ZOOM: Rosendalskolen - Gråsten Skole

Piger: Nu er det endelig tid til at finde den første finalist

Pigerne fra Rosendalskolen tager imod Gråsten Skole i et brag af en semifinale. Foto: Henrik Schou
Pigerne fra Rosendalskolen tager imod Gråsten Skole i et brag af en semifinale. Foto: Henrik Schou

Mandag 8. april klokken 12 skal den første finalist i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold findes. Det er pigerne fra Rosendalskolen, der hjemme tager imod Gråsten Skole.

Se kampfakta her.

Rosendalskolen: Kun været under pres én gang
Pigerne fra Rosendalskolen har været deres modstandere overlegne i alle kampe pånær kredsfinalen mod Hjørring Private Realskole, hvor de var ved at smide sejren. Her var de foran 2-0, men indkasserede to mål. I den forlængede spilletid kom de bagud 3-2 og først i absolut sidste sekund, kunne Fie Andersen sparke bolden i kassen på et frispark. Pigerne vandt herefter i straffesparkskonkurrencen.

Rosendalskolens vej til semifinalen:

3. september: Mariager Skole - Rosendalskolen, 1-7

24. september: Rosendalskolen - Solhverv Privatskole, 17-0

4. oktober: Rosendalskolen - Møldrup Skole, 8-0

24. oktober: Houlkærskolen - Rosendalskolen, 0-7

1. november: Rosendalskolen - Havbakkeskolen Als, 2-0

5. november: Rosendalskolen - Hjørring Private Realskole, 2-2 (6-4 samlet efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence)

25. marts: Trekløverskolen - Rosendalskolen, 1-3

Holdets samlede målscore: 46-4

Solide i defensiven
Før kredsfinalen tilbage i efteråret hed Rosendalskolens målscore 41-1. Det vidnede om et utrolig stærkt mandskab både offensivt og defensivt. Inden semifinalen lyder målscoren på 46-4, hvilket også må siges at være imponerende.

Det var dog først i kredsfinalen, at holdets defensiv skulle på arbejde. Inden da var det nemlig blevet til stensikre sejre.

Som tidligere nævnt var pigerne da også ved at smide sejren i kredsfinalen. Her havde defensiven flere udfordringer, mens de dog i kvartfinalen mod Trekløverskolen igen viste overskud.

Defensivt er det især Victoria Kahr, der har været styrmand i forsvaret. Hun er den, der går forrest, og så formår hun at udnytte sin fysik og hurtighed.

I kredsfinalen så deres målmand lidt usikker ud, og det kan blive straffet, hvis Victoria Kahr og resten af forsvaret ikke har styr på modstanderne i semifinalen.

I kvartfinalen indkasserede pigerne da også et mål. Det var dog først med et enkelt minut tilbage af den ordinære spilletid, og her var kampen reelt afgjort allerede.

Hele 46 gange har pigerne kunne juble over scoringer i ordinær spilletid. Foto: Henrik Schou
Hele 46 gange har pigerne kunne juble over scoringer i ordinær spilletid. Foto: Henrik Schou

Julie Poulsen med sin særlige kaptajn-hilsen efter scoringen til 2-0. Foto: Henrik Schou Jyllandnord TV: Kaptajnen stemplede ind

Offensiven stråler
På trods af den gode defensive statistik, er det stadig i offensiven, at holdet virkelig er dygtige. Som nævnt har pigerne scoret hele 46 gange, og det er spillere som Julie Poulsen, Julie Bak og Sisse Frost, der for alvor scorer mål på stribe.

Pigerne formår altid at komme til mange chancer, og som målscoreren antyder, så kan de også sende kuglen i nettet.

Hele ti af deres spillere har indtil videre fundet vej til netmaskerne, så det kan blive en svær opgave for Gråsten Skole at lukke ned for målscoringen.

I kvartfinalen var det dog tydeligt, at spillet skulle spilles gennem Julie Poulsen. Hver gang, bolden blev erobret, så forsøgte spillerne at finde Julie, der dog også scorede to mål i kvartfinalen. Så det fungerede. Men hvis Julie bliver dækket godt op i semifinalen, så er det et helt andet hold.

Fie Andersen er midtbanedynamoen, der mestrer at lægge de rigtige bolde til medspillerne. Hun sparker godt med begge ben, og så er hun fysisk stærk. Fie og Julie Poulsen er holdets to bedste spillere, og de forstår virkelig at finde hinanden. De kender hinanden ud og ind, og de to kan blive afgørende i semifinalen.

Fie styrer midtbanen med hård hånd, men i kvartfinalen viste hun, at det kan blive for hårdt.

I anden halvleg blev der dømt frispark, og i ren frustration valgte Fie at sparke bolden væk, selvom frisparket blev dømt midt på banen og ikke udgjorde en trussel. Temperamentet bliver hun derfor nødt til at styre i semifinalen. Her kan det få store konsekvenser, hvis en af holdets bedste må tage ti minutters pause på sidelinjen.

I kvartfinalen scorede Rosendalskolen tre mål, men det kunne sagtens have været flere. Nervøsitet og uskarphed var nøgleordene i kampens første halvleg på trods af flere gode muligheder. Det går ikke i en semifinale.

