TV: 'Vi kommer selvfølgelig i finalen'

Fik banket rusten af: Efter pausen dominerede Rosendalskolen og vandt sikkert i kvartfinalen

Efter pausen var der ingen tvivl om kampens udfald. Foto: Henrik Schou
Efter pausen var der ingen tvivl om kampens udfald. Foto: Henrik Schou

Trekløverskolen og Rosendalskolen satte denne sæsons slutspilkampe i gang i deres møde i Kjellerup, hvor gæsterne fra Hobro strålede om kap med forårssolen efter sejren på 3-1.

En helt fortjent sejr, der sagtens kunne være blevet større, hvis ikke gæsterne havde været både nervøse og uskarpe i første halvleg.

Udeholdet var samlet set det bedste både teknisk, fysisk og spillemæssigt i en kamp, der ikke går over i historien som særlig seværdig eller for enkeltmandspræstationer ud over det sædvanlige.

Se kampfakta her.

TV: Kaptajnen stemplede ind

Kampen om første mål
Der var før kampen lagt op til, at det første mål ville kunne blive afgørende. Da begge hold indtil mandagens kamp havde brilleret ved at undgå at komme bagud, var der et naturligt spørgsmål at stille begge trænere før kampens start: 'Hvad er plan B, hvis I kommer bagud?'

- Det vil jeg ikke kunne sige endnu, sagde hjemmeholdets træner Jacob Knudsen og fortsatte:

- Vi vil se modstanderne an for eventuelt at spotte svagheder, som vi kan sætte ind overfor. Men det er klart, at vi må forholde os til det undervejs, hvis det bliver tilfældet.

Rosendalskolens træner, Kristian Frost, sagde følgende:

- Jeg tror nu ikke, at det bliver afgørende, for jeg ser ikke en 1-0 kamp foran mig.

- Vi får en kamp med flere mål, og så er det måske ikke så vigtigt, hvem der scorer først, lød det afsluttende inden kampstart.

Julie Bak stod for kampens første scoring. Foto: Henrik Schou
Julie Bak stod for kampens første scoring. Foto: Henrik Schou
 
'Mit temperament slog gnister'

Nervøs start
Det blev en meget nervøs og lige start på kampen, hvor begge hold lige skulle finde rytmen internt, samtidig med at modstanderne skulle testes.

I de første ti minutter var der ikke styr på det fra nogen af holdene. Spillerne virkede lidt bange for at lave kostbare fejl. Så bolden skiftede fødder uden præcision og sammenhæng. I sandhed en lige forestilling, men ikke på et særligt højt teknisk niveau.

Langsomt udkrystalliserede billedet sig af to meget forskelligt spillende hold. Trekløverskolen fortsatte med at sparke lange bolde frem til spidsangriberen og topscoreren Emma Stenholdt, mens gæsterne i langt højere grad forsøgte at spille sig til et overtag via bolde langs græsset i hurtige kombinationer.

Men det var tydeligt, at der var en del vinterrust, der skulle bankes af.

Spillerne testede hinanden i kampens begyndelse. Foto: Henrik Schou
Spillerne testede hinanden i kampens begyndelse. Foto: Henrik Schou

Galleri: Trekløverskolen - Rosendalskolen

Første store mulighed
Trekløverskolens meget stærke forsvar, der inden denne kamp havde holdt nullet i ordinær spilletid i alle kampe, blev testet mere og mere, som halvlegen skred frem. Gæsternes første rigtige mulighed kom efter 16 minutters fysisk hårdt arbejde fra begge hold.

Rosendalskolens topscorer, Julie Bak, var trukket ind i banen fra venstre kant, hvor hun opfangede en løs bold.

Efter et enkelt træk huggede hun til bolden lige uden for feltet, men skuddet prellede af på oversiden af overliggeren. Første signal til hjemmeholdets forsvarsspillere om at være vågne. For gæsterne havde flere spillere, der sparker godt til bolden og derved er en potentiel fare udefra.

Skuddet gav også et tip om, at tværgående løb ville kunne true hjemmeholdet. Værterne havde Emilie Pedersen liggende som effektiv bølgebryder foran et tremands-forsvar, som på alle længdeløb klarede frisag i løbeduellerne, når Emilie havde fremtvunget en upræcis aflevering.

Julie Bak satte gang i gæsterne med målet til 1-0. Foto: Henrik Schou
Julie Bak satte gang i gæsterne med målet til 1-0. Foto: Henrik Schou

Sådan gik finalerne i Vejle

Fik overtaget
Fra midten af første halvleg og kampen ud fik udeholdet fat i mere og mere af spillet, og der kom flere store chancer ud af anstrengelserne. Men angriberne var for uskarpe og upræcise i den sidste aflevering.

Trekløverskolens hårdtarbejdende midtbaneduo med Signe Døssing og Laura Valbjørn kunne ikke matche Cille Langberg, Fie Andersen, Julie Bak og Julie Poulsen, som alle viste overbevisende teknisk kunnen og fysisk styrke.

Samtidig forstod de at lade bolden gøre arbejdet i små tætte kombinationer, inden angriberne blev sendt af sted i dybden. Men det lykkedes ikke rigtigt i første halvleg.

Til gengæld kom der andre boller på suppen i anden halvleg efter det første mål. Så ingen tvivl om, at det første mål fik betydning i kampen.

Victoria Kahr styrede forsvaret i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Victoria Kahr styrede forsvaret i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

TV: Sikrede guld og kvartfinale

Bredt spilkoncept
- Vi er gode til at brede spillet ud og udnytte kanterne. Det gjorde, at vi var bedre end modstanderne i dag, sagde topscorer Julie Bak, der var den spiller, der fik hul på bylden.

- Vores modstandere i dag og også tidligere har haft for vane at spille meget op ad midten. Det var en af grundene til, at vi vandt i dag, supplerede Victoria Kahr fra Rosendalskolen.

- Jeg synes også, at vi har et mere homogent hold end modstanderne. De havde flere spillere, der havde besvær med at styre bolden og afleveringerne, end vi havde. Især i anden halvleg, sagde Julie.

- Enig. Jeg synes også, vi kom ud til anden halvleg med en bedre energi, end de gjorde, mente Victoria.

Hver på sin måde var de afgørende profiler i mandagens sejr.

Julie Poulsen var klar med en jubelscene efter målet til 2-0. Foto: Henrik Schou
Julie Poulsen var klar med en jubelscene efter målet til 2-0. Foto: Henrik Schou
 
TV: Himmel og helvede

Så kom målet
Allerede efter fire minutters spil i anden halvleg lykkedes det Fie Andersen at sende Julie Bak i dybden på en lang, præcis aflevering.

Her viste topscoreren sikkerhed og passerede let Mathilde Østergaard i Trekløver-målet. Det gav ro og tro på, at gæsternes normale målfarlighed var vakt, samtidig med at trænerduoen på Kjellerupbænken fik brug for en plan B. Men hvilken?

Plan A for hjemmeholdet havde blandt andet lidt nederlag. Victoria Kahr havde fra kampens start fuldstændig tæmmet Trekløverskolens topscorer Emma Stenholdt med tætte markeringer, fysisk styrke i duellerne og størst hurtighed i dybdeløbene.

Værterne fik intet ud af de lange bolde fremad, og der skulle findes andre midler. Men det rystede ikke Kjellerupbænken.

TV: Krumtappen stod fast

Gult kort
Værterne øjnede chancen for udligning, da Fie Andersen fra Rosendalskolen fik gult og dermed ti minutter på bænken. Hun havde sparket bolden væk, så Trekløverskolen ikke kunne tage et hurtigt frispark ti minutter inde i anden halvleg.

Fie Andersen fik et gult kort og måtte ud i ti minutter. Foto: Henrik Schou
Fie Andersen fik et gult kort og måtte ud i ti minutter. Foto: Henrik Schou

Men her viste gæsterne styrken for alvor. Ikke bare fortsatte de med at kontrollere hjemmeholdets offensive forsøg, som blev forceret, men anfører og højrekant Julie Poulsen var på pletten og nettede til 2-0.

En tværbold ind i Trekløverskolens felt blev helkikset, så en umarkeret Julie Poulsen blev helt fri og scorede let.

Udeholdets to skarpeste målskytter havde slået til igen. I denne kamp foregik stort set al gæsternes angrebsspil dog i højre side, og Julie Bak stod derfor ofte helt fri i venstre side uden at få bolden.

Hør Julie Bak fortælle om deres spil på kanterne her:

Cruise-control
Det var nu et udehold, der havde fuldstændig styr på spillet. Indtil to minutter før tid var der ingen af de entusiastiske tilskuere, der kunne få øje på blot en flig af en mulighed for et comeback.

Rosendalskolen sad på bolden, og Victoria og forsvaret havde fortsat fuldstændig krammet på Emma Stenholdt. Så egentlig var det indlysende, at det blev Emilie Pedersen, der er forsvarsspiller, der bragte lidt spænding ind i kampen med et reduceringsmål.

Men da resterede der blot to minutter.

Dog betød det, at alle hjemmeholdets spillere pludselig troede på chancen og spillede meget fremadrettet.

Det gav dog Julie Poulsen en god dybdeaflevering på højre kant, som udløste et hjørnespark. Straks blev feltet overbefolket af spillere fra begge hold, så bolden blev aldrig clearet ordentligt af hjemmeholdet. Efter nogle muligheder og et skud på opstanderen stod samme Julie Poulsen på rette sted og sikrede 3-1 sejren til gæsterne. Målet kom så sent, at dommeren kun kunne fløjte i gang igen og derefter fløjte af med det samme.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Trekløverskolen - Rosendalskolen, 1-3

Målscorere:
0-1: Julie Bak (35.)
0-2: Julie Poulsen (52.)
1-2: Emilie Pedersen (59.)
1-3: Julie Poulsen (61.)

Der var naturligvis masser af glæde blandt pigerne fra Rosendalskolen efter målet til 3-1. Foto: Henrik Schou
Der var naturligvis masser af glæde blandt pigerne fra Rosendalskolen efter målet til 3-1. Foto: Henrik Schou
 
Fem skarpe til Fie Andersen

Rusten er banket af
En plads i semifinalen vil givetvis give nogle nye nerver, men nu er rusten i hvert fald banket af. Pigerne fra Rosendalskolen har et så stærkt og offensivt præget hold, at det er rimeligt at tro, at holdet når målet: Finalen.

- Vi kommer selvfølgelig i finalen. Og ja, vi vinder den, lød det afsluttende fra Victoria Kahr.

Rosendalskolens vej til semifinalen:

3. september: Mariager Skole - Rosendalskolen, 1-7

24. september: Rosendalskolen - Solhverv Privatskole, 17-0

4. oktober: Rosendalskolen - Møldrup Skole, 8-0

24. oktober: Houlkærskolen - Rosendalskolen, 0-7

1. november: Rosendalskolen - Havbakkeskolen Als, 2-0

5. november: Rosendalskolen - Hjørring Private Realskole, 2-2 (6-4 samlet efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence)

25. marts: Trekløverskolen - Rosendalskolen, 1-3

Holdets samlede målscore: 46-4

Hør interviewet med Victoria Kahr efter kampen her: