Annonce:
Annonce:

Defensivt udgangspunkt gav sejr

Dyb fire-back-kæde: Lå helt tilbage på banen og det skulle vise sig at give pote

Det defensive udgangspunkt gav pote - og sejr. (Foto: Leif Sønderskov)
Det defensive udgangspunkt gav pote - og sejr. (Foto: Leif Sønderskov)
Annonce:

Om det var taktik, eller om det bare var påpasselighed kunne ikke vides, men Skjern Kristne Friskole havde altså valgt at gardere sig med en fire-back-kæde. Det lå hele tiden meget dybt i banen, så intet kunne overraske dem. Ingen moderne, offensive backs her. Det skulle senere vise sig at give pote.

Se kampfakta her.

I pigekampen mellem Skjern Kristne Friskole og Herningsholmskolen skulle bolden mange gange frem og tilbage. Og så begyndte det hele forfra igen. Man fornemmede mere påpasselighed end man så aggressivt og angrebsivrig fodbold. Fire-back-kæden hos hjemmeholdet stod så dybt, at det var mere end svært for modstanderen at løbe i offside.

Annonce:

Men der er intet galt i et defensivt udgangspunkt. Især ikke når man har folk oppe foran, som kan score. Og det havde hjemmeholdet. Først lykkedes det Andrea Kærgård at komme på skudhold. Hun svigtede ikke, men bragte Friskole-pigerne foran med 1-0.

Andrea Kærgård (sort) i en hård tackling. (Foto: Leif Sønderskov)
Andrea Kærgård (sort) i en hård tackling. (Foto: Leif Sønderskov)
 

10 minutter senere blev føringen fordoblet, da Helena Holk overlistede Anne Friis i Herningsholm-målet. 2-0 på tavlen og den stilling holdt også til pausen.

Kongekasse var ikke nok

Fire-back-kæden holdt hjem
I pausen blev gæsterne rost for deres gå-på-mod af træneren.

— Og så må I godt gå tættere på Skjerns fire-back kæde. Måske kunne det give nogle kontraer?

Hele anden halvleg blev en mere opslidende end velspillet kamp. Der var rigtig mange nærkampe, som gav mange boldtab, men der blev kæmpet til det sidste. Frida Nørgård i Skjern-målet holdt stand sammen med fire-back-kæden, som altså holdt hele vejen hjem.

Annonce:

Da kampen blev fløjtet af havde Skjern-pigen Sofie Karlsen lagt sig ned. Sofie så meget lidende ud, og man mente at hun havde fået en ankelskade. Holdkammeraterne var også meget bekymrede, så der gik lidt tid inden det blev tid til Carlsberg Sport og præmieoverrækkelse. Sofie skulle lige trøstes af sine søde holdkammerater først.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: