ZOOM: Rosendalskolen - Hjørring Private Realskole

Piger: Nu er det endelig tid til at sparke gang i kredsfinalerne

Pigerne fra Hjørring Private Realskole skal op imod Rosendalskolen i kredsfinalen. Foto: Preben Krøldrup
Pigerne fra Hjørring Private Realskole skal op imod Rosendalskolen i kredsfinalen. Foto: Preben Krøldrup

Mandag 5. november kl. 11 spilles den første kredsfinale i Ekstra Bladet Skolefodbold i denne sæson. Pigerne fra Rosendalskolen tager imod Hjørring Private Realskole i kampen om at blive klar til forårets kvartfinaler.

Se kampfakta her.

Rosendalskolen: Har blot lukket et enkelt mål ind
Holdet går ind til dette opgør med en målscore på 41-1. De lukkede det eneste mål imod dem ind i den første kamp og har dermed holdt buret rent i fire kampe i streg.

Rosendalskolens vej til kredsfinalen

3. september: Mariager Skole - Rosendalskolen, 1-7

24. september: Rosendalskolen - Solhverv Privatskole, 17-0

4. oktober: Rosendalskolen - Møldrup Skole, 8-0

24. oktober: Houlkærskolen - Rosendalskolen, 0-7

1. november: Rosendalskolen - Havbakkeskolen Als, 2-0

Holdets samlede målscore: 41-1

Har endnu ikke været under pres
Rosendalskolen har virkelig imponeret i de seneste sæsoner. For to sæsoner siden nåede holdet hele vejen til kvartfinalen. I sidste sæson nåede de til femte runde, og nu står de altså i endnu en kredsfinale.

De har blot lukket et enkelt mål ind i sæsonen. Målet faldt i holdets første kamp, hvilket betyder, at de har holdt buret rent i hele fire kampe i streg. Når der har været det mindste, har Victoria Kahr virkelig taget styringen i det bagerste forsvar.

Det er dog ret tydeligt, at holdet ikke for alvor har været under pres endnu i denne sæson. I dette opgør står de overfor en stærk modstander, der flere gange har været ude i tætte kampe. Det kan blive afgørende, hvordan hjemmeholdet tackler modstand. 

Holdet fra Rosendalskolen har presset samtlige af deres modstandere helt i bund. Foto: Claus Larsen
Holdet fra Rosendalskolen har presset samtlige af deres modstandere helt i bund. Foto: Claus Larsen

Kørte finalepladsen hjem

Massevis af målscorere
Holdet har leveret en stærk indsats fremad banen. De har scoret hele 41 mål i blot fem kampe. Det giver et målgennemsnit på lidt mere end otte mål pr. kamp.

Julie Bak er en meget vigtig spiller på holdet. Selvom hun egentlig befinder sig på midtbanen, er hun ofte med langt fremme i spillet. Hun er holdets topscorer med 11 basser. Julie Poulsen og Silje Giversen i front producerer massevis af chancer. Sisse Frost har imponeret med otte mål. Det er en kæmpe fordel, at målene er fordelt på mange forskellige. Det gør det svært for modstanderen at vide, hvem de skal holde mest øje med. 

Selvom pigerne nærmest har vadet rundt i mål, så har de dog indimellem haft problemer med skarpheden. Det går simpelthen ikke i dette opgør. Her skal der være fuld fokus fra start til slut, for de står overfor en stærkt forsvar og en stærk keeper.

Se vejret for kampen her.

Hjørring Private Realskole: Buret rent i fire kampe
Pigerne går ind til kredsfinalen med en målscore på 28-2. I lighed med deres modstander i dette opgør har de holdt nullet i fire af holdets fem kampe.

Hjørring Private Realskoles vej til kredsfinalen

18. september: Hirtshals Skole - Hjørring Private Realskole, 0-14

25. september: Hjørring Private Realskole - Vrå Skole 1, 1-0

2. oktober: Privatskolen i Frederikshavn - Hjørring Private Realskole, 0-8

25. oktober: Sæbygårdskolen - Hjørring Private Realskole, 2-3

31. oktober: Hjørring Private Realskole - Gl. Hasseris Skole, 2-0

Holdets samlede målscore: 28-2

Stærk sidste skanse
Holdet har virkelig imponeret i denne sæson. De har hele tiden haft en tro på, at de ville nå langt. Holdet er meget sammenspillet, da alle pigerne til daglig spiller i Fortuna Hjørring. Det er utrolig vigtigt at have den form for intern kendskab i en så intens kamp som en kredsfinale.

Selvom pigerne har vundet et par store sejre, så har de også været ude i flere tætte kampe. Her har keeper Mathilde Vestergaard været utrolig vigtig for holdet. Hun er nærmest frygtløs og griber godt ind i spillet. Der skal koncentration i afslutningerne for hjemmeholdet, hvis de skal score på den stærke keeper.

Holdet presser altid deres modstander massivt. Foto: Preben Krøldrup
Holdet presser altid deres modstander massivt. Foto: Preben Krøldrup

TV: Taktikken gav plads i kredsfinalen

God stemning hele vejen rundt
Det stråler igennem, at pigerne tror på egne evner og ikke mindst på hinanden. Alle udfylder en vigtig rolle på holdet, og der er konstant lyd på fra alle på holdet. Selvom de er ude i en tæt kamp, er tonen positiv. Det er virkelig vigtigt at tage med ind til denne kamp, der kan blive tæt.

Holdet ynder at være boldbesiddende. De spiller lynhurtigt kombinationsspil og kan nærmest finde hinanden i blinde. 10 forskellige spillere er kommet på måltavlen i denne sæson, hvilket vidner om en stor bredde.

Smilla Christiansen og Smilla Hundevadt er vigtige spillere på holdet. De arbejder altid benhårdt. Helt i front huserer holdets topscorer Helene Lund. Hun har en ufattelig speed i fødderne. Her skal hjemmeholdets forsvar stå tidligt op for at følge med.

Sådan gik finalerne i Vejle