Mestre halter videre

Skød med løst krudt: Uskarpe Vitaskolen er videre til næste runde

Vitaskolen med et godt indlæg fra fløjen. Foto: John Jacobsen
Vitaskolen med et godt indlæg fra fløjen. Foto: John Jacobsen

Spangsbjergskolen vidste på forhånd, at der var lagt op til en vanskelig kamp mod sidste års vindere fra Vitaskolen. Se kampfakta her.

Målsætningen for turneringen var at gå videre fra første runde, og dette mål var allerede opnået, hvormed det blot gjaldt om at præstere så godt som muligt.

Kampen blev præcis så svær som forudset. Gæsterne fik hurtigt det spilmæssige overtag og vadede i chancer, som blev brændt på det skammeligste.

Efter syv minutters spil lykkedes det Oliver Daarbak at få skovlet bolden over stregen, men målet blev underkendt, da der forinden blev lavet frispark på målmanden.

Efter 13. minutter var det igen gæsterne, som med et kanon langskud kunne se bolden stryge lige forbi målstolpen.

Stillingen ved pausen forblev hermed 0-0 – et resultat, som på ingen måde stod mål med spil og chancer.

Matchvinder med på afbud
Oliver Daarbak fortalte, at han var kommet med på et afbud, da én af holdets faste spillere var blevet skadet.

- Jeg har skud i støvlerne – og er garanti for mål. Det kræver blot, at jeg bliver sat frem i angrebet. Selvtilliden er helt i top – og jeg nyder at slippe fra et par skoletimer. Jeg skal derfor nok vise mit værd – så trænerteamet ikke kan komme udenom mig, når vi forhåbentlig om ikke så længe skal spille næste runde af Ekstra Bladet Skolefodbold. sagde Oliver Daarbak med stort smil på læben.

Spangsbjergskolen forsvarede sig det bedste, de havde lært. Foto: John Jacobsen
Spangsbjergskolen forsvarede sig det bedste, de havde lært. Foto: John Jacobsen

Se også: Kongerne leverede

Hvad skal de have?
Ja, sådan var ordene i pausen fra hjemmeholdets side.

- Midtbanen løb rigtig meget – men prøv nu at komme tættere på modstanderne – idet I ofte kommer på hælene. I er kommet godt med de sidste 20 minutter – og vi får jo løbende nogle uventede målchancer. Så tro på det, og pludselig får vi scoret. Det kan godt være, vi møder et bedre hold – men derfor kan vi jo godt vinde. Så giv dem nu en ordentlig skalle, sagde hjemmeholdets trænerteam.

Efter bare 46 sekunders spil måtte hjemmeholdet dog se Oliver Daarbak, som havde fået lov at komme på banen fra anden halvlegs start, sparke bolden i mål til 0-1. Dette passede perfekt til den taktik, som var lagt for gæsterne. Mere simpelt spil og bedre afslutninger – og så en ny angriber med selvtillid. Så kan det jo ikke gå galt.

Stillingen forblev hermed 0-1 i rigtig lang tid.

Vitaskolen i et godt angreb. Foto: John Jacobsen
Vitaskolen i et godt angreb. Foto: John Jacobsen

Se også: Legesyg målræv

Udbyggede føringen
Først i det 47. minut var det Felix Warming, som kunne øge til 0-2. Hjemmeholdet mente dog, at der godt kunne have været fløjtet for frispark, og man ville ønske, man kunne have genset situationen på en TV-skærm.

Fire minutter senere måtte Christoffer Clemmesen ud i ti minutter efter uoverensstemmelser med kampens dommer.

Seks minutter før tid lykkedes det Emil Asmussen at score mellem benene på målmanden til en stensikker 3-0 sejr.