Derfor vinder Rosendalskolen

 

Scorer mål på samlebånd

Pigerne fra Rosendalskolen har scoret 46 mål,  og de formår altid at komme til mange chancer.

 

Styr på defensiven

Bortset fra kredsfinalen har holdets defensivt set utrolig stærk ud. Har kun lukket fire mål ind i ordinær spilletid.

 

Kender hinanden

Flere af spillerne spiller sammen til daglig, og alle kender sin plads på holdet. De ved altid, hvor medspillerne er på banen.

Se vejret for kampen her.

Gråsten Skole: Fighter til det sidste
Pigerne fra Gråsten Skole har gennem hele denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold vist en enorm gejst og ikke mindst fightervilje. De vil gøre alt, hvad de kan, for at snuppe sejren i semifinalen.

Gråsten Skoles vej til semifinalen

10. september: Gråsten Skole - Broager Skole 10-1

19. september: Sønderskov-Skolen - Gråsten Skole 0-1

26. september: Gråsten Skole - Dybbøl-Skolen, 2-2 (Efter straffe: 6-3)

24. oktober: Tønder Overbygningsskole - Gråsten Skole 2-4

31. oktober: Gråsten Skole - Sønder Otting Skole 5-0

7. november: Aulum Byskole - Gråsten Skole, 0-1

28. marts: Gråsten Skole - Søhusskolen, 1-0

Holdets samlede målscore: 24-5

Defensiven leverer
Gråsten Skole har indtil videre kun lukket fem mål ind i denne sæson. De sidste tre kampe har de samtidig holdt clean sheet. Her har Caroline Franson flere gange vist, at hun er en sikker sidste skanse.

Mens de tidligere på sæsonen har haft enkelte kampe, hvor de ikke helt har kunne holde modstanderne fra fadet, så er der i hvert fald kommet nye boller på suppen.

De seneste par kampe har Gråsten Skole skulle stå over for skarpe målskytter. Senest var det Anna Krog fra Søhusskolen med 13 mål, og i kredsfinalen stod de over for pigernes suveræne topscorer, Ditte Østergård.

I begge kampe formåede de dog at holde nullet. I kredsfinalen blev Ditte pakket helt ind og kom stort set ikke frem til chancer.

Det var særligt Caroline Nielsen, der stod for at dække Ditte op, og den opgave udførte hun perfekt. De var dog fire eller fem spillere, der var sat til at holde øje med Ditte. Det betød, at flere spillede bare stod og kiggede på, mens Caroline som oftest klarede ærterne selv.

I semifinalen har pigerne ikke råd til at stå og kigge fodbold. De møder et hold, der virkelig forstår at score mål. Samtidig har Rosendalskolen flere spillere, der kan finde ud af at få bolden i nettet, så Gråsten Skole kan komme på en svær opgave.

Der var stor glæde blandt pigerne efter sejren i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Der var stor glæde blandt pigerne efter sejren i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

Pigerne fra Gråsten Skole vandt 1-0 for anden kamp i træk i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou Jyllandsyd Enligt mål var nok

Går offensivt til værks
Normalt er Gråsten Skole ikke et hold, der forsvarer. De trives i det offensive, og otte af deres spillere har indtil videre fundet vej til netmaskerne.

I kredsfinalen og kvartfinalen viste især Isabell Jacobsen, hvordan den skal skæres. Hun scorede de eneste mål i begge kampe, og hun var hele tiden klar til at modtage den rigtige aflevering. Hun er anderledes end de fleste andre angribere, idet hun aldrig gør det, modstanderne forventer.

Deres offensive indstilling i kampene kommer også til udtryk i deres formation, ligesom de angriber utrolig meget i kampene.

Midtbanen spiller en stor rolle i det offensive spil, hvor de hjælper angrebet med at presse modstanderne. Her er det særligt anfører Julie Matzen, der giver den hele armen. Hun er ikke bange for at gå ind i nærkampene, og så er hun en evig kilde til uro.

Det store pres, som pigerne lægger, betyder dog ikke, at de altid scorer mål. I de kreds- og kvartfinalen scorede de eksempelvis kun ét mål i hver kamp. Især i kvartfinalen havde de mange chancer, der burde have været blevet omsat til mål. Det går ikke i semifinalen, hvor deres modstander har et rigtig godt forsvar.

Derudover lader det til, at holdet mangler en egentlig leder, der forstår at dirigere sine medspillere, så de ikke står for tæt sammen på banen og dermed åbner sig op for modstanderne.

Derfor vinder Gråsten Skole

 

Taktisk kloge

Har stået over for to af de mest scorende spillere i denne sæson, men har formået at lukke dem helt ned.

 

Kommer til mange chancer

Pigerne forstår at komme frem til mange chancer, og hvis skarpheden er der på dagen, så bliver det farligt.

 

Fighter til det sidste

Alle spillere fra Gråsten Skole giver den hele armen og kæmper til dommeren har fløjtet for sidste gang.

Her bliver kampen afgjort
Begge mandskaber har formået at komme til chancer og score mål. Men samtidig har begge defensiver været enormt dygtige på holdenes vej mod semifinalen. Hvis begge forsvar spiller op til sit bedste, kan det derfor meget vel blive en kamp med få mål. Det bliver derfor helt afgørende af få styr på defensiven, da begge angreb forstår at finde vej til målnettet.