TV: Weinreich viste vejen

Imponerende: Særligt én spiller udmærkede sig

Biersted Skoles sejrsjubel. Foto
Biersted Skoles sejrsjubel. Foto

I lighed med drengene havde pigerne fra de to naboskoler Biersted Skole og Vadum Skole også sat hinanden i stævne i årets første runde af Ekstra Bladet Skolefodbold. En kamp, som spillerne havde set meget frem til. Se kampfakta her.

Vi fangede anfører Emma Simonsen fra Vadum Skole inden kampen for at få en kommentar om, hvilke forventninger hun havde til kampen.

- Vi forventer helt klart en meget lige kamp, hvor vi alle vil bidrage til, at vi vinder kampen. Vi ved godt, at det kræver fight og vilje af alle pigerne, men det er vi klar til.

Emma Simonsen spiller til dagligt på U18 DM-holdet i AaB, så hun ved godt, hvad der kræves, hvis målet for kampen skal opfyldes.

Klar
Allerede i kampens indledende fase stod det klart, at værterne var spilstyrende, hvor man forsøgte at bringe Isabella Weinreichs spidskompetencer i spil. I kampens sjette minut modtog Isabella blandt andet et godt indlæg fra højre side, som hun resolut huggede til, da muligheden opstod. Keeper Ida fra Vadum Skole greb dog flot ind i spillet i det rette øjeblik.

Vadum Skole fik efterhånden mere spil, hvilket især skyldtes, at Emma Simonsen og Louise Pedersen virkelig viste, hvorfor de begge spiller på eliteplan i AaB. De viste begge, at de havde en stor spilforståelse og yderligere en fight, der var meget prisværdig i det varme efterårsvejr.

Emma Simonsen og Louise Pedersen fra Vadum Skole spiller til dagligt elitefodbold i AaB. Foto: Preben Krøldrup
Emma Simonsen og Louise Pedersen fra Vadum Skole spiller til dagligt elitefodbold i AaB. Foto: Preben Krøldrup

Se også: Træfsikkerhed i målfest

Trykkede på aftrækkeren
I det 12. min. blev udeholdet tildelt et frispark lige uden for Biersted Skoles straffesparkfelt. Emma Simonsen trykkede på aftrækkeren i en grad, der gjorde, at keeper lykke Andersen ikke kunne holde det hårde skud. Risposten samlede Maja Nielsen op, hvor hun sendte bolden lige ved siden af den ene stolpe. Utrolig flotte indgreb fra pigerne, der havde fortjent en bedre skæbne.

Kampen bølgede herefter frem og tilbage, hvor der fortsat var stor kamp om at erobre midtbanen. Værterne havde dog flere farlige chancer, som med lidt held kunne have resulteret i et par scoringer. Her var keeper Ida Lykke fra Vadum Skole atter god til at komme ud af sit felt og gribe ind på rette tid og sted.

Tilskuerne var klar på lægterne. Foto: Preben Krøldrup
Tilskuerne var klar på lægterne. Foto: Preben Krøldrup

Se også: TV: En drøm at score

Vaks ved havelågen
I takt med, at første halvleg skred frem, forsøgte værterne atter at få Isabella Weinreich spillet i dybden på det rette tidspunkt, så hun kunne udnytte sit enorme speed. Det lykkedes så til fulde i det 23. minut, da Isabella netop spurtede fra sin direkte oppasser og trykkede kanonen af. I første omgang reddede keeper Ida Lykke skuddet, men hun kunne ikke holde bolden inden for egen rækkevidde. Isabella Weinreich opsnappede riposten med det resultat, at hun scorede kampens første mål, så hjemmeholdet var nu foran med 1-0.

Gameplanen for, hvordan man bedst udnytter Isabellas kompetencer blev til fulde indfriet, da man netop formåede at spille hende i dybden på de rigtige tidspunkter. Det resulterede så i, at Isabella Weinreich nåede at score yderligere et par kasser inden pausefløjtet, så værterne nu førte med 3-0.

Se også: TV: Begrænsede det ventede nederlag

Weinrich på pletten igen
Anden halvleg kunne herefter fløjtes i gang. Pigerne fra de to hold forsøgte at indfri nogle af de forventninger, de respektive trænere havde. Viljen var således absolut til stede, hvor der blev kæmpet så godt, man kunne.

Som halvlegen skred frem, satte udeholdet et pres ind for at komme ind i kampen igen. Det lykkedes ganske fint, hvor især Louise Pedersen havde flere gode indlæg til sine medspillere. Dog uden det resulterede i scoringer. Louise havde dog selv en meget stor chance for at reducere stillingen midt i anden halvleg, men hun blev tacklet i sidste øjeblik, så den store chance var hermed tabt.

Mod slutningen af kampen slog Isabella Weinreich så atter til, hvor hun udnyttede sin enorme løbekraft og scorede sikkert til 4-0, som også blev resultatet af kampen.

Spillerne fra Vadum Skole måtte efterfølgende konstatere, at de havde tabt til en bedre modstander på dagen. Yderligere havde den modgang, da havde haft med to skadede spillere været en for stor hindring til, at de kunne vinde kampen.

Hør interviewet med Isabella Weinreich: