Ingen kommer forbi Maya

Rent bur: Agerbæk Skole er i kredsfinalen uden at lukke mål ind

Maya, der endnu ikke har lukket mål ind. (Foto: Poul Horsbøl)
Maya, der endnu ikke har lukket mål ind. (Foto: Poul Horsbøl)

Hvis du vil besøge målmanden hos Agerbæk Skole, Maya Mosgaard, skal du ikke være sikker på, at hun lukker dig ind. Hun har nemlig ikke for vane at lukke alle og enhver ind, og i årets udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold har hun slet ikke lukket nogen ind i kassen. Ikke én eneste gang.

Se fakta om kampen

Agerbæk-tøserne har en frygtindgydende målscore på 25-0. Det er totalen efter seks kampe af den vestjyske skole, der nu er i kredsfinalen. Hvor STUK-tøserne venter.

De var bare skarpest
Det var dog ikke lige så nemt i kreds-semifinalen som tidligere i efteråret. De hev en smal 1-0-sejr hjem over en flok bravt kæmpende tøser fra Videbæk Skole, men cifrene lyver nu lidt.

Så tæt var det reelt ikke. Agerbæk-pigerne havde stor overvægt i spillet og adskillige nærgående forsøg, hvor hjemmeholdet Videbæk chancer kom ved blandt andre Cecilie Laugesen.

LÆS OGSÅ: Lister ind på den store scene

Hun kunne have scoret to gange efter et kvarter - begge gange blev der skudt forbi mål. Stadig ingen mål på Maya.

En stilling på 2-2 efter et kvarters spil ville ikke have unfair, men efterhånden som kampen skred frem, blev Agerbæk mere og mere toneangivende - fremragede styret af Maria Kehlet, som styrede slagets gang.

- Det er indenfor mulighederne at vinde kampen, lød det i pausen fra Videbæk-træner Jens Peder Sørensen.

- Spil som vi har gjort hidtil og hold så øje med Agerbæks nr. 5 (Maria Kehlet). Det er hende, der styrer deres spil.

Det samme som i den første
I den modsatte lejr var der også opmuntrende ord fra træner Johnny Erichsen.

- Fortsæt som hidtil, og så skal I ikke være bange for at fyre den af på langskud, så skal der nok gå hul på bylden, var ordene inden de sidste 30 minutter.

Anden halvleg blev nærmest en tro kopi af den første. Agerbæk med overvægt i spillet og chancer, men hjemmeholdet var giftige på deres kontraer. Og bedst som tilskuere, trænere og spillere var ved at indstille sig på en afgørelse på straffespark, kom kampens eneste mål tre minutter før tid.

SE DET STORE GALLERI FRA KAMPEN

Videbæk-forsvaret ville sparke bolden ud af feltet, men den blev sparket lige på benet af Agerbæks Merle van Logtenstein og røg i nettet bag Videbæks ellers glimrende målmand Amanda Holbøll.

LÆS OGSÅ: Den gule hær

I kampens døende minutter smed Videbæk alt frem, men heller det var ikke nok til at score årets første mål mod Maya Mosgaard.

Stolt træner
- Jeg er bare så stolt af mine piger, lød det efterfølgende fra Johnny Erichsen.

- De er simpelt bare vokset med opgaverne. Inden sæsonen var jeg lidt usikker på, hvor vi stod i år efter sidste års nederlag i kvartfinalen, men pigerne har i den grad overrasket mig, sluttede den sympatiske træner fra Agerbæk.

Holdets styrke er et godt forsvar og en arbejdsom midtbane godt styret af Mathilde Knudsen og den allestedsnærværende Maria Kehlet, der også er holdets topscorer sammen med Johanne Hedegaard (seks mål hver).

Det er blevet sagt om Agerbækbpigerne, at de har et homogent hold - eneste tvivlsomme punkt kunne være målmandsposten, men Maya har stadig ikke lukket mål ind. Efter 360 minutter i året turnering.

LÆS OGSÅ: Tro aldrig på pedellen

- Vi tabte til et bedre hold i dag, lød det anerkendende fra Videbæks træner, Jens Peder Sørensen.

- Og vi kan se tilbage på turneringen med stolthed og er klar til at give den en spand kul til næste år, slog han fast.

Agerbæk spiller kredsfinalen på hjemmebane mod STUK fra Toftlund på onsdag, og så må skolens pedel endnu engang i gang med kridtmaskinen. Og det var den selvsamme pedel, som inden holdets første kamp i årets turnering sagde:

- Vi er ikke så gode i år. Jeg er spændt på, om vi når til anden runde.

Det har pigerne modbevist, så pedellen må køre endnu en runde med kridtmaskinen, men det gør han sikkert med glæde.

Bliv fan på Facebook

1 af 5 Omdrejningspunktet Maria Kehlet. (Foto: Poul Horsbøl)
2 af 5 Maya overfor Cecilie. (Foto: Poul Horsbøl)
3 af 5 Kampens spiller Mathilde Knudsen (i gul). (Foto: Poul Horsbøl)
4 af 5 Sejrsdansen er i gang. (Foto: Poul Horsbøl)
5 af 5 Maya, der endnu ikke har lukket mål ind. (Foto: Poul Horsbøl)