TV: Dybbøl sendt i dybet

Masser af mål: Det blev underholdende i drenge-kredsfinale i det sønderjyske

Sct. Jacobi jubler efter et af de flotte mål. (Foto: Henrik Schou)
Sct. Jacobi jubler efter et af de flotte mål. (Foto: Henrik Schou)

Den 18. april 1864 tabte danskerne slaget ved Dybbøl.

Den 12. november 2013 tabte Dybbøl slaget i Varde.

Kredsfinalen for drenge i Jylland Syd blev dog knap så voldsom som det historiske slag ved Dybbøl for 149 år siden.

Gav sig fuldt ud
Den var en kamp mellem Sct. Jacobi Skole og Dybbøl-Skolen. Heldigvis ingen døde eller sårede kæmper, selvom drengene leverede en flot og intens fight foran et medlevende publikum på Varde Stadion.

Se fakta om kampen

Hjemmeholdet Sct. Jacobi sikrede sig en fuld fortjent sejr på 4-2 efter en pauseføring på 2-0.

Sct. Jacobi startede som lyn og torden og var spilstyrende i det første kvarter, men efterhånden kom sønderjyderne godt med i kampen, og de viste sig som værdige repræsentanter i kredsfinalen.

Se også: TV: Fortjente alt andet end Riis

Netop som Dybbøl-Skolen var ved at spille sig ind i kampen, fik Sct. Jacobi-drengene tilkæmpet sig et straffespark, da Dybbøls Martin Pitters lavede benspænd mod en modstander. En forseelse, som kampen fremragende dommer, Carl Laursen, takserede til gult kort og 10 minutters pause til Martin.

På straffesparket scorede Mikkel Blåholm sikkert – hans niende mål i turneringen her i efteråret.

Scorede hurtigt igen
Og inden gæsterne var blevet fuldtallige, var Sct. Jacobis Mikkel Søe hurtigst på en ripost og gjorde det til 2-0.

- Vi fortsætter med at spille offensivt i anden halvleg. Det er det, vi er bedst til, lød det fra Jacobi-træner Torben Thomsen i pausen.

Se deres pausesnak her:

</p><p>I den modsatte lejr hos Dybbølskolen havde man ikke mistet modet. De var fulde af fortrøstning inden de sidste 30 minutter.</p><p>- Det handler om marginaler lød det fra træneren, og vi går ud og kæmper røven ud af bukserne i 2. halvleg for Dybbøl-Skolen, lød det inden starten på 2. halvleg.</p><a id="_f5fcaadf-0041-4b68-b786-69641fd686c3" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/nyheder/jyllandsyd/article4589244.ece">Han scorede første udebane-kasse</a><br /><br /><p><b>Årets mål i Varde</b><br /> I anden halvleg blev man vidne til noget, der nok kandiderer til årets mål i turneringen. Fra 25 meters afstand sendte Jacobis Martin Kristensen et projektil af sted mod målhjørnet. Bolden lagde sig tilrette i netmaskerne efter at have rørt underkanten af overliggeren. En sand perle, som bliver svær at overgå. 3-0.</p><p><b>SE KÆMPE GALLERI MED 70 FOTOS FRA KAMPEN:</b></p><a id="_f0a49b55-b98d-40c1-9b61-f474d933ecf9" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/gallerier/article4589247.ece">Galleri: Sct. Jacobi Skole - Dybbøl-Skolen</a><br /><br /><p>Se bolden gå ind her:</p><p><iframe width="640" height="390" src="//www.youtube.com/embed/nUQd1uhqNWY" frameborder="0" allowfullscreen="" /></p><p>De fleste på stadion troede nu, kampen var afgjort, men Dybbøl-Skolen fik overtaget mere af spillet, og da Mads Olesen fik reduceret til 3-1, bredte der sig en anelse usikkerhed hos Varde-drengene. Glæden var dog kort for Dybbøl, da det blev 4-1 ved Jesper Pedersen, og så betød det mindre, at et frispark fra Hendrik Christensen blev rettet af, og bolden trillede i nettet til slutresultatet 4-2 til Sct. Jacobi Skole.</p><p>En sejr, der blev fuldt ud anerkendt af de noget skuffede spillere fra Dybbøl-Skolen, som dog var med til at skabe en flot kredsfinale.</p><a id="_61f0a47a-2f5d-48c0-8ad5-176bbc899f06" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/saadan-gik-finalerne-i-2014/4698445">Sådan gik finalerne i Farum</a><br /><br />

1 af 6 Det var nødvendigt med paraplyer for de mange tilskuere. (Foto: Henrik Schou)
2 af 6 Nicolai Vest redder for Dybbøl. (Foto: Henrik Schou)
3 af 6 Anfører Jesper Riis (i grøn) med et skud, som Steffen prøver at blokere. (Foto: Henrik Schou)
4 af 6 Mikkel Blåholm (anfører i hvid) i en hård duel. (Foto: Henrik Schou)
5 af 6 Der blev revet lidt i trøjen. Her prøver Mikkel Blåholm at få fat i bolden. (Foto: Henrik Schou)
6 af 6 Sct. Jacobi jubler efter et af de flotte mål. (Foto: Henrik Schou)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere