2-0 er den farligste føring

Comeback: Vendte kampen på hovedet og vandt

Hjemmeholdet leverede et flot comeback og vandt kampen. Foto: Ove Sørensen
Hjemmeholdet leverede et flot comeback og vandt kampen. Foto: Ove Sørensen

Distrikterne slog klinger, da Distriktsskolen Løgumkloster og Skærbæk Distriktsskole mødtes i første runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Kampen blev spillet på en regnvåd bane i Løgumkloster, hvorfor gæsterne fra Skærbæk satte sig på kampen fra start og udnyttede sin fysiske styrke og fremtvang flere store chancer i kampens begyndelse.

Det resulterede i, at hjemmeholdets forsvar begik en klar forseelse i straffesparkfeltet. Der blev derfor korrekt dømt straffespark til Skærbæk.

Kenneth Bergholt blev sat til at sparke for gæsterne, hvilket han gjorde med usvigelig sikkerhed. Derfor var Noah Carlsen i værternes mål også uden chance.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Årets første i verdens største

Dårlig start satte sig
Der gik noget tid i kampen, før Løgumkloster kom sig over den dårlige start.

Gæsterne blev ved at spille høje bolde henover hjemmeholdets forsvar og forsøgte at finde sine hurtige angribere. Blandt andet Tobias Knudsen var med sin hurtighed en evig trussel for Løgumkloster. Afleveringerne var dog mange gange for upræcise eller var vanskelige at arbejde med. Samtidig var hjemmeholdet i færd med at placere sig mere strategisk på banen, så de kunne gøre det svært for gæsterne.

I det 12. minut fik Tobias revet sig løs af flere af hjemmeholdets forsvarsspillere. Med et svagt skud og lidt hjælp fra Løgumklosters målmand gik bolden i mål. Dermed var stillingen nu 2-0 til gæsterne fra Skærbæk.

Nu bølgede spillet frem på banen, og da Skærbæk ikke skiftede taktik med hensyn til de lange bolde, og da samtidig Løgumkloster efterhånden fik stabiliseret sig i de bagerste rækker, og målmanden foretog nogle meget vigtige indgreb i spillet, blev kampen mere lige. Stillingen var derfor 2-0 til gæsterne ved pausen, hvilket skabte en smule nedtrykt stemning hos hjemmeholdet.

Se også: TV: Flyskræk var ikke nok

Bedre spilforståelse vendte kampen
I anden halvleg havde Løgumkloster en bedre spilforståelse for hinanden, og de holdt bedre på bolden og pressede udeholdet og var flere gange tæt på en reducering. Belønningen for hjemmeholdet skulle komme fem minutter efter pausen, da Jeppe Thomsen sparkede bolden i mål og fik reduceret til 1-2.

Skærbæk havde herefter flere gode langskud, men i de fleste tilfælde røg bolden over mål eller i favnen på Noah Carlsen i hjemmeholdets mål.

Herefter var der lidt stilstand i kampen indtil fem minutter før tid, da Kasper Meggers efter en mindre god kamp pludselig dukkede op og satte udligningen i kassen til 2-2. Nu var opgøret vendt på hovedet, og hjemmeholdet var tilbage. Men Kasper var ikke færdig endnu. Få minutter senere gjorde han det nemlig til slutresultatet 3-2 til Distriktsskolen Løgumkloster.

Godt kommet tilbage i kampen af Løgumkloster, der aldrig lagde sig ned og gav alt, hvad de havde til dommerens sidste fløjt.

Se også: TV: Længe ventet revanche

Publikum var med
Undervejs i kampen dukkede flere og flere tilskuere frem, og da de først var dukket op, vidste de ikke helt, hvem de skulle holde med, og derfor blev spørgsmålet læreren stillet et spørgsmål om, hvem det unge publikum skulle holde med.

Hertil blev det gjort klart, at man skulle holde med de hvide og grønne, og måske det blev udslagsgivende for kampens resultat.

Med sejren er Distriktsskolen Løgumkloster klar til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold. Det er endnu ikke afgjort, hvem deres modstander bliver.

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere