TV: Kong Blåholm

Vilde i Varde: Mikkel Blåholm leverede kongelig indsats som banens bedste mod kvartfinalen

Det ligner ikke, at han har styr på det. Men det har han. Bare rolig. (Foto: Henrik Schou)
Det ligner ikke, at han har styr på det. Men det har han. Bare rolig. (Foto: Henrik Schou)

VARDE (Ekstra Bladet): Navnet er Blåholm. Mikkel Blåholm.

Han funklede mere end de andre i kredsfinalen i Jylland Syd. Som solid anfører for hjemmeholdet fra Sct. Jacobi Skole gik han som den ægte hærfører forrest og ledte sit hold ind det slag, der skulle vise sig at blive en af årets bedst spillede kampe.

Vi fik spænding, nok årets bedste kasse og hele seks mål. Ikke mindst det første mål scoret på udebane i en kredsfinale. Dette i sidste forsøg - alle seks kampe i Jylland-kredsene er nu spillet.

Se de 70 fotos i ÅRETS største galleri her

Mur næste gang
Ingen skal pille sejren fra hjemmedrengene, men det kunne med lethed være blevet mere spændende, end det viste sig at blive. Ja, de fik lusket sig op på 3-0. Men især ved stillingen 2-0 havde gæsterne altså tre store chancer på stribe, som de ikke fik udnyttet. Var bare en enkelt gået ind, kunne kampen måske have skiftet lidt. At de ikke gik ind, skyldtes ikke forsvaret, der nemlig alle tre gange var passeret. Der blev ganske enkelt skudt forbi mål.

Netop det forsvar havde kaptajnen også et par kommentarer til lige efter kampen:

- Vi skal klart blive bedre i vores forsvarsspil. Vi skal kunne holde dem nede noget bedre, siger Mikkel og fortsætter:

- Vi laver jo masser af mål den anden vej. De andre skal bare ikke have lov, vi må få lavet en mur næste gang.

Det er skarpt skåret ud fra den dygtige midtbane-general. Drengene spiller godt, det gjorde gæsterne i høj grad også. Men det nytter ikke blot at sige, at vi scorer jo selv mange mål, så må der gerne gå nogle ind på os også. Den har de færreste hold nok succes med, vist kun Real Madrid.

Se også: TV: Direkte duel: To fra Congo

Det skal man nok heller ikke regne med i forårets kvartfinaler i Ekstra Bladet Skolefodbold. Her møder drengene midt i marts vinderne fra enten Fyn, Jylland Midt eller Nord.

Enorm betydning
- Forsvaret mangler lige det sidste. Men der mangler også noget kommunikation. Det er jo så mig og keeperen, der står for det, og det kan vi blive bedre til, lyder det meget ærligt fra den 15-årige profil.

Mikkel spillede selv en kanon kamp inde på midten, hvor han ligger som den forreste i den meget omtalte diamant. Så han mest kan stikke i hullerne til dem i front, men han kan også hakke den i buret selv. I kredsfinalen blev det blot til en enkelt, det første i kampen. På straffe.

Se også: Håret på plads Bendtner-style

Konstant var han involveret i jernhårde dueller om bolden, der alle var fair og inden for loven. En fornøjelse at se. Som han selv er inde på, ville det klæde ham at bruge munden mere til at dirigere de andre.

- Jeg er anfører fordi, jeg er en ledertype. Det er vel derfor. Det er jeg også udenfor banen. Så jeg skal jo gå forrest og kæmpe hele tiden. Og så gejle holdet op til kamp.

Mikkel er alt det og mere til, han er også en fortræffelig fodboldspiller, som de i Varde IF med sikkerhed har glæde af. Hans betydning for dette skolehold er enorm.

Se også: TV: Kandidat til årets mål

Navnet er stadig Mikkel Blåholm. Vi kalder ham bare Kong Blåholm....

HØR KONG BLÅHOLM FORTÆLLE OM KAMPEN OG FORÅRETS KVARTFINALER HER:

</p><p><a href="http://ekstrabladet.dk/skolefodbold/kampe/6449">Se fakta om kampen HER</a></p><p><a href="http://ekstrabladet.dk/skolefodbold/kampe/6449" /></p><a id="_60bd4691-8b6a-41d1-995d-6eb74f345e55" href="https://ekstrabladet.dk/skolefodbold/saadan-gik-finalerne-i-2014/4698445">Sådan gik finalerne i Farum</a><br /><br />

1 af 5 En kølig kaptajn med overblik. (Foto: Henrik Schou)
2 af 5 Masser af super dueller i luften også. (Foto: Henrik Schou)
3 af 5 Skøn glæde - kredsmestrene i Jylland Syd. (Foto: Henrik Schou)
4 af 5 Hjemmeholdets keeper - glad for lige at smide sig ned på kunstgræsset. (Foto: Henrik Schou)
5 af 5 Det ligner ikke, at han har styr på det. Men det har han. Bare rolig. (Foto: Henrik Schou)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere