TV: Var bare bedre

Videre: Værterne leverede det, der skulle til

Farlig situation i værternes felt. Foto: Preben Krøldrup
Farlig situation i værternes felt. Foto: Preben Krøldrup

Der var lagt op til et yderst interessant opgør på Gistrup Stadion, hvor værterne fra Gistrup Skole skulle møde Højvangskolen fra Svenstrup i fjerde runde af Ekstra Bladet Skolefodbold. Begge skoler var kommet godt fra start med sejre i deres indledende kampe og en masse scoringer.

Se kampfakta her.

Inden kampen fangede Ekstra Bladet Skolefodbold en kort kommentar fra begge mandskaber, der satte nogle ord på, hvilke forventninger de havde til kampen.

Først værternes målmand Thomas Høyer, der endnu ikke havde prøvet at hente en bold ud af nettet efter en scoring.

- Vi glæder os meget over, at vi nu endelig får mulighed for at vise vore kammerater holdets spillemæssige kvaliteter her på hjemmebanen. Det bliver uden tvivl sværere i dag, da vi har hørt, at Højvangskolen er gode, Vi har dog et rigtig godt hold, hvor vi kender hinanden godt, sagde han.

Jacob Hundebøll, keeper hos udeholdet, der også havde undgået scoringer imod sig, havde følgende kommentarer:

- Vi skal være klar fra første fløjt, ellers løber de fra os. Vi kender alle hinanden rigtig godt fra klubholdet i Svenstrup, og sammenholdet er stærkt, mente han.

Klar til kick-off
På den regntunge og våde banen blev der fra første fløjt kæmpet intenst om hver bold med henblik på at sætte sig på midtbanen. Her var værternes Emil Jensen en god mand, da han netop formåede at sætte sit præg på kampen. Emil var hurtig til at opfatte en mulig faresituation, hvor han efterfølgende greb rigtig godt ind i spillet.

Det skete netop allerede efter ganske få minutters spil, hvor han iscenesatte en stor chance. Bolden blev sendt i dybden til Marcus Thomsen, som efterfølgende sendte den videre til Asger Simonsen, der afsluttede fra nært hold. Her greb keeper Jacob Hundebøll glimrende ind og reddede den store chance.

Et par minutter senere var det så atter værterne, der kombinerede sig fint gennem midtbanen. Her huggede Marcus Thomsen til bolden, hvor keeperen efterfølgende sendte den lige ud til Bertel Kastrup, som måtte se sit skud gå lige ved siden af stolpen.

Keeper Jacob Hundebøll med sikre handsker. Foto: Preben Krøldrup
Keeper Jacob Hundebøll med sikre handsker. Foto: Preben Krøldrup

TV: Trodsede modvind

Farlige for en stund
De grønblusede havde ikke formået at sætte sit præg på kampen endnu, men efter ti minutters spil rørte de på sig. Her var det så Bertram Rosendal og Frederik Olsen, der brugte hinanden som bande, hvilket der kom en stor scoringsmulighed ud af.

Den intense match var herefter virkelig spændende, da man klart fornemmede, at ingen af holdene ønskede at tabe kampen.

Værterne forsøgte sig med flere langskud udefra, da det var svært at komme frem til de helt store chancer i åbent spil. Eksempelvis efter et kvarters spil, hvor Asger Simonsen sendte et projektil af sted, som fik overliggeren til at ryste. Johan Andreasen fulgte den store chance til dørs, da han huggede til bolden fra nært hold, men keeper Jacob Hundebøll greb ind og reddede atter sit hold.

Højvangsskolen havde store forventninger til deres topscorer Amir Abukar, der stod noteret for fire scoringer inden mandagens opgør. Amir er en utrolig hurtig og teknisk god spiller, men baneforholdene var ikke lige optimale for ham i dag. Yderligere havde værterne i forsvarsspilleren Johan Andreassen en klippe, der var rigtig god til at lukke samme Amir ned.

Amir forsøgte sig et par gange udefra distancen med nogle gode langskud, som dog ikke resulterede i nogle scoringer.

Topscorer Amir Abukar blev pakket god ind i mandagens kamp. Foto: Preben Krøldrup
Topscorer Amir Abukar blev pakket god ind i mandagens kamp. Foto: Preben Krøldrup

Hattrick gange tre

Bølgede frem og tilbage
Kampen bølgede fortsat frem og tilbage, hvor baneforholdene absolut ikke gjorde det lettere for de teknisk gode spillere, der nu engang var på de to hold.

Værternes fysiske stærke anfører Christian Rosenbeck spiller til daglig på Serie 2-holdet i Gistrup. I øvrigt sammen med sidste års profil fra skolen, Mads Hvilsom. Mod halvlegens slutning forfulgte Christian netop en bold, som han næsten nåede frem til, inden keeper Jacob Hundebøll nåede bolden lige for næsen af Christian. Desværre for samme keeper ramte han sin medspiller Christoffer Sørensen så uheldigt, at bolden efterfølgende kunne trille ind i det tomme mål. Da dommeren umiddelbart herefter fløjtede holdene til pause, var stillingen således 1-0 til Gistrup Skole.

I pausen snakkede værterne om, at de skulle fortsætte takterne fra første halvleg.

- I skal fortsætte med at spille det spil, I leverede i første halvleg. Spil gerne bolden hurtigere rundt. Her har de udfordringer, når de løber forgæves efter os, lød det fra træneren.

TV: Trak fra til sidst

Ild i øjnene
Højvangskolen kom bragende ud til anden halvleg, hvor der virkelig var ild i øjnene på flere af spillerne. Det resulterede blandt andet i et par farlige hjørnespark, hvor Musa Al-Shamri ramte roden af den ene stolpe, da han fik mulighed for at trykke kanonen af på en ripost.

Da værterne havde overlevet det største pres fra et aggressivt udehold, fik de sig atter kæmpet ind i kampen. Blandt andet fik Johan Andreassen sendt Christian Rosenbeck af sted i dybden. Vinklen blev dog for spids, hvorfor den store mulighed gik tabt.

Kneben sejr i hektisk affære

Tog sagen i egen hånd
I halvlegens syvende minut tog Christian Rosenbeck så sagen i egen hånd, da den fysisk stærke spiller formåede at slide sig fri af et par modspillere, der ikke kunne matche ham. Christian lagde sikkert bolden ind i det lange hjørne helt uden chance for Jacob Hundebøll. Værterne havde herefter bragt sig foran med 2-0. 

Fem minutter senere viste Christian Rosenbeck atter sin gode spilforståelse, da han trak sig fri i højre side og efterfølgende sendte et hårdt langskud af sted. Atter var keeperen hos de grønblusede chanceløs. Værterne var hermed foran med 3-0.

Gav aldrig op
Som udenforstående fornemmede man, at Højvangskolen absolut ikke ønskede at tabe kampen, hvorfor der forekom mange og tætte nærkampe spillerne imellem. Der blev virkelig gået til den. Holdets topscorer Amir Abukar forsøgte sig flere gange, hvor han anvendte sin gode teknik. Som oftest blev den sidste dribling for lang, hvorfor værternes Johan Andreassen atter viste, hvordan man lukker en farlig frontangriber ned. Det skabte momentvis nogle frustrationer hos samme Amir, da han ikke følte, at han fik det optimale udbytte ud af anstrengelserne.

Værterne forsøgte sig fortsat med at kombinere sig igennem på midtbanen, hvilket blev sværere på grund af banens tilstand, som kampen skred frem. Det lykkedes dog ganske godt midt i halvlegen og igen ti minutter før slutfløjtet, hvor Christian Rosenbeck og Asger Simonsen begge gange på fornem vis brugte hinanden som bande. Her var de grønblusedes keeper begge gange klar til at redde de store chancer.

Kampen om midtbanen. Foto: Preben Krøldrup
Kampen om midtbanen. Foto: Preben Krøldrup

Så sig ikke tilbage

Afviste angrebene
Med seks minutter tilbage af kampen sendte Højvangskolen flere spillere frem på banen med henblik på at få de muligheder, der resultatmæssigt kunne bringe holdet ind i kampen igen. Værterne afviste dog, hver gang der var optræk til scoringer. Igen virkede Johan Andreassen meget sikker, når han greb ind i spillet.

Den sidste mulighed til Højvangskolen opstod få minutter før det sidste fløjt, hvor Niklas Binett og Mathias Gamst netop kombinerede sig flot igennem. I sidste øjeblik fik værternes keeper afværget den store mulighed, hvor Thomas samtidig blev skadet og måtte udgå.

TV: Et mål var nok

Sikrede sig billetten
Da dommeren fløjtede kampen af, kunne Gistrup Skole således sendes videre til næste runde med en sejr på 3-0. En kamp, som værterne allerede ser frem til, da Gug Skole venter her.

Drengene fra Højvangskolen gav udtryk for, at det havde været en god oplevelse at være med i årets turnering af Ekstra Bladet Skolefodbold samtidig med, at de havde tabt til en bedre modstander.

Sejrsjubel hos værterne fra Gistrup Skole. Foto: Preben Krøldrup
Sejrsjubel hos værterne fra Gistrup Skole. Foto: Preben Krøldrup

Interview efter kampen med Jacob Hundebøll fra Højvangskolen og Christian Rosenbeck fra Gistrup Skole: