Den kloge træner

Taktik og skideballer: En dygtig træner fik vendt nederlag til sejr sammen med sine spillere

Der var god opbakning på lægterne til begge skoler - også den kloge træners hold. (Foto: John Jacobsen)
Der var god opbakning på lægterne til begge skoler - også den kloge træners hold. (Foto: John Jacobsen)

Der var inden dagens kamp lagt op til revanche, da Grindsted Søndre Skole sidste år tabte med hele 7-1 til Grindsted Vestre Skole.

Begge hold havde hjemført storsejre i første runde. Søndre Skole hele 12-0 og Vestre skole 14-1, så der burde være udsigt til en målrig kamp med to hold med gode angribere.

Se kampfakta her

Sikre på sejr
Hjemmeholdet var dog meget sejrssikre inden første fløjt – og som hjemmeholdets træner sagde inden kampen:

— Vi har jo den klogeste træner, så mon ikke vi også i år hjemfører en ny sejr til Vestre Skole – det er jeg sikker på.

Der var tale om et vaskeægte lokalopgør, da skolen fra øst mødte skolen fra vest. Og sjældent har man set så mange tilskuere på Grindsted Stadion. Godt 1200 elever går på de to skoler – og man fornemmede de alle var mødt op til dagens kamp, hvor mange af eleverne var cyklet til kampen.

Mange af spillerne på de to hold spiller endvidere på klubhold i Grindsted, så der var tale om håneret på flere niveauer med en sejr i dagens kamp.

Små suveræne fodboldstøvler

Der blev sparet på krudtet
Søndre Skole startede med to 7. klasses-drenge på bænken.

— Det er første gang vi er med, men vi har begge glædet os utrolig meget til dette lokalopgør. Ingen tvivl om, at træneren har gemt os til sidst, for vi er bare super gode – og hvorfor brænde alt det bedste krudt af fra start.

— Vi har trænet ihærdigt hver torsdag, hvor vi har øvet pasninger og så videre. Nu kender vi alle hinanden utrolig godt og ved hvad vi står for. Det gælder blot om, at vi scorer et par mål mere end Vestre Skole – og det skal vi nok sørge for, sagde Rasmus Plagborg og Oliver Mensik forud for kampen.

Rasmus og Oliver. (Foto: John Jacobsen)
Rasmus og Oliver. (Foto: John Jacobsen)
 

Begge spiller i øvrigt på Grindsted U14 mesterhold, så de ved hvad spillet går ud på. Grindsted Søndre Skole stillede op med Tobias Kristensen på mål. Tobias har ikke tidligere stået på mål – og spiller aldrig fodbold – kun skolefodbold. Trods det stod han en fremragende kamp i dag.

Gæsterne startede bedst og havde klart overtag i spillet. Efter 10 minutters spil kom holdet frem til første chance, men det løb ud i græsset. Fem minutter senere var det igen Søndre, som havde en god skudchance.

Målet glippede

Ikke begejstret
Vestres 'kloge' træner var meget betænkelig ved udviklingen i spillet.

— Jeg er ikke begejstret. Vi starter godt, men overlader initiativet og vi er slet ikke farlige nok. De gode kræfter, som burde bære holdet, laver alt for mange fejl i dag. Det kan være afgørende i en kamp, der er så tæt, som tilfældet er i dag. Vi havde håbet på et hurtigt mål, som kunne give lidt ro, men der er langt op til modstandernes mål som vi spiller lige nu.

I samme øjeblik lykkedes det den lynhurtige Dama fra Vestre at rykke sig igennem, men bolden sendte han lige forbi den ene stolpe.

Der blev gået til stålet. (Foto: John Jacobsen)
Der blev gået til stålet. (Foto: John Jacobsen)
 

Ordentlig opsang
— Vi skal kraftedeme fucke op!

Sådan faldt ordene fra Martin Bøghs mund, som start på pausen.

— Vi kan sgu godt spille langt bedre, så kom nu. Vi vil sgu vinde denne kamp. Vi har en fantastisk opbakning og det er fedt at spille sammen på tværs af klasserne, så det er nu det gælder, også selvom vi ikke har trænet op til dagens kamp.

Vestres 'kloge' træner var bestemt utilfreds i pausen.

— Få nu noget vand og kom og hør hvad jeg har at sige. Vi skal spille som vi startede. Slip bolden, når vi skal! Få fart i afleveringerne. Banen er tung og græsset er højt, så der skal mere kraft i de afleveringer vi lægger til hinanden. Vi kan ikke drible igennem forsvaret, så forsøg med nogle skud udefra.

Mølby går stadig i skole

Opsangen virkede tilsyneladende, for gæsterne kom langt mere frem på banen i anden halvleg. Efter 13 minutters spil kunne Rasmus Horsted bringe balance i regnskabet med en udligning helt ude ved den ene stolpe helt uden chance for målmanden. En fortjent udligning, som Rasmus Horsted stod for.

En af Vestres bedste spillere i aktion. (Foto: John Jacobsen)
En af Vestres bedste spillere i aktion. (Foto: John Jacobsen)
 

Fire minutter før tid havde gæsterne igen tre kæmpe chancer i samme angreb, men alt løb igen ud i ingenting. To minutter før tid var det igen Rasmus Horsted, som kunne bringe gæsterne foran 2-1 og i sidste minut blev det igen 3-1. Og hvem  ellers – igen Rasmus Horsted, som scorede hattrick. Han har nu scoret ni mål i to kampe. Han presser for alvor på i kampen om at blive turneringens topscorer. Rasmus spiller normalt ikke fodbold, men elitehåndbold i Ribe HK. Der var nok mange klubber som kunne tænke sig ham som spiller, når de har set, hvor målfarlig han er.

Endnu en duel. (Foto: John Jacobsen)
Endnu en duel. (Foto: John Jacobsen)
 

Fortjent sejr
Hjemmeholdets trænerduo var meget ærgerlige efter kampen.

— Vi må dog erkende, at vi har tabt til et bedre hold – og Vestre var en tand bedre end os i dag. Vi er dog tilfredse med spillernes indsats, for de har spillet som et hold og det har været det primære, hvorfor vi ønsker Grindsted Vestre Skole et stort tillykke med sejren. Og alt mulig held og lykke videre i turneringen, lød den sympatiske udmelding.