og tvang udeholdets sweeper til at løbe meget væk fra midten af. Netop dette skulle blive opskriften på sejr.

Men inden da var det Lærke, der gav et sidste pip. Hun blev sendt dybt i ryggen på hjemmeholdets forsvar. Her var hun hurtigst. Hun kom alene med målmanden, men afsluttede endnu engang tæt på Josefine, der fik chancen afværget. Køligheden i afslutningerne blev afgørende. For selvom Josefine reddede to store chancer, har hun ikke den store rækkevidde. Derfor kunne være klogt af modstanderne at placere bolden længere ude i siderne.

Lærke fik ikke meget plads, men kom til et par store chancer. Foto: Henrik Schou
Lærke fik ikke meget plads, men kom til et par store chancer. Foto: Henrik Schou

TV: Anfører: Vi er gode til at bakke hinanden op
Pludselig kom forløsningen
Når man ikke scorer i den ene ende, så sker det i den anden. Få minutter efter Lærkes store chance erobrede Julie Bak bolden på midten af banen og sendte den dybt til Julie på højrekanten. Her var hun stukket fra sin modstander, hvilket tvang udeholdets midtstopper til at søge ud i siden.

Julie spillede bolden ind til Bolander, som helt køligt tog den med sig med venstre for derefter at tage et enkelt træk rundt om sin modstander, så hun fik plads til at afslutte med det stærke højre ben. Her lagde hun den køligt rundt om målmanden og gjorde det til 1-0. Det blev efterfulgt af kæmpe jubel.

Måååååååååål. Foto: Henrik Schou
Måååååååååål. Foto: Henrik Schou

Jublen fik frit løb. Foto: Henrik Schou
Jublen fik frit løb. Foto: Henrik Schou

I anden halvleg af den forlængede spilletid begyndte udeholdet uundgåeligt at efterlade flere og flere huller bagtil. Det betød, at hjemmeholdet kunne lukke kampen kort før tid, da Julie endnu engang på højrekanten udnyttede sin plads. Her spillede hun Bolander helt fri på midten. Præcis som ved første mål var Bolander iskold og placerede den uden om målmanden og lukkede kampen.
Intens glæde over målet til 2-0. Foto: Henrik Schou
Intens glæde over målet til 2-0. Foto: Henrik Schou

Til allersidst var der ophørsudsalg i udeholdets defensiv, hvilket Sisse udnyttede til at sætte punktum.

KAMPFAKTA

Resultat

Rosendalskolen - Klokkerholm Skole, 0-0 (3-0 efter forlænget spilletid)

Målscorere
1-0: Maria Bolander, Rosendalskolen
2-0: Maria Bolander, Rosendalskolen
3-0, Sisse Frost, Rosendalskolen

Prisvindere

Fidusbamse
Maria Bolander, Rosendalskolen
Emma Nørgaard, Klokkerholm Skole

Fairplayhåndklæde
Emma Christensen, Klokkerholm Skole

NB. Målene tæller ikke med, da de er scoret i forlænget spilletid.

Grundlagde sejren før pausen

Galleri: Rosendalskolen - Klokkerholm Skole

Topper meget tidligt
Rosendal vandt 3-0 i en kamp, der alle andre dage kunne have gået en anden vej.

Rosendal har ikke tradition for at nå langt i Ekstra Bladet Skolefodbold. Men de har ramt en gylden årgang, som endda først burde toppe næste år. Derfor sad følelserne da også uden på tøjet efter sejren.

- Vi er så stolte. Jeg er så stolt af pigerne og holdet, lød det fra forsvarstalentet Maja Bøgh.

Hør Maja fortælle om troen på holdet:

- Det er sindsygt. Vi burde jo først toppe næste år. Jeg er bare så sindssygt glad. Træt, men glad, fulgte Laura Kristensen op.

Hør Laura fortælle om glæden og de tunge ben her:

Rosendal er nu klar til kvartfinalerne, som finder sted til foråret. Skal de klare sig godt der, er de afhængige af hele holdet. De er unge, og flere mangler lidt på fysikken. Men de har nogle teknisk kloge fodboldspillere, som kan afgøre kampe som i denne kredsfinale.

Få styr på forårets slutspil her.