Debutanter kæmper sig videre

Den farligste føring: Efter at have været foran 2-0 blev det hurtigt 2-2

Kibæk Skole var hele tiden et skridt foran. Foto: John Jacobsen
Kibæk Skole var hele tiden et skridt foran. Foto: John Jacobsen

Mandag tog Næsbjerg Skole imod gæsterne fra Kibæk Skole i 4. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Gæsterne stillede op til kampen med stor respekt. Det kun var skolens tredje skolefodboldkamp nogensinde.

- Vi har ikke tidligere haft spillere til at være med, og ingen har interesseret sig særlig meget. Så derfor skulle det være i år, at vi er med, sagde en spændt træner for gæsterne.

- Drengene nyder at være med og syntes det er sjovt, så derfor er vi helt sikkert også med igen til næste sæson. Men det bliver svært i dag, idet vores spillere er meget små i modsætning til Næsbjerg. Men vi må se, hvad vi kan gøre.

Se kampfakta her.

TV: Hattrick i målfest

To hurtige
I sidste runde stod Else Marie Thomsen på mål for Kibæk Skole. Men var mandagens kamp var hun henvist til bænken.

- Vi er så mange spillere, at vi er nødt til at skifte ud på holdet, og derfor var det mig i dag. Det var dog sjovt at være med til at vinde i sidste uge, sagde en smilende Else Marie

Efter syv minutters spil lykkedes det William Frydendahl at placere et skud langt udefra lige under overliggeren helt uden chance for målmanden. Et flot mål og en overraskende start for gæsterne.

Bare fire minutter senere var det Jens Jensen, som efter en halvklaring af målmanden kunne sætte indersiden på. Pludselig stod kampen 2-0.

Gæsterne kom på 2-0 ganske kort til efter første fløjt. Foto: John Jacobsen
Gæsterne kom på 2-0 ganske kort til efter første fløjt. Foto: John Jacobsen
 
Drama og straffe

Tog sagen i egen hånd
- Føj for pokker hvor vi da sover i dag. Det første mål kan vi jo ikke gøre noget ved. Men hvorfor pokker dækker spillerne ikke op i det lille felt, sagde Jens Schultz, der er træner for hjemmeholdet.

Victor Bernberg sad på bænken og blev pludselig meget stille.

- Jeg tror dog, at vi skal spille mere bredt. Vi er fysisk stærkere og bør kunne udnytte dette og så tage initiativet tilbage, sagde Victor Bernberg. Han var klar til at komme på banen.

I det 21. minut var det Gustav Jensen, som tog sagen i egen hånd. Han tog et par driblinger lidt uden for feltet uden at kunne finde en medspiller. Han så, at målmanden var gået lidt langt ud af målet. Det var en oplagt mulighed for at lobbe bolden over, og det gjorde han. Frækt, flot og en fornøjelse at se på.

Igen var der udsigt til en lige kamp. Men 2-1 forblev stillingen ved pausen.

TV: Målfarlige modstandere

Sammenholdet manglede
Hjemmeholdets træner Jens Schultz talte med store bogstaver i pausen.

- Vi har ikke et hold i dag. Vi spiller langsomt og hjælper ikke hinanden. Intet hænger sammen. Få nu noget kontinuitet i forsvaret og tryk kanonen af, når i kommer tæt på målet – men hold hovedet koldt.

Lige lidt hjalp opsangen. For allerede i første minut var Kibæk Skole igen ved at score.

Ni minutter senere havde gæsterne et skud på overliggeren efter frispark, men ind ville bolden ikke.

Efter 11 minutters spil var det så Næsbjerg Skole, som forsøgte at komme igennem feltet. Men en spiller blev trukket i trøjen, og der blev dømt straffespark. Gustav Jensen blev sat til at eksekvere sparket og scorede sikkert til 2-2. Det var et godt bevis på, at en 2-0-føring ikke altid er den bedste.

Værterne udlignede til 2-2 på straffe. Foto: John Jacobsen
Værterne udlignede til 2-2 på straffe. Foto: John Jacobsen
 
TV: Afgjort fra pletten

Viljen til sejr
Gæsterne ville bare mere i kampen. Derfor var det helt fortjent, at William Frydendal, en af banens mindste spillere, igen kunne snyde forsvaret og score sejrsmålet til 3-2.

Næsbjerg Skole spillede ikke så godt på dagen, som de har evner til, og fungerede ikke som et hold. Når man så møder en modstander som Kibæk Skole, som bare vil mere, så bliver det svært.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Næsbjerg Skole - Kibæk Skole, 2-3

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Jacob Vork, Næsbjerg Skole
William Frýdendahl, Kibæk Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Dmytro Rudnik, Kibæk Skole

- Jeg tror vi i dag vandt, fordi vi havde viljen til at sejre, og vi spillede bedre sammen end Næsbjerg, sagde William Frydendahl efter kampen.

- Det var overraskende for mig, men en utrolig stor glæde, da jeg kunne se bolden sejle ind under overliggeren. Det var en endnu større glæde at kunne bringe holdet foran med 3-2 efter en chock-udligning. Det var helt unødvendigt, at vi lod Næsbjerg komme ind i kampen. Men omvendt så bevarede vi jo spændingen til det sidste.

William Frydendahl var kampens bedste spiller. Foto: John Jacobsen
William Frydendahl var kampens bedste spiller. Foto: John Jacobsen

- Jeg er dog bange for, at vi nok kun kan nå en runde eller to videre. Vi består af rigtig mange små spillere. Men det er sjovt at være med, og foreløbig vil vi bare glæde os over de sejre, vi kan opnå. Det er sjovt at være med i turneringen, som åbner op for gode pauser i skoledagen, sagde en glad William efter kampen